«…Όσο θάβεις το σποράκι, τόσο βγάνει ανθό…»

PROGRAMMA ANTHOS ESO PROGRAMMA ANTHOS EXO

Τη Δευτέρα το βράδυ, στις 26 του Ιούνη, μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, στο φιλόξενο προαύλιο της Παρηγορήτισσας, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά και καλωσόρισαν το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας μια συναυλία με τίτλο έναν υπέροχο και γεμάτο νόημα στίχο του Διονύση Σαββόπουλου. «…Όσο θάβεις το σποράκι, τόσο βγάνει ανθό…» τραγούδησαν οι μαθητές μας, θέλοντας να δείξουν τη συνέχεια της μουσικής έκφρασης και δημιουργίας στον τόπο μας και τα στοιχεία της παραδοσιακής και λαϊκής μας μουσικής, που περνούν μέσα στα τραγούδια του σήμερα. Παράλληλα έθεσαν κάποια ερωτήματα πάνω στο θέμα της σχέσης μας με τη παράδοση και τον τρόπο διαχείρισής της, μέσα από κείμενα των δύο μεγάλων δημιουργών, του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, αφού ήταν εκείνοι που επηρέασαν όλους τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς, τραγούδια των οποίων παρουσιάστηκαν στη συναυλία.

Οι μαθητές μας καταπιάστηκαν με ένα δύσκολο εγχείρημα. Συνεργάστηκαν με μια ομάδα εκπαιδευτικών μέσα στο μάθημα των μουσικών συνόλων και δούλεψαν επίμονα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Προσπάθησαν να παρουσιάσουν με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό της πόλης τους το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Αντιμετώπισαν την προσπάθειά τους με ζηλευτή σοβαρότητα πράγμα που αναγνωρίστηκε από το κοινό των συμπολιτών μας, τόσο από την προσοχή με την οποία παρακολούθησαν τη συναυλία, όσο και από το ιδιαίτερα θερμό τους χειροκρότημα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του συγκεκριμένου μουσικού συνόλου δοκιμάστηκαν νέες προσεγγίσεις, όπως η εναλλαγή των εκπαιδευτικών που είχαν την ευθύνη της ενορχήστρωσης και της διδασκαλίας του. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο έφερε τους μαθητές σε επαφή με πολλά διαφορετικά στοιχεία, ώστε να  μπορέσουν να διαχειριστούν το θέμα πολύπλευρα και πολυεπίπεδα.

Η συμμετοχή των μαθητών στα μουσικά σύνολα του σχολείου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Φέτος είχαμε την χαρά να συμμετέχουν και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι μετά το τέλος των εξετάσεων, πρόσθεσαν το δικό τους χρώμα στην παράσταση, κάτι το οποίο σηματοδοτεί την διαρκή συνεργασία με τους μαθητές μας, αφού μπορεί να ολοκλήρωσαν τυπικά την σχολική τους ζωή, δεν παύουν όμως να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο βουλευτής Άρτας κος Βασίλης Τσίρκας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ιωάννης Γεωργογιάννης, που μίλησε για την ανάγκη εύρεσης λύσης στο στεγαστικό θέμα του σχολείου με την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και κατάλληλου κτηρίου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αρταίων κος Χριστόφορος Σιαφάκας, που τόνισε την άψογη συνεργασία του Δήμου με το σχολείο, αναφέρθηκε στην αξία της εκπροσώπησης του Δήμου και της περιοχής σε φεστιβάλ πανελλαδικού χαρακτήρα από το Μουσικό Σχολείο Άρτας και ευχήθηκε στους απόφοιτους του σχολείου για καλή συνέχεια.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της συναυλίας και συγκεκριμένα τον Δήμο Αρταίων για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τους εργαζόμενους για την παραχώρηση του χώρου και την εξυπηρέτηση, το Επιμελητήριο Άρτας και τους εργαζόμενους για την παραχώρηση της ισόγειας αίθουσας και την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Μ/Φ Σύλλογο «Σκουφάς» και ειδικά τον κ. Νίκο Λιόντο για την παραχώρηση της σκηνής, τη βιομηχανία ΙΟΝ για την οικονομική υποστήριξη, τον Art Tv ως χορηγό επικοινωνίας, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής για την προβολή και τους συμπολίτες μας που τιμούν με την παρουσία τους πάντα τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου.

msa_anthos 25

Επίσης ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας για το αποτέλεσμα και τη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους αποφοίτους μας και τους ευχόμαστε να είναι γεροί και δυνατοί και να έχουν καλό αέρα στο νέο τους ταξίδι!

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί                                     Η διευθύντρια

Διονύσης Παπαστέργιος

Κωνσταντίνα Πετρινιώτη                                        Ανθούλα Ζιώρη

Μιχάλης Ντέμσιας

Άγγελος Σταθόπουλος

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *