«Έχουν οι καιροί νανουρίσματα»

Το Μουσικό σχολείο Άρτας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, υλοποιεί τη σχολική χρονιά 2016-17 το πολιτιστικό πρόγραμμα «Έχουν οι καιροί νανουρίσματα». Στόχος του προγράμματος είναι να διερευνήσουν οι μαθητές το ρόλο και την αξία των νανουρισμάτων, ως στοιχείων της λαϊκής παράδοσης, στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου διαχρονικά και να συνειδητοποιήσουν ότι τα νανουρίσματα συνδέουν τρείς γενιές (γιαγιάδες/παππούδες – γονείς – παιδιά). Επίσης, να αποτελέσουν τα νανουρίσματα ένα ερέθισμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και συνεργασίας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου συνεργάζονται με τους μαθητές της Στ’ Τάξης 14 Δημοτικών Σχολείων του νομού που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι μαθητές της Στ’ τάξης του 9ου και του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων με τους δασκάλους τους. Οι μαθητές, αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών του μουσικού σχολείου και γνώρισαν από κοντά κάποια από τα μουσικά όργανα. Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια σύντομη παρουσίαση για την προέλευση, το ρόλο και τη λειτουργία των νανουρισμάτων, στην πορεία της εξέλιξης του θεσμού της οικογένειας, και έπαιξαν ένα παιχνίδι αναγνώρισης νανουρισμάτων του κόσμου. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή τους στο μουσικό σύνολο των μαθητών της Α’ Γυμνασίου. Όλοι μαζί οι μαθητές δημιούργησαν ένα φωνητικό σύνολο-χορωδία πλαισιωμένο από το ορχηστρικό σχήμα της Α’ Γυμνασίου και ερμήνευσαν δύο τραγούδια – νανουρίσματα, που θα ακουστούν στην κοινή εκδήλωση Μουσικού Σχολείου – Δημοτικών Σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2017, παγκόσμια ημέρα οικογένειας.

Ευχαριστούμε τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων για την εξαιρετική παρουσία τους, την καλή τους διάθεση και την άψογη συνεργασία.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τους μαθητές και συγκεκριμένα τις συναδέλφους Πολυξένη Σαλαμούρα και Κυριακή Χαλάτση του 9ου δημοτικού σχολείου και τον συνάδελφο Χρίστο Κωστή του δημοτικού σχολείου Χαλκιάδων για την επίσκεψη και την συνεργασία κατά τη διάρκειά της.

Από το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Φάκο Γεώργιο, Παπαδόπουλο Μιχάλη και τη Κάλλια Ευσταθία (Διευθύντρια).

Από το Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Γείτονα Αργυρώ και Κιτσαρά Άννα.

Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Κοντογιώργου Λουΐζα, Τσιούτσιου  Χρυσούλα.

Από το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας τη συνοδό εκπαιδευτικό Βλάχου Θεοδώρα.

Επίσης, τους Διευθυντές των παραπάνω σχολείων για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *