Παράσταση του Μουσικού Σχολείου Άρτας με τίτλο: «Ένα τραγούδι για τον δρόμο σας».

Την Παρασκευή που μας πέρασε, στις 20 Μαΐου του 2016, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διώνη, η παράσταση του Μουσικού Σχολείου Άρτας με τίτλο: «Ένα τραγούδι για τον δρόμο σας».

προγραμμα_tel_1

Στη συγκεκριμένη παράσταση το Μουσικό Σχολείο συνεργάστηκε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» έναν μεγάλο οργανισμό, που το έργο του έγκυρο, και αξιόπιστο, στηρίζει χιλιάδες παιδιά και ανάμεσα στα άλλα δραστηριοποιείται και στο πολύ ευαίσθητο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.

Την παράσταση προλόγισε ο κος Ιορδάνης Τσομπανάκης, εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του παιδιού», που μίλησε για τη σχέση του Οργανισμού με την πόλη μας και τους ανθρώπους της, που στηρίζουν πάντα το έργο του «Χαμόγελου». Στη συνέχεια μίλησε για τις δράσεις του οργανισμού και ειδικότερα πάνω στο θέμα στήριξης των παιδιών προσφύγων και ευχαρίστησε τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου για τη συνεργασία και τη διάθεσή τους για προσφορά.

ΜΣΑ_Ένα τραγούδι 1

Η διευθύντρια του Σχολείου κα Ανθούλα Ζιώρη καλωσόρισε τους συμπολίτες μας και αναφέρθηκε στο Μουσικό Σχολείο και τις δράσεις του ως μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO (ASPnet).

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO (ASPnet) ιδρύθηκε το 1953 και είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο σε 179 χώρες με 8.500 περίπου εκπαιδευτικά ιδρύματα (συμπεριλαμβανομένων νηπιαγωγείων, σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ινστιτούτων επιμόρφωσης καθηγητών), τα οποία εργάζονται για την υποστήριξη της ποιοτικής εκπαίδευσης στην πράξη. Εντάσσεται στο μεγαλύτερο Πρόγραμμα της UNESCO ‘Εκπαίδευση για Όλους (EFA)’. Αποστολή της UNESCO είναι να προωθεί την εκπαίδευση ως θεμελιώδες δικαίωμα, να βελτιώνει την ποιότητα της εκπαίδευσης και να ενεργοποιεί τον πειραματισμό, την καινοτομία και το διάλογο.

Οι Εθνικές Επιτροπές UNESCO και τα Υπουργεία Παιδείας ιδρύουν εθνικό δίκτυο σχολείων, τα οποία ενδιαφέρονται να διεξάγουν δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση της ποιοτικής εκπαίδευσης, ειδικότερα την ηθική, πολιτιστική και διεθνή διάσταση. Αυτό το δίκτυο σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής στη διάχυση της πληροφόρησης των αποτελεσμάτων που αποκτήθηκαν έτσι ώστε και άλλα σχολεία της χώρας να διεξάγουν παρόμοιες δραστηριότητες. Ένας  βασικός θεματικός άξονας του δικτύου είναι ‘ειρήνη και ανθρώπινα δικαιώματα’».ΜΣΑ_Ένα τραγούδι 11

Η παράσταση ενταγμένη στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της δημιούργησε το απαραίτητο πλαίσιο στο οποίο οι μαθητές μας ανέπτυξαν την δημιουργικότητά τους, την φαντασία τους, τα πολλαπλά τους ταλέντα, ευαισθητοποιημένοι πάνω στο θέμα των παιδιών προσφύγων, και κατέθεσαν την δική τους πρόταση, μια πρόταση πολιτισμού, μέσα από τη τέχνη που αγαπούν, τη μουσική.

Για τη συγκεκριμένη παράσταση, το σκοπό και τους στόχους που εξυπηρέτησε, η κα Ζιώρη ανέφερε: «Την ώρα που παραβιάζονται κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στιγμή που ο πόλεμος έχει ξεσπιτώσει ανθρώπους, όταν η Μεσόγειος, που έχει εμπνεύσει τους ποιητές μας, έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο, όταν χιλιάδες παιδιά μένουν σε σκηνές, μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία, δεν μπορεί να αφήσουμε τα παιδιά μας να θεωρούν ως δεδομένες όλες αυτές τις εικόνες φρίκης που καθημερινά μπαίνουν στα σπίτια μας. Είναι επικίνδυνο να γίνονται δεδομένες χωρίς ίχνος προβληματισμού.

Οι μαθητές μας προβληματίστηκαν, έγραψαν, ζωγράφισαν, συνέθεσαν και μας μεταφέρουν το μήνυμά τους εδώ απόψε.» ΜΣΑ_Ένα τραγούδι 10 

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ευχαριστεί τον Δήμο Αρταίων και το Επιμελητήριο Άρτας για τη στήριξη της αποψινής παράστασης και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής για τη προβολή της παράστασης. Επίσης ευχαριστεί τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συνεργασία που ξεκίνησε με τη συγκεκριμένη δράση και υπόσχεται να υπάρξει συνέχεια.ΜΣΑ_Ένα τραγούδι 7 ΜΣΑ_Ένα τραγούδι 4 ΜΣΑ_Ένα τραγούδι 5

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας συγχαίρει και ευχαριστεί τα παιδιά του μουσικού συνόλου που προετοίμασαν τη συναυλία και μας χάρισαν μια συγκινητική βραδιά, τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για την στήριξη και όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των παιδιών, στήριξαν έμπρακτα το «Χαμόγελο του Παιδιού», και τραγούδησαν με τους μαθητές μας ‘ένα τραγούδι για το δρόμο’ των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη μας.

ΜΣΑ_Ένα τραγούδι 3 ΜΣΑ_Ένα τραγούδι 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

προγραμμα_tel_2

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *