Επίσκεψη του οικοτροφείου Αίολος στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Μία ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα: «Ζώντας με την σχιζοφρένεια», υλοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας την Τετάρτη στις 29 Οκτωβρίου 2014 από τα μέλη της πολυκλαδικής ομάδας του Οικοτροφείου «ΑΙΟΛΟΣ» κα Σόνια Παπαβασιλείου, κοινωνική λειτουργό και υπεύθυνη της δομής, κο Νίκο Μάστορα, φυσιοθεραπευτή , και κα Δήμητρα Κατσανδρή, νοσηλεύτρια.

Αφού μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους μαθητές, ακολούθησε μια εισαγωγική παρουσίαση για το θέμα και συζήτηση. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους με την μορφή κινούμενων σχεδίων που προκάλεσε σε όλους έντονο ενδιαφέρον και προβληματισμό.

 

Η συγκεκριμένη επίσκεψη – ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οικοτροφείου «ΑΙΟΛΟΣ» με το Μουσικό Σχολείο Άρτας, και της συμμετοχής του σχολείου με δύο μουσικά σύνολα στο διήμερο φεστιβάλ ψυχικής υγείας με θέμα « Ζώντας με τη σχιζοφρένεια », που διοργανώνεται στην πόλη μας το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το θέμα της σχιζοφρένειας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» όπου το Μουσικό Σχολείο, την Κυριακή το πρωί και ώρα 10.30, θα παρουσιάσει ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα δηλώνοντας με την παρουσία του την υποστήριξή του στο πολύτιμο έργο που υλοποιείται από τη δομή του «ΑΙΟΛΟΣ».

Αφίσα

Πρόσκληση εξωτερικό φυλ λάδιουΠρόσκληση εσωτερικό (1)

Οι μαθητές και ο σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστούμε την ομάδα του «ΑΙΟΛΟΣ» για την επίσκεψη και την ενημέρωση όπως επίσης και για την πρόσκληση για συμμετοχή στο φεστιβάλ.

Η διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΙΟΛΟΣ

Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας

και Παρέμβασης Ε.Ψ.Ε.Π.

Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Πληροφορίες – Επικοινωνία:
Τηλ/Fax.: 26830-23950
email: aeolos_arta@yahoo.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Το οικοτροφείο ΑΙΟΛΟΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ε.Ψ.Ε.Π που στεγάζεται στα Αμπέλια Αμμοτόπου πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στη ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μ/Φ ΣΚΟΥΦΑ στην Άρτα το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Νοεμβρίου 2014.

Δύο μέρες αφιερωμένες στη Μουσική, το Χορό, το Θέατρο, και το Παιχνίδι φυσικά!!!!!

Με την ευκαιρία αυτή και σε συνδυασμό με τη συνεχή και ενεργητική παρουσία της Ε.Ψ.Ε.Π στον τοπικό και ευρύτερο κοινωνικό χώρο το Δ.Σ και οι εργαζόμενοι της Ε.Ψ.Ε.Π . απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αρταίων.

 

Αφήστε μια απάντηση