Εντυπώσεις από τους μαθητές που ταξίδεψαν στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος Comenius, 25 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2012

Η ομάδα των μαθητών που ταξίδεψε στην Ιταλία, μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριες κα Nathalie Poupard και κα Ανθούλα Ζιώρη

Την εβδομάδα 25 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2012, ταξίδεψε στην πόλη Trebisacce της Ιταλίας, μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius με τίτλο “Our Voices Across Europe” το οποίο υλοποιεί το Μουσικό Σχολείο σε συνεργασία με σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την  Τουρκία και τη Ρουμανία. Τους μαθητές συνόδευσαν η κα Nathalie Poupard, υπεύθυνη του προγράμματος Comenius, και η κα Ανθούλα Ζιώρη, Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου.

Παρακάτω ακολουθούν οι εντυπώσεις των μαθητών που ταξίδεψαν στην Ιταλία.

Δώρα Παπαχρήστου

Από το ταξίδι μου στην Ιταλία μου έμεινε η θέληση να μάθω Ιταλικά και κάποια στιγμή να πάω μόνιμα εκεί. Τα παιδιά ήταν πολύ φιλικά μαζί μας. Το σχολείο τους ήταν εντυπωσιακό, μαγείρεψαν πολύ ωραία. Τα μουσεία ήταν εκπληκτικά και θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναπάω.

Γιώργος Τσούρτης

Αυτό που με εντυπωσίασε στην Ιταλία ήταν το πόσο φιλικοί, συμπαθητικοί και φιλόξενοι ήταν οι άνθρωποι εκεί. Το φαγητό τους θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι πολύ ωραίο και η πόλη τους ιδιαίτερα όμορφη. Γελούσαμε πάρα πολύ με τους Ιταλούς και με τα παιδιά των άλλων χωρών. Γενικά, όλα ήταν πολύ όμορφα και θα ήθελα πολύ να το ξανακάνουμε.

Άλεξ Βόβλας

Εκεί που πήγαμε στην Ιταλία ήταν ωραία γιατί οι μαθητές ήταν συμπαθητικοί. Το φαγητό ήταν ωραίο. Πήγαμε με το σχολείο σε ωραία μέρη και οι μαθητές της Ιταλίας μας έπαιξαν ωραία μουσική.

Δώρα Δήμου

Όταν πήγαμε Ιταλία γνωρίσαμε άτομα από διαφορετικές χώρες, επικοινωνήσαμε με άτομα από διάφορες χώρες και ανταλλάξαμε κουλτούρες και στοιχεία από τον τόπο τους. Αυτοί ετοίμαζαν διάφορες εκδηλώσεις με παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία ήταν ενδιαφέροντα και διέφεραν από το δικό μας πολιτισμό. Καταλήγοντας, επιθυμώ να ταξιδέψω στην Ιταλία και να συναντηθώ ξανά με τους φίλους τους οποίους γνώρισα στην τόπο αυτό!

Χρήστος Λιόντος

Πριν μια εβδομάδα πήγαμε εκδρομή στην Ιταλία, γνωρίσαμε μαθητές και καθηγητές του σχολείου που μας φιλοξένησαν. Τα παιδιά ήταν πολύ φιλικά μαζί μας αλλά τα κορίτσια εκτός που ήταν φιλικά ήταν και πολύ όμορφα, εκεί που πήγαμε είδαμε διάφορες παραστάσεις, είχαν πολύ ωραία φαγητά και την τελευταία μέρα παίξαμε μπουκάλα!!

Μαρία Ράπτη

Στην Ιταλία γνωρίσαμε άτομα από διαφορετικές χώρες. Ξεχάσαμε την ξενοφοβία που επικρατούσε στην άκρη του μυαλού μας και ήταν μια καλή εμπειρία. Ακόμη, το φαγητό ήταν πεντανόστιμο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *