Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο Γηροκομείο εν όψει των Χριστουγέννων.

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, και ώρα 10:30 πμ, το τμήμα της Γ’ Γυμνασίου που συμμετέχει στο πρόγραμμα Διαγενεακής Αλληλεγγύης του σχολείου για το σχολικό έτος 2012 – 2013 και το Μουσικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, επισκέφτηκαν το Γηροκομείο προκειμένου να μεταφέρουν στους ηλικιωμένους που κατοικούν εκεί, μια γεύση από το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων.

Δύο μαθητές του σχολείου διάβασαν το διήγημα «Παραμονή Χριστούγεννα» του Φώτη Κόντογλου, ενώ παράλληλα το μουσικό σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σχολείου παρενέβαινε μουσικά με κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ύμνους των Χριστουγέννων.








Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, οι ηλικιωμένοι θυμήθηκαν περασμένα ευτυχισμένα Χριστούγεννα, τα οποία αφηγήθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι με τη σειρά τους εντυπωσιάστηκαν από τη ζεστασιά με την οποία τους περιέβαλλαν οι ηλικιωμένοι.

   

    

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διευθύντρια του Γηροκομείου, κα Νίκη Λένη, καθώς και τους εργαζομένους σ’ αυτό για την άψογη φιλοξενία τους και για την προθυμία με την οποία αποδέχτηκαν το αίτημα του σχολείου μας να παρουσιάσει αυτή τη μικρή Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα στους ηλικιωμένους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *