ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ

Κατηγορία: Γενικά στο 24 Δεκεμβρίου 2015 στις11:01 μμ 7 Σχόλια

Ευχές

Χριστοσ γενναται δοξασατε…”

Χριστός γεννέθεν, χαρά σον κόσμον…”

Χρόνια Πολλά,

Καλά Χριστούγεννα

κι

Ευτυχισμένο το νέο έτος!

 

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο 21 Δεκεμβρίου 2014 στις7:33 μμ 7 Σχόλια

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μετάθεσης

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος παρατείνεται μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών, προκειμένου να δοθούν οι μονάδες γάμου και τέκνων αλλά και συνυπηρέτησης και σε όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, εν προκειμένω τις ίδιες μονάδες μετάθεσης, με όσους έχουν συνάψει γάμο.Οι τροποποιήσεις  εδώ.

Πηγή: ESOS

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο 1 Δεκεμβρίου 2014 στις8:37 μμ 7 Σχόλια

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σχολικού έτους 2014-2015 – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Οι αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης και Δ. Μπράτης δημοσιοποίησαν   την πρόταση του ΚΥΣΠΕ, για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σχολικού έτους 2014-2015,
Για να δείτε τα ονόματα
Πατήστε εδώ για τον 1 πίνακα 
Πατήστε εδώ για τον 2 πίνακα
Παράλληλα μαζί με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων οι αιρετοί  επισημαίνουν τα εξής:
1.    Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έγιναν με πλήρη μοριοδότηση, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση. Η πολιτική ηγεσία του υπ. παιδείας τήρησε τις δεσμεύσεις της προς το ΚΥΣΠΕ και δεν έκανε καμία παρέμβαση στα κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις Π.Ε. στο ΚΥΣΠΕ.
2.    Οι συνάδελφοι που δεν πήραν απόσπαση έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης. Όσοι επίσης έχουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση (για τη μοριοδότησή τους κτλ)  μπορούν να υποβάλλουν ένσταση  η οποία θα εξεταστεί από το ΚΥΣΠΕ.
3.    Μετά και τις ανακλήσεις που έγιναν ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που εξετάστηκαν ανήλθε στις 4.104 .Από αυτές ικανοποιήθηκαν οι 2.682 ποσοστό 65,35%
4.    Επισημαίνουμε, πως οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, αφού οι συνάδελφοι που μετακινούνται καλύπτουν κενές θέσεις σχολείων άλλων περιοχών.
5.    ΠΡΟΣΟΧΗ:  Εκκρεμεί, ακόμη, η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο 26 Αυγούστου 2014 στις11:19 μμ 7 Σχόλια

Υπεραριθμίες Ν. Πρέβεζας

Από το ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Λόγω κατάργησης του Δημ. Σχ. Πέτρας, προκύπτει υπεραριθμία δύο (2) εκπ/κών κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων.
  2. Λόγω συγχώνευσης των 3ου Νηπ. Πρέβεζας και 9ου Νηπ. Πρέβεζας, προκύπτει υπεραριθμία ενός (1) εκπ/κού κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών.

Καλούνται όλοι οι εκπ/κοί των παραπάνω σχολείων να δηλώσουν εντός 3 εργάσιμων ημερών (μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 και ώρα 3 μ.μ.), στη Γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας, αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως υπεράριθμοι.

  1. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο 14 Ιουλίου 2014 στις10:40 μμ 7 Σχόλια

Οργανικά κενά Ν. Πρέβεζας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ
Α/Α ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΡΓ. ΟΡΓ. ΚΕΝΑ
ΠΕ 70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Α΄ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1 1ο ΔΗΜ. ΣΧ.  ΠΡΕΒΕΖΑΣ 12/Θ 1
2 4ο ΔΗΜ. ΣΧ.  ΠΡΕΒΕΖΑΣ 12/Θ 2
3 5ο ΔΗΜ. ΣΧ.  ΠΡΕΒΕΖΑΣ 8/Θ 3
4 6ο ΔΗΜ. ΣΧ.  ΠΡΕΒΕΖΑΣ 12/Θ 1
5 7ο ΔΗΜ. ΣΧ.  ΠΡΕΒΕΖΑΣ 6/Θ 1
6 8ο ΔΗΜ. ΣΧ.  ΠΡΕΒΕΖΑΣ 6/Θ 1
7 ΔΗΜ. ΣΧ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ 6/Θ 1
8 ΔΗΜ. ΣΧ. ΜΥΤΙΚΑ 4/Θ 1
9 ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΟΥΡΟΥ 8/Θ 2
ΣΥΝΟΛΟ 13
Β΄ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
10 1ο ΔΗΜ. ΣΧ.  ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 12/Θ 1
11 3ο ΔΗΜ. ΣΧ.  ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 6/Θ 1
12 1ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 6/Θ 1
13 ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2/Θ 1
14 ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΕΡΑΣΩΝΑ 2/Θ 1
15 ΔΗΜ. ΣΧ. ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ 1/Θ 1
16 ΔΗΜ. ΣΧ. ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ 3/Θ 1
ΣΥΝΟΛΟ 7
Γ΄ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ
17 ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΝΘΟΥΣΑΣ 3/Θ 4
18 ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΓΙΑΣ 3/Θ 2
ΣΥΝΟΛΟ 6
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 26
ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Α΄ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1 7ο ΝΗΠ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1/Θ 1
ΣΥΝΟΛΟ 1
Β΄ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
2 3ο ΝΗΠ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 2/Θ 1
3 ΝΗΠ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1/Θ 1
ΣΥΝΟΛΟ 2
Γ΄ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ
4 1ο ΝΗΠ. ΠΑΡΓΑΣ 2/Θ 1
ΣΥΝΟΛΟ 1
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 4
ΠΕ 11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1 ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΟΥΡΟΥ 8/Θ 1
ΣΥΝΟΛΟ 1
ΠΕ 16 ΜΟΥΣΙΚΩΝ
1 ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΟΥΡΟΥ 8/Θ 1
2 1ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ 7/Θ 1
ΣΥΝΟΛΟ 2

Ενημερωτικό σημείωμα αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασ. Παληγιάννης

 
Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 
e-mail: paligiannis@hotmail.gr                                   Αθήνα, 23/10/2013
 
 
Αποσπάσεις τέλος
Θεατές στο «θέατρο του παραλόγου»!!!
 
Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ με θέμα τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ επικράτησε η «λογική του παραλόγου».
Συγκεκριμένα η διοίκηση, με «άνωθεν» εντολές, εισηγήθηκε την πραγματοποίηση αποσπάσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μόνο από τις Διευθύνσεις με λειτουργικά πλεονάσματα. Το αποτέλεσμα ήδη είναι γνωστό.
Δεκατέσσερις (14) αποσπάσεις όταν τα κενά ειδικοτήτων ξεπερνούσαν τα 1.340.
Συνάδελφοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με 1, 2 και 3 παιδιά «αναγκάζονται» να υπηρετήσουν σε σχολεία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους.
Αλήθεια, ποιος θα απαντήσει στο εύλογο ερώτημα όλων αυτών των συναδέλφων μας για τη μη ικανοποίηση της απόσπασής τους όταν σήμερα ή αύριο θα διαπιστώσουν πως στις περιοχές που ζητούσαν να αποσπαστούν αποσπάστηκαν συνάδελφοι από τη Δευτεροβάθμια ή προσλήφθηκαν αναπληρωτές;
Τι πειστική απάντηση θα δώσουν στους συναδέλφους δασκάλους και νηπιαγωγούς που αν και είχαν σοβαρούς οικογενειακούς λόγους οι αιτήσεις απόσπασής τους ούτε καν συζητηθήκαν στο συμβούλιο με το πρόσχημα να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων;
Πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία πως με τις αποφάσεις της «διαλύει οικογένειες»;
Πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η ηγεσία του Υπουργείου πως πολιτικές που επί της ουσίας «τιμωρούν» τους εκπαιδευτικούς είναι εις βάρος της εκπαίδευσης;
Το μόνο θετικό της συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ στις 22/10/2013 ήταν η ομόφωνη πρόταση του Συμβουλίου για αποσπάσεις είκοσι εννέα (29) συναδέλφων για σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Δυστυχώς, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτους 2013-2014 ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν.
Η έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού, υπευθυνότητας, ανθρωπιάς αλλά και η έλλειψη διαλόγου πολιτικής ηγεσίας, διοίκησης και αιρετών κυριάρχησαν στη διαδικασία των αποσπάσεων.
Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε τις λιγότερες αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά τη Μεταπολίτευση.
Η οργή, η αγανάκτηση, οι έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
 
Πάντα στη διάθεσή σας
 
Παληγιάννης Βασίλειος
Κατηγορία: Ειδήσεις στο 24 Οκτωβρίου 2013 στις5:44 μμ 7 Σχόλια

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) – Άξονας Προτεραιότητας 2»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 414 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και 100εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2013-2014.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τον πίνακα με τα ονόματα πατήστε εδώ.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 18 Οκτωβρίου 2013 στις9:11 μμ 7 Σχόλια

Δ.Ο.Ε.: Υπερωρίες προϊσταμένων ολιγοθέσιων σχολείων

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αφού έλαβε υπόψη τις καταγγελίες πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών σχετικά με το θέμα της διακοπής καταβολής της υπερωριακής αποζημίωσης στους προϊσταμένους των ολιγοθέσιων σχολείων, τονίζει τα παρακάτω:

  • Στο άρθρο 11 του ν.1566/1985 προβλέπονται αναλυτικά τα όργανα διοικήσεως των σχολικών μονάδων. Η διατύπωση δε των παραγράφων 1 και 9 του ως άνω άρθρου είναι σαφέστατη. Οι διευθυντές των τετραθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων χαρακτηρίζονται ως διευθυντές και οι προϊστάμενοι των ολιγοθέσιων σχολείων (μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων) χαρακτηρίζονται ως προϊστάμενοι.
  • Συνεπώς το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όσον αφορά στην υπερωριακή απασχόληση των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών δεν αφορά τους προϊσταμένους ολιγοθέσιων σχολείων (μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων) και δικαιούνται υπερωριών.
Τα παραπάνω τεκμηριώνονται με τη γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας Μαρίας Τσίπρα, την οποία και επισυνάπτουμε.
  Είναι, δυστυχώς, εξαιρετική η ευκολία με την οποία είναι έτοιμη η διοίκηση να περικόψει αποδοχές για υπερωριακή εργασία που έχει πραγματοποιηθεί και συνεχίζει να πραγματοποιείται, αφού μόνον έτσι είναι  δυνατό να λειτουργήσουν οι ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες.
  Είναι σαφές ότι η μη καταβολή των υπερωριακών αποζημιώσεων είναι μια προδήλως παράνομη ενέργεια.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να προχωρούν κανονικά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στην καταβολή των υπερωριακών αποζημιώσεων όπως οφείλουν.
Καλεί, τέλος, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να δώσει σαφείς και ρητές εντολές για την καταβολή τους αίροντας κάθε αμφισβήτηση επί του θέματος.
 Η γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας Μαρίας Τσίπρα
Κατηγορία: Ειδήσεις στο 8 Οκτωβρίου 2013 στις10:45 μμ 7 Σχόλια

Προσλήψεις Αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (74Προσλήψεις 1257 Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ανακοινοποίηση στο Ορθό)

Προσλήψεις Αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (741 ΠΕ 60 Νηπιαγωγών και 516 ΠΕ 70 Δασκάλων- Ανακοινοποίηση στο Ορθό). Δείτε τα ονόματα των αναπληρωτών  εδώ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, Ειδήσεις στο 8 Σεπτεμβρίου 2013 στις12:40 μμ 7 Σχόλια

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 376 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 771 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για να δείτε τους πίνακες των ονομάτων του κλάδου ΠΕ-60 πατήστε εδώ.

Για να δείτε τους πίνακες των ονομάτων του κλάδου ΠΕ-70 πατήστε εδώ.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις12:39 μμ 7 Σχόλια

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2013-14.

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπάσθηκαν τη Δευτέρα 09-09-2013 προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία και να τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες.

Για την απόφαση πατήστε εδώ.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο στις8:24 πμ 7 Σχόλια

Διευκόλυνση για την παρουσία εκπ/κών κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 κατά την έναρξη του σχολικού έτους

Όσοι εκπαιδευτικοί Α/θμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, με δεδομένο ότι το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει για τις αποσπάσεις τους τη Δευτέρα 2-9-2013 και την Τρίτη 3-9-2013, επειδή οι κλάδοι αυτοί δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των μετατάξεων, οφείλουν να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση ή στη θέση που θα αποσπαστούν αντί της 2-9-2013 στις 5-9-2013.

Δείτε εδώ  το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας.

 

 

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 30 Αυγούστου 2013 στις9:15 πμ 7 Σχόλια

Τα νέα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Με υπουργικές αποφάσεις, από το σχολικό έτος 2013-2014, ορίζονται ως Ολοήμερα χωρίς αύξηση του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων δασκάλων, είκοσι εννέα  (29) Δημοτικά Σχολεία με τριάντα εννέα (39) Ολοήμερα Τμήματα και μετατρέπονται εκατόν δεκατρία (113) Νηπιαγωγεία σε Ολοήμερα Νηπιαγωγεία με εκατόν είκοσι (120) Ολοήμερα Τμήματα, χωρίς αύξηση του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων νηπιαγωγών. Στην Πρέβεζα ορίζεται ως ολοήμερο το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιαδας. Δείτε εδώ τα νέα Ολοήμερα Δημοτικά και εδώ τα νέα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 25 Αυγούστου 2013 στις10:06 μμ 7 Σχόλια

Διαδικασία χορήγησης εννιάμηνης άδειας ανατροφής εκπαιδευτικών – μειωμένο ωράριο

Δημοσιεύτηκε η  εγκύκλιος  που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνων μονίμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εναλλακτικά τη μείωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου κατά δύο (2) ώρες την εβδομάδα.
Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 14 Αυγούστου 2013 στις12:46 μμ 7 Σχόλια

Η εγκύκλιος για την πρόσληψη Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ για το έτος 2013-2014

Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της κατάρτισης των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης σχολ. έτους 2013-2014 καλεί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 12–08–2013 έως 23–08–2013. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ .

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 9 Αυγούστου 2013 στις5:24 μμ 7 Σχόλια

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), για το διδακτικό έτος 2013 – 2014

Από 9-8-2013 έως 16-8-2103 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων απόσπασης από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), για το διδακτικό έτος 2013 – 201.

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Για το έντυπο απόσπασης σε ΚΕΔΔΥ πατήστε εδώ.
Για το έντυπο απόσπασης από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΣΜΕΑΕ πατήστε εδώ.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 8 Αυγούστου 2013 στις6:04 μμ 7 Σχόλια

Παράταση υποβολής αιτήσεων απόσπασης

Παρατείνεται  η υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ καθώς και από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ έως και την Τρίτη 23-07-2013.

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο 18 Ιουλίου 2013 στις7:26 μμ 7 Σχόλια

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Δ.Π.Ε. Ν. Πρέβεζας εντός ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2013-2014

Ξεκίνησε η διαδικασία απόσπασης των εκπαιδευτικών της Δ.Π.Ε.  Ν. Πρέβεζας εντός ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2013-2014, με ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, στη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Ν. Πρέβεζας, από Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 μέχρι και Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. Η μοριοδότηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ιδια με όσα αναφέρει η αριθμ. 93958/Δ1/12-07-2013 (ΑΔΑ: ΒΛ409-Δ1Υ) εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Ν. Πρέβεζας (τηλ. 2682362119 – Παλατζίδης Παύλος).

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 16 Ιουλίου 2013 στις12:40 πμ 7 Σχόλια

Αποσπάσεις

Αύριο, σύμφωνα με ενημέρωση των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, αναμένεται  θα βγει και η εγκύκλιος των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, μαζί με την εγκύκλιο για αποσπάσεις στους φορείς και Υπηρεσίες. Η υποβολή αιτήσεων θα αρχίσει από τη Δευτέρα 15/07/2013.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.

Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλλουν αίτηση σε Φορείς και Υπηρεσίες θα μπορούν να δηλώνουν δύο προτιμήσεις (π.χ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ΙΕΚ).

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 11 Ιουλίου 2013 στις5:20 μμ 7 Σχόλια

Μεταθέσεις-Τοποθετήσεις στο ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας

Το ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας στη σημερινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε με την α΄ φάση των μεταθέσεων-τοποθετήσεων εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Πρέβεζας, οι οποίες έχουν ως εξής:

Α.   ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

1

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 1ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

2

ΒΕΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 1ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

3

ΒΛΑΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 3ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

4

ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΟΥΡΟΥ

5

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 1ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

6

ΓΙΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 3ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

7

ΓΚΟΥΜΑ ΜΑΡΙΑ 8ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

8

ΓΚΟΥΡΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ 2ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

9

ΔΟΥΒΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΙΑΣ

10

ΖΙΩΓΑ ΜΑΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

11

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΡΟΣΙΑ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ

12

ΚΑΖΕΛΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

13

ΚΑΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

14

ΚΟΛΥΒΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ

15

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

16

ΚΟΥΝΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 1ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

17

ΛΕΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΥΤΙΚΑ

18

ΜΑΝΩΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2ο ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ

19

ΜΗΤΣΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΡΑΣΩΝΑ

20

ΜΠΑΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 3ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

21

ΜΠΑΛΑΚΕΡΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ 1ο ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ

22

ΜΠΟΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ν. ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ

23

ΝΑΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ 2ο ΠΑΡΓΑΣ

24

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

25

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

26

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

27

ΝΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ Ν. ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ

28

ΝΤΑΜΠΑΚΗ ΕΛΛΗ Ν. ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ

29

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1ο ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ

30

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 2ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

31

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ

32

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ 1ο ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ

33

ΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΑΣΩΝΑ

34

ΠΕΤΟΥΣΗ ΖΩΗ ΜΥΤΙΚΑ

35

ΡΙΖΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 8ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

36

ΡΩΙΜΠΑ ΑΛΕΞΙΑ Ν. ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ

37

ΣΟΝΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ 2ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

38

ΣΤΕΦΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ

39

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1ο ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ

40

ΤΖΩΡΤΖΗ ΕΛΕΝΗ 3ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

41

ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ

42

ΤΣΙΟΝΤΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 7ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

43

ΤΣΟΓΚΑ ΑΝΘΟΥΛΑ 6ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

44

ΤΣΟΥΜΠΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ

45

ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ 2ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

46

ΦΟΥΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ν. ΩΡΩΠΟΥ

47

ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ 1ο ΠΑΡΓΑΣ
Εναπομείναντα κενά: 3
Α/Α

ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ

1

ΔΗΜ. ΣΧ. ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ (1)

2

ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΡΑΝΕΑΣ (1)

3

ΔΗΜ. ΣΧ. ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ (1)
Δάσκαλοι που έμειναν στη διάθεση:
Δήμου Ιουστίνος
Ντάνης Ελευθέριος
Παπαγιαννοπούλου Δήμητρα
Κωνσταντίνου Ιωάννης

Β.   ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

1

ΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ 3ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

2

ΒΑΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 1ο ΠΑΡΓΑΣ

3

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ

4

ΓΟΥΒΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

5

ΖΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ

6

ΖΙΩΓΑ ΒΕΡΡΑ 13ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

7

ΚΑΖΟΥΚΑ ΟΛΓΑ Ν. ΣΙΝΩΠΗΣ

8

ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ

9

ΜΠΟΛΟΒΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ 13ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

10

ΜΠΟΥΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ 1ο ΠΑΡΓΑΣ

11

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΑΝΘΑ Ν. ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ

12

ΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΑΣ

13

ΠΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ

14

ΡΟΖΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ
       
Κενό έμεινε το Νηπ/γείο Αγιάς (1 κενό)
       
Νηπ/γοί που έμειναν στη διάθεση:
Μυλωνά Ελένη
Βόβλα Μαρία
Ρεμπή Θεοδώρα

 

        

Γ.   ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

1

ΠΡΟΙΣΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΟΥΡΟΥ

 

Παρέμειναν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ:

Η Εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας Αργύρη Βαρβάρα και

οι εκπ/κοί Φυσικής Αγωγής:

Συγκούνας Ιωάννης

Χρήστου Πέτρος

Κατωγιάννη Ιωάννα

 

Οι εκπ/κοί που υπέβαλαν δήλωση για τοποθέτηση και δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν σε σχολείο της προτίμησής τους, μπορούν, αν το επιθυμούν, να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση για τοποθέτηση στις υπόλοιπες θέσεις μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωσή τους. Η τοποθέτηση αυτή γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους.

Για τυχόν λάθη ή παραλείψεις στην αποφάση του Συμβουλίου μπορεί να υποβληθούν αιτήσεις των ενδιαφερομένων για διόρθωσή τους μέσα σε πέντε (5) μέρες από την ανακοίνωση.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 3 Ιουλίου 2013 στις6:05 μμ 7 Σχόλια

Σχολικές μονάδες και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες θα μεταφερθούν οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ18.41 και ΠΕ19−20 που θα μεταταγούν στους αντίστοιχους κλάδους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε τη σχετική ΚΥΑ εδώ .

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 30 Ιουνίου 2013 στις6:18 μμ 7 Σχόλια

Οργανικά κενά εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας

Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Π.Ε. στο Ν. Πρέβεζας είναι τα ακόλουθα:

Α.   ΔΑΣΚΑΛΩΝ 

Α/Α

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΩΝ

1

Ν. ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ

2

2

ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ

2

3

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1

4

ΚΕΡΑΣΩΝΑ

2

5

ΠΕΤΡΑΣ

1

6

Ν. ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ

2

7

ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ

1

8

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ

2

9

1ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

3

10

2ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

3

11

3ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

2

12

ΑΝΘΟΥΣΑΣ

3

13

ΑΓΙΑΣ

1

14

1ο ΠΑΡΓΑΣ

1

15

2ο ΠΑΡΓΑΣ

1

16

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ

1

17

2ο ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

1

18

1ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2

19

2ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1

20

3ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1

21

6ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1

22

7ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1

23

8ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2

24

Ν. ΩΡΩΠΟΥ

1

 

Β.   ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ 

Α/Α

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΩΝ

1

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1

2

ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1

3

1ο  ΠΑΡΓΑΣ

1

Γ.   ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Α/Α

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΩΝ

1

1ο 7/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

1

2

8/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΡΟΥ

1

 

Δ.   ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Α/Α

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΩΝ

1

13ο ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1

2

ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ

1

3

ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ

1

4

3ο ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

1

5

ΝΗΠ/ΓΕΙΟ Ν. ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ

1

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση μετάθεσης – τοποθέτησης (μέχρι 20 προτιμήσεις) από την Πέμπτη 20/6/2013 έως και τη Δευτέρα 01/07/2013 και ώρα 15:00 στη Γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Ν. Πρέβεζας.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 20 Ιουνίου 2013 στις11:45 πμ 7 Σχόλια

Mεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Κοινοποιήθηκαν σήμερα από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από νομό σε νομό, όπως προτάθηκαν από το συμβούλιο, με πρωτοφανή καθυστέρηση (τριών μηνών περίπου). Εκκρεμεί η  υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση γίνονται εντός 15 ημερών από σήμερα.

 Δείτε ΕΔΩ:

ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΚΩΦΩΝ-ΤΥΦΛΩΝ)

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 12 Ιουνίου 2013 στις6:02 μμ 7 Σχόλια

13.000 εκπαιδευτικοί λιγότεροι από τη νέα σχολική χρονιά

Με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τα δημόσια σχολεία. Οι 6.000 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτούνται δεν θα αντικατασταθούν, όπως δεν θα προσληφθούν και 7.000 αναπληρωτές. Το υπουργείο Παιδείας θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και μεταθέσεις

Κατά περίπου 13.000 άτομα θα μειωθεί φέτος το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων.

Από αυτούς οι περίπου 6.000 (3.500 στη δευτεροβάθμια και 2.500 στην πρωτοβάθμια) θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη.

Σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να προστεθούν και οι μηδαμινές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 8 Ιουνίου 2013 στις7:28 μμ 7 Σχόλια

Aναδρομικές μειώσεις συντάξεων από το 2015

Στα ταμεία κύριας ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στον Δημόσιο ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από το 2015 και μετά θα γίνεται με μεικτό σύστημα βασικής και αναλογικής σύνταξης το οποίο θα οδηγήσει στη μείωση των παροχών.

Πρόκειται για το νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3863/2010) που αλλάζει ριζικά τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η αλλαγή ξεκινά από το 2015, αλλά για όσους συνταξιοδοτηθούν από το έτος αυτό και μετά θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα αναδρομικά και για το διάστημα 2011-2015.

Τo τελικό ποσό της σύνταξης, σύμφωνα με τα Νέα, θα διαμορφώνεται από τη βασική σύνταξη και από την αναλογική σύνταξη.

Αναλυτικά:

• Η εφαρμογή της βασικής σύνταξης ξεκινά από το 2015 και το ύψος της θα είναι στα 360 ευρώ, δηλαδή όσο είναι σήμερα η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ.

• Για τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εργασιακού βίου. Το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος ασφάλισης θα διαμορφώνεται με έναν συντελεστή που ξεκινά από το 0,8% κατά το πρώτο έτος ασφάλισης και κλιμακώνεται, στο 40ό και ως το 50ό έτος, στο 1,5%. Σημειώνεται ότι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 2%.

Ωστόσο, θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά. Συγκεκριμένα, για τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά θα δίδεται αναλογία της σύνταξης, ίση με το πηλίκο των ετών που διήνυσε μετά την ημερομηνία αυτή διά του συνόλου των ετών ασφάλισής του.

• Η βασική και η αναλογική σύνταξη θα δίδονται για 12 μήνες το χρόνο, δηλαδή δεν θα χορηγείται 13η και 14η σύνταξη.

• Το ποσοστό αναπλήρωσης μαζί με τη βασική σύνταξη, κατά το υπουργείο Εργασίας, θα φθάνει στο 64%των συντάξιμων αποδοχών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σημερινά ποσοστά αναπλήρωσης κυμαίνονται σε αρκετά μεγαλύτερα επίπεδα, από 75% και άνω των συντάξιμων αποδοχών και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν και το 100%. Η μείωση που θα προέλθει στις συντάξεις κατά το υπουργείο είναι μεσοσταθμικά γύρω στο 7%, ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μειώσεις που θα φτάνουν ως και το 30%.

Πηγή: TopStory.gr

Κατηγορία: Ειδήσεις στο στις3:36 μμ 7 Σχόλια

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν ότι το Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τρίτη 11/06/2013 και θα προτείνει τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής και Ειδικής Αγωγής για το 2013.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 7 Ιουνίου 2013 στις3:45 μμ 7 Σχόλια

Βαθμολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών. Διευκρινίσεις για τους απόφοιτους Παιδαγ. Ακαδημιών χωρίς Εξομοίωση

«Εκπαιδευτικοί που έχουν πτυχία από Σχολές Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικές Ακαδημίες, διετούς φοίτησης, ακόμα και αν δεν έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα εξομοίωσης που ρυθμίζονταν στο Π.Δ. 130/1990 (Α΄ 52) εντάσσονται στους βαθμούς της κατηγορίας ΠΕ».

Σε ισχύ ως έχει παραμένει  η εγκύκλιος  134780/Δ2/30-11-2011 ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ )  της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με τη βαθμολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών.

Αυτό αναφέρει έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου. Για να δείτε το έγγραφο του υφυπουργούκάνετε κλικ εδώ.

 

Πηγή: e πύλη εκπαίδευσης

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 5 Ιουνίου 2013 στις3:11 μμ 7 Σχόλια

Αποτελέσματα εκλογών 4ης Ιουνίου 2013

Εκλογές διεξήχθησαν σήμερα στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, που θα γίνει στην Αθήνα 22, 23, 24 και 25 Ιουνίου 2013.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν: 393
Άκυρα: 7
Λευκά: 15
Έλαβαν:
ΔΗ.ΣΥ. – Π.Α.Σ.Κ.: 144  (2 αντιπροσώπους)
Δ.Α.Κ.Ε.: 94  (1 αντιπρόσωπο)
ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: 74  (1 αντιπρόσωπο)
ΕΣΑΚ – ΔΕΕ: 50
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: 9

Από την ΔΗ.ΣΥ. – Π.Α.Σ.Κ.  εκλέγονται οι Τσουμελέκα Αλεξάνδρα και ο Παπαγεωργίου Δημήτριος.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε. εκλέγεται ο Ζυγούρης Βασίλειος.

Από το ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ εκλέγεται ο Φιλιππούσης Ματθαίος.

Οι παρατάξεις διατήρησαν τις ίδιες δυνάμεις που είχαν και στην 80η κα 81η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 4 Ιουνίου 2013 στις7:49 μμ 7 Σχόλια

Νέα Συμβούλια επιλογής στελεχών εκπαίδευσης

Ενέκρινε η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  τους προτεινόμενους για Προέδρους και αναπληρωτές Προέδρους των  Συμβουλίων Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ως εκ τούτου, την  επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν τα Συμβούλια προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις, που προήλθαν από συνταξιοδοτήσεις, των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων.

Πηγή: Esos

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο 31 Μαΐου 2013 στις10:49 μμ 7 Σχόλια

Εκλογές 4ης Ιουνίου 2013 στο Σύλλογο Εκπ/κών ΠΕ Πρέβεζας για αντιπροσώπους στην 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ.

 

Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για την 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Μπαλακέρα Καρολίνα

Παπαγεωργίου Δημήτριος

Σαράφογλου Γεώργιος

Τσουμελέκα Αλεξάνδρα

 

Υποψήφιοι για την  ΑΔΕΔΥ

 

Μπαλακέρα Καρολίνα

Παπαγεωργίου Δημήτριος

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Σαράφογλου Γεώργιος

Τάσσης Χαράλαμπος

Τζόλος Δημήτριος

Τσουμελέκα Αλεξάνδρα

 

Κατηγορία: Ανακοινώσεις παρατάξεων στο στις12:11 μμ 7 Σχόλια

Εκλογές 4ης Ιουνίου στο Σύλλογο Εκπ/κών ΠΕ Πρέβεζας για αντιπροσώπους στην 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ

 

ΕΣΑΚ – ΔΕΕ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 82ης  Γ.Σ.

 

§         Βενέτη Μηλιά       4ο Δημ.Πρέβ.

 

§         Κολιοφώτης Ηλίας      Δημ.Καναλλακίου

 

§         Λαϊνάς Κων/νος       2ο Δημ.Φιλιππιάδας

 

§         Λελοβίτη Ευπραξία      Δημ.Σχ.Λούρου

 

§         Νικολάου Αναστασία      2ο  Νηπ. Πρέβεζας

 

§         Τάγκας Ιωσήφ      Δημ.Σχ. Ωρωπού

 

Εκλογές 4ης Ιουνίου 2013 στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Πρέβεζας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για την 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

 

Γεωργίου Λαμπρινή         Νηπιαγωγός

Γιάννογλου Σάββας          Δάσκαλος

Γιολδάσης Γεώργιος         Δάσκαλος

Ζυγούρης Βασίλειος         Δάσκαλος

Μότσιος Γεώργιος            Δάσκαλος

Μπαλής Δημήτριος          Δάσκαλος

Μπέλλος Σπυρίδων          Δάσκαλος

Σουρτζής Απόστολος        Δάσκαλος

 

Υποψήφιοι για την  ΑΔΕΔΥ

 

Γεωργίου Λαμπρινή         Νηπιαγωγός

Γιάννογλου Σάββας          Δάσκαλος

Γιολδάσης Γεώργιος         Δάσκαλος

Ζυγούρης Βασίλειος         Δάσκαλος

Μότσιος Γεώργιος            Δάσκαλος

Μπαλής Δημήτριος          Δάσκαλος

Μπέλλος Σπυρίδων          Δάσκαλος

Σουρτζής Απόστολος        Δάσκαλος

Κατηγορία: Ανακοινώσεις παρατάξεων στο στις10:08 πμ 7 Σχόλια

ΑΔΕΔΥ: Διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο για απολύσεις εξπρές στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα

Η τρικομματική Κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν την έλευση της Τρόικας, διαμορφώνει το πλαίσιο για απολύσεις εξπρές, σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες των δανειστών. Ήδη με το σχέδιο νόμου που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή προετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, μέσα στο 2013 (σε δήμους, ΕΡΤ αλλά και σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου), ενώ συγκροτείται μόνιμος μηχανισμός (Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης) που θα προωθεί, με απλές Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα, καταργήσεις οργανικών θέσεων Νομικών Προσώπων και απολύσεις, άμεσα και στο μέλλον.

Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιλέγουν τον «ξαφνικό θάνατο» προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο για 15.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες εντός του έτους.

 Στην ΕΡΤ, για παράδειγμα, μετά τις απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων, η Κυβέρνηση φαίνεται να μεθοδεύει την απαξίωση της δημόσιας ενημέρωσης που χρηματοδοτείται από τους έλληνες πολίτες. Μια τέτοια πολιτική επιλογή που αντικειμενικά θα ευνοήσει την ιδιωτική τηλεόραση θα αποτελέσει πλήγμα ανεπανόρθωτο για την ενημέρωση, τον πλουραλισμό και εν τέλει για την ίδια την Δημοκρατία.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την υλοποίηση των σχεδίων διάλυσης του δημόσιου τομέα και της παράδοσης αγαθών και υπηρεσιών στους ιδιώτες και την προειδοποιεί ότι η αντίδραση των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα είναι άμεση και δυναμική.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 27 Μαΐου 2013 στις9:41 μμ 7 Σχόλια

Προσχέδιο νόμου: Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις

Δόθηκε για διαβούλευση το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αναφέρεται σε αλλαγές στο καθεστώς των αδειών των Δημοσίων Υπαλλήλων, στην επιλογή Προϊσταμένων στο Δημόσιο, σε διατάξεις που αφορούν στην αργία και διαθεσιμότητα …

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 3 Μαΐου 2013 στις11:10 μμ 7 Σχόλια

Γνωμοδότηση για τη βαθμολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών

Στους  εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν την 1-11-2011 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το ΣΤ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του νόμου 4024/2011

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ
Κατηγορία: Ειδήσεις στο 26 Απριλίου 2013 στις10:10 μμ 7 Σχόλια

Εφαρμογή μειωμένου ωραρίου λόγω αναπηρίας σε υπαλλήλους που απολαμβάνουν ειδικού ωραρίου κανονιστικά καθορισμένου

Στις σχετικές εγκυκλίους του κ. Μανιτάκη, γίνεται λόγος και για τους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Η ειδική μνεία, όμως, στην διευκρινιστική για τους εκπαιδευτικούς, άραγε, να μην σχετίζεται με το τρομοκρατικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα με το εργασιακό και διδακτικό ωράριο;

Η αρχική εγκύκλιος Μανιτάκη (11/2/2013) εδώ

Η διευκρινιστική εγκύκλιος (5/4/2013) εδώ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις παρατάξεων, Ειδήσεις στο 18 Απριλίου 2013 στις7:35 μμ 7 Σχόλια

Πιστώσεις για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων

20.000.000 € στος δήμους, για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Δείτε εδώ την σχετική εγκύκλιο με την κατανομή των πιστώσεων ανά δήμο.

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 26 Μαρτίου 2013 στις10:51 μμ 7 Σχόλια

Η εγκύκλιος για την παρακράτηση φόρου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Η εγκύκλιος για την παρακράτηση φόρου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (Αφορά στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές): «Παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 1-1-2013 και μετά με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του ν.4110/2013 (ΦΕΚ Α΄17/23.1.2013) που ψηφίστηκε στη Βουλή».

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 5 Μαρτίου 2013 στις11:38 μμ 7 Σχόλια

Στο μικροσκόπιο 2.500 εκπαιδευτικοί με «ψυχολογικά προβλήματα»

Στο μικροσκόπιο των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μπαίνουν και οι 2.500 υποθέσεις εκπαιδευτικών που με την επίκληση ψυχολογικών προβλημάτων έχουν χρόνια να πατήσουν σε διδακτικές αίθουσες. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούν περίπου 1.150 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 1.350 καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ΣΕΕΔ θα ελέγχει το σύνολο των περιπτώσεων, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις όπου εκπαιδευτικοί πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας) που πρέπει να τύχουν προνοιακής αντιμετώπισης.

Η πλειονότητα των περιπτώσεων, όμως, αφορά είτε γνωματεύσεις υγειονομικών επιτροπών είτε ακόμα και «άδεια» με την έγκριση του προϊσταμένου χωρίς την κατάθεση των σχετικών ιατρικών γνωματεύσεων. Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει εντοπίσει περιπτώσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι επικαλούμενοι ψυχολογικά προβλήματα έχουν… εξαφανιστεί από τις υπηρεσίες τους ή έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων χωρίς να παράγουν κανένα έργο.

«Σε περίπτωση που ένας εκπαιδευτικός αιτιολογημένα δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του μπορεί να μετακινηθεί σε θέση διοικητικού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να επιστρέψουν άλλοι ικανοί εκπαιδευτικοί στις αίθουσες, οι οποίοι απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση το Σώμα των Επιθεωρητών θα ελέγξει ένα μεγάλο μέρος των γνωμοδοτήσεων υγειονομικών επιτροπών, με τις οποίες έδιναν τη δυνατότητα μακροχρόνιων αδειών σε υπαλλήλους για ψυχολογικούς λόγους, με αποτέλεσμα να «εξαφανίζονται» οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι από τις υπηρεσίες τους.

Μετά το πόρισμα του ΣΕΕΔ για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα ελεχθούν πειθαρχικά όχι μόνο οι υπάλληλοι που δήλωναν ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα αλλά και οι προϊστάμενοί τους, καθώς και τα μέλη των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών που εξέδωσαν γνωμοδοτήσεις-μαϊμού.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία: Ειδήσεις στο 23 Φεβρουαρίου 2013 στις1:14 μμ 7 Σχόλια
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων