Επιμόρφωση Β επιπέδου

0

Συγγραφέας: ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 16-12-2019

Στις 3 Μαρτίου 2020 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Τα  Κ.Σ.Ε., που υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να υλοποιήσουν προγράμματα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. κατά την 1η περίοδο επιμόρφωσης με προβλεπόμενη έναρξη στις αρχές του Μαρτίου 2020 στο πλαίσιο της σχετικής Πρόσκλησης Π1016/28.11.2019, μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) με χρήση των κωδικών τους.

Επίσης, καλούνται τα Κ.Σ.Ε. που κληρώθηκαν να υλοποιήσουν επιμορφωτικά προγράμματα, από σήμερα και

μέχρι και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

να καταχωρίσουν τα προγράμματα αυτά στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται ότι, τα προγράμματα στην παρούσα επιμορφωτική περίοδο υλοποιούνται με βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης σε δύο παραλλαγές – κατηγορίες:

Κατηγορία IIa: Προγράμματα μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης που περιλαμβάνουν συνδυασμό i) δια ζώσης επιμορφωτικών συνεδριών, ii) σύγχρονων εξ αποστάσεως επιμορφωτικών συνεδριών και υποστηρικτικών συναντήσεων (με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης), καθώς και iii) ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.

Κατηγορία IIb: Προγράμματα μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης, που περιλαμβάνουν συνδυασμό i) σύγχρονων εξ αποστάσεως επιμορφωτικών συνεδριών και υποστηρικτικών συναντήσεων (με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης) καιii) ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες των προγραμμάτων, τη δομή και τον τρόπο διεξαγωγής τους, καθώς και οδηγίες για την καταχώρισή τους στο MIS, τους ισχύοντες κανόνες κατάρτισης και περιορισμούς που αφορούν στην επιλογή των συντελεστών και των επιμορφωτών προκειμένου να θεωρηθούν έγκυρα και να διατεθούν στη συνέχεια στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, περιλαμβάνονται στο Εγχειρίδιο Χρήσης που διατίθεται μέσω της Πύλης Ενημέρωσης της Επιμόρφωσης (http://e-pimorfosi.cti.gr) και συγκεκριμένα, ΕΔΩ.

Η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., τα οποία είναι διάρκειας 60 ωρών, περιλαμβανομένων 18 ωρών υποστηρικτικών συναντήσεων για την «εφαρμογή στην τάξη» και διεξάγονται εκτός σχολικού ωραρίου, προβλέπεται να είναι η Τρίτη 3 Μαρτίου 2020.

Για την κατάρτιση ενός προγράμματος κάθε Κ.Σ.Ε. θα πρέπει να επικοινωνήσει και να συμφωνήσει τη διαθεσιμότητα και τη συνεργασία επιμορφωτή/ών, από το «Μητρώο Πιστοποιημένων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου Τ.Π.Ε.» και κατόπιν να καταχωρίσει το πρόγραμμα στο MIS. Οι επιμορφωτές στη συνέχεια, μέσω του MIS, θα πρέπει να καταθέτουν τη σύμφωνη γνώμη τους (επιλογή «Διαχείριση Επιμόρφωσης» -> «Αποδοχή συνεργασίας») για την ανάληψη των διδακτικών ωρών που έχουν δηλωθεί. Στοιχεία επικοινωνίας των επιμορφωτών που δραστηριοποιούνται τοπικά σε κάθε περιοχή ή από απόσταση πανελλαδικά, διατίθενται μέσω του MIS (επιλογή: «Διαχείριση πόρων Κ.Σ.Ε. -> Επιμορφωτές -> Διαχείριση επιμορφωτών ή Λίστα Επιμορφωτών ανά Νομό»).

Για τυχόν ερωτήματα σχετικά με την κατάρτιση και υποβολή προγραμμάτων μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Help Desk, χρησιμοποιώντας το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (http://e-pimorfosi.cti.gr -> επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») στην παρούσα Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: esos.gr

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

0

Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ | Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ | , στις 09-12-2019

Στο υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζεται ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που διέπει τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο που περιλαμβάνει την ανωτατοποίηση των ΑΣΤΕ και τη δημιουργία δομής στην οποία θα υπαχθούν, όχι μόνο οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και οι Σχολές Ξεναγών, αλλά και σχολές με νέα γνωστικά αντικείμενα που σηματοδοτούν την ολική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας προκειμένου να συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

0

Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ | Κατηγορία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ | , στις 09-12-2019

Ποια επιστημονικά πεδία θα έχουμε με το νέο σύστημα;

Τα Τμήματα των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατατάσσονται  σε τέσσερα επιστημονικά πεδία:

   1ο επιστημονικό πεδίο: ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες.
2ο επιστημονικό πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.
3ο επιστημονικό πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής.
4ο επιστημονικό πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής.

Τέστ στην ενσωμάτωση

0

Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ | Κατηγορία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ | , στις 09-12-2019

Σκέψεις να αποτελέσουν οι βαθμολογίες των μαθητών βασικό “πυλώνα”  του νέου “οικοδομήματος” αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, με δραστικό ρόλο των Σχολικών Συμβούλων και της Τράπεζας Θεμάτων, οι οποίοι στο νέο νόμο θα “βαφτιστούν” με άλλο  όνομα (σ.σ. υπάρχουν κάποια ονόματα στο “τραπέζι), εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε το στο slideshare.net

Δάσκαλοι που δεν ξέρουν ανάγνωση

0

Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ | Κατηγορία PISA, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | , στις 05-12-2019

Αν τη χώρα δεν την κυβερνούσε το βαθύ κράτος των συνδικαλιστών, η πρώτη κίνηση που θα επέβαλε η κακή βαθμολογία των μαθητών στον διεθνή διαγωνισμό PISA θα ήταν η επαναξιολόγηση των δασκάλων τους. Για να διδάξεις ένα δεκαπεντάχρονο παιδί «κατανόηση κειμένου», κοινώς ανάγνωση, θα πρέπει εσύ ο ίδιος να είσαι αναγνώστης.

Τι εννοούμε «κατανόηση κειμένου», στην οποία οι μαθητές μας δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ; Εννοούμε ότι στέκεσαι απέναντι σε ένα κείμενο, κατανοείς τη σκέψη του και όχι μόνον τις λέξεις του, και στηριζόμενος σ’ αυτήν έχεις τη δυνατότητα να διαμορφώσεις τη δική σου.

Η μόρφωση είναι ο στόχος της διαμόρφωσης. Αναρωτιέμαι πόσοι από τους λειτουργούς της μέσης εκπαίδευσης είναι σε θέση να αποδώσουν με δικά τους λόγια, και χωρίς βοήθημα, ένα από τα κείμενα που περιμένουν τον αναγνώστη στα βιβλιοπωλεία – χωρίς να σημαίνει ότι όλα διαθέτουν σκέψη, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Παραπονιόμαστε ότι οι Ελληνες δεν διαβάζουν. Δεν διαβάζουν διότι κανείς ποτέ δεν τους έμαθε να διαβάζουν. Αν δεν ξέρεις να διαβάσεις, ούτε τη μαθηματική ούτε την επιστημονική σκέψη μπορείς να κατανοήσεις.

2016 Εξορθολογισμός Κοινωνικών Επιστημών-Ιστορίας Δημοτικού

Πάτωσε η Ελλάδα στον PISA 2018

0

Συγγραφέας: ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ | Κατηγορία PISA, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | , στις 04-12-2019

Τα ίδια και… χειρότερα είναι τα αποτελέσματα για την Ελλάδα στον τελευταίο, του 2018, διαγωνισμό του προγράμματος PISA (Programme for International Student Assessment) του ΟΟΣΑ. Ο διαγωνισμός PISA οργανώνεται ανά τριετία και σε αυτόν του 2018 η βαθμολογία της Ελλάδας στις τρεις δεξιότητες

  • στην κατανόηση κειμένου,
  • τα μαθηματικά
  • και τις φυσικές επιστήμες

που πρέπει να έχουν οι μαθητές ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή έως τας 16 τους, υποχώρησε σε σχέση με το διαγωνισμό του 2015. Προ ολίγου ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Διεθνώς, οι μαθητές από τις μεγάλες περιοχές της Κίνας βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, ενώ από την Ευρώπη ξεχώρισε η Εσθονία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα, για την Ελλάδα προκύπτουν τα ακόλουθα σε σύνολο 78 χωρών (μέλη του ΟΟΣΑ και μη):

Στην κατανόηση κειμένου, δεξιότητα στην οποία εστίασε ο διαγωνισμός του 2018, οι Έλληνες μαθητές συγκέντρωσαν 457 μονάδες, ενώ στο διαγωνισμό του 2015 είχαν συγκεντρώσει 467 μονάδες. Το 2018 η Ελλάδα κατετάγη 42η σε 77 χώρες (στα αποτελέσματα για την κατανόηση κειμένου απουσιάζει η Ισπανία, για την οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), ενώ το 2015 41η. Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 487 βαθμοί.

Στα μαθηματικά η Ελλάδα συγκέντρωσε 451 βαθμούς όπως και η Κύπρος, και μοιράστηκαν την 43η θέση σε 78 χώρες. Το 2015 η Ελλάδα συγκέντρωσε 454 βαθμούς και κατετάγη επίσης 43η. Ο φετινός μέσος όρος του ΟΟΣΑ στα μαθηματικά είναι 489 βαθμοί.

Στις φυσικές επιστήμες η Ελλάδα στο διαγωνισμό του 2018 συγκέντρωσε 452 βαθμούς και βρέθηκε στην 44η θέση σε 78 χώρες. Στο διαγωνισμό του 2015, οι Έλληνες βαθμολογήθηκαν με 455 βαθμούς, οι οποίοι έφεραν την χώρα μας στην 43η θέση. Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ στο διαγωνισμό του 2018 ήταν 489 βαθμοί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση