Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Πάσχα. Παρασκευή 10/4

Παρασκευή 10/4

Ο Χριστός κουβαλάει το σταυρό (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, 1580)

 

1η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη) : Πασχαλινή κάρτα

Ο Χριστός δίδαξε με το κήρυγμά του σε όλον τον κόσμο, το μήνυμα της Αγάπης. Φτιάξε κι εσύ μία πασχαλινή κάρτα με όποιον τρόπο επιθυμείς, με ζωγραφική ή κολάζ χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και γράψε επάνω το δικό σου μήνυμα Αγάπης.. Χαράς.. Ελπίδας.. Αλληλεγγύης..

 

2η  Δραστηριότητα (κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου) : Πασχαλινές Συνταγές

Φέτος το Πάσχα δημιουργήστε  πασχαλινές λιχουδιές και μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας. Περιμένουμε λαχταριστές φωτογραφίες!

Ορίστε και μία συνταγή για σοκολατένια πασχαλινά αυγουλάκια από εμένα, για να την δοκιμάσετε αν θέλετε.

Υλικά:

 430 γρ. μπισκότα γεμιστά  με κρέμα βανίλιας

230 γρ. τυρί κρέμα

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

Πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση:

Βάλτε τα μπισκότα σε έναν μπολ και θρυμματίστε τα ομοιόμορφα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και αναμείξτε έως ότου το μείγμα γίνει λείο. Στη συνέχεια πλάστε το μείγμα  σε σχήμα αυγού. Βάλτε τα γλυκά αυγά στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) μέχρι να σκληρύνουν. Λιώστε τις νιφάδες κουβερτούρας και βυθίστε τα αυγά στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα και έπειτα διακοσμήστε με πολύχρωμη τρούφα. Τοποθετήστε τα αυγά στο ψυγείο για μια ακόμη φορά μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Τα πολύχρωμα αυγουλάκια σας είναι έτοιμα!!!

 

3η Δραστηριότητα (κα Ευαγγελία Σαριγιάννη) : Τα Κάλαντα του Λαζάρου

Το Σάββατο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα ο λαός μας γιορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου. Τα παιδιά παλαιότερα έφτιαχναν με ζυμάρι τα λαζαράκια. Ανθρωπάκια που για μάτια είχαν γαρύφαλλα και τα χεράκια τους τα είχαν  σταυρωτά μπροστά στο σώμα τους. Τα παιδιά κρατώντας το Λάζαρο την παραμονή της γιορτής γύριζαν στα σπίτια και τραγουδούσαν τα “Λαζαρικά” για να διηγηθούν την ιστορία του Λαζάρου.

Με τη βοήθεια λοιπόν της μαμάς ή του μπαμπά ακούμε και προσπαθούμε να μάθουμε τα κάλαντα του Λαζάρου:

https://youtu.be/00QQrBLo2DU

Κατόπιν  φτιάχνουμε με ζυμάρι τα λαζαράκια μας.Αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε με ζυμαράκι τα ζωγραφίζουμε. Καλή επιτυχία!!!  

4η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα) : Πασχαλινή αυγοθήκη

Με άχρηστο υλικό από το σπίτι δημιούργησε τη δική σου πασχαλινή αυγοθήκη. Στόλισε την όπως σου αρέσει! Μην ξεχάσεις να βάλεις και τα πασχαλινά αυγά που θα βάψετε..Φωτογράφισε τη δημιουργία σου και στείλε την να την θαυμάσουμε. 

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.