Αρχική » BLOG » Ενημέρωση για δράσεις του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ενημέρωση για δράσεις του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για δράσεις του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την παρουσία του «Οδυσσέα» στη Θεσσαλονίκη, του 1ου κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας στην Ελλάδα από τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την παράλληλη παρουσία του Κινητού Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», με τον οποίο πραγματοποιείται Προληπτική Ιατρική / Οδοντιατρική.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής / οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η δράση απευθύνεται στα παιδιά όλης της Ελλάδας και πραγματοποιείται μέσα από την ένωση, τη συνεργασία και την ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών Ιατρικών/ Οδοντιατρικών Συλλόγων και Νοσοκομείων.

Σε προληπτικό ιατρικό/ οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά που έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης από τους γονείς/ κηδεμόνες/ εκπαιδευτικούς.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/ οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/ κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής θα ξεκινήσει την Παρασκευή 24 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εξεταστούν από παιδιάτρους, οφθαλμιάτρους, ωτορινολαρυγγολόγους και οδοντιάτρους.

Η μετακίνηση και η επίσκεψη των μαθητών στον «Ιπποκράτη», μέσα στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.

Για πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την κ. Κλουφά Καλλιόπη (τηλ. 2310250160/ email: thessaloniki@hamogelo.gr).

Από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση