Αρχική » ONLINE ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ » Προγραμματίζοντας τον Red!

Προγραμματίζοντας τον Red!

Τα Angry Birds έχουν πάλι προβλήματα! O Red έχει νευριάσει με το γουρούνι. Βοήθησε τον να το πιάσει δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες (εντολές) για να κινηθεί στον λαβύρινθο.

Οι οδηγίες είναι σε πλακίδια που τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο, στη σειρά που θέλουμε να εκτελεστούν από τον Red. Η στοίβα των οδηγιών είναι το πρόγραμμα (σύνολο των εντολών) που διαβάσει και θα εκτελέσει το Angry Bird. Θα μπορούσε στη θέση του Red να βρίσκεται ένα διαστημικό όχημα!

Μη ξεχνάς να διαβάζεις τις οδηγίες! Η συνέχεια ΕΔΩ.

Το online λογισμικό είναι δημιουργία της κίνησης Hour Of Code όπου συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί πληροφορικής και επικοινωνιών όπως η Microsoft, Google κ.α με σκοπό να προωθήσουν τη μαζική εκμάθηση των αρχών του προγραμματισμού με κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο.

Ο προγραμματισμός είναι δεξιότητα που απευθύνεται σε παγκόσμιες αγορές και μπορεί να άρει ανισότητες όπως ο τόπος διαμονής και το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, με μικρό σχετικά κόστος. Οι βασικές αρχές του όπως η αναγνώριση προτύπων, η ανάλυση προβλήματος, η επιλογή, η επανάληψη, η σύνθεση λύσεων, η καθοριστικότητα, ακρίβεια και σαφήνεια των εντολών, μπορούν να γίνουν νωρίς κτήμα των παιδιών και να επηρεάσουν συνολικά την αντιληπτική τους ικανότητα.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση