Η Αλλαγή στην Εκπαίδευση Γίνεται και με το… Ολοήμερο Σχολείο

01-03-2010

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 01-03-2010, Αθήνα, Αττικής
Επιστημονική Ημερίδα με Θέμα:
Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010, στις 17:00 – 22:00, στο ξενοδοχείο Athens Imperial (Αχιλλέως & Μ. Αλεξάνδρου, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα)
Υπό την αιγίδα
του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Με τη συνεργασία του Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), μετά την επιτυχία που σημείωσε το 2ο Εκπαιδευτικό Συνέδριό της στην Ερέτρια Ευβοίας (29, 30 και 31 Ιανουαρίου 2010), το οποίο μετατράπηκε σε βήμα κατάθεσης προβληματισμών και προτάσεων για το τι χρειάζεται να κάνουμε ώστε να αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό σχολείο και στο οποίο υπήρξε σημαντική σύμπτωση απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων, συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στο χώρο της εκπαίδευσης με τη διοργάνωση, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Η Αλλαγή στην Εκπαίδευση Γίνεται και με το… Ολοήμερο Σχολείο», την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010, στις 17:00 – 22:00, στο ξενοδοχείο Athens Imperial (Αχιλλέως & Μ. Αλεξάνδρου, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα).
  • Η αναγκαιότητα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου, ώστε το σχολείο να γίνει πιο ουσιαστικό και ελκυστικό, ανοιχτό στην κοινωνία, χαρούμενο, που θα προετοιμάζει τον ολόπλευρα καλλιεργημένο και υπεύθυνο αυριανό πολίτη, ήταν ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα του 2ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου.
  • Οι νέες Τεχνολογίες αποτελούν εργαλείο στην ουσιαστική λειτουργία του νέου σχολείου με το διευρυμένο ωράριο, που μπορούν να το κάνουν πιο ουσιαστικό και ελκυστικό και να ενταχθούν αρμονικά στη διδασκαλία και στις μεθόδους διδακτικής.
Για το «σχεδιασμό του σχολείου του αύριο», προσκεκλημένοι ομιλητές οι οποίοι θα αναπτύξουν τις απόψεις και τις θέσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή είναι οι: κ.κ. Τσελφές Βασίλειος (Αναπληρωτής Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών), Νικολάου Γεώργιος (Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων), Κυριακός Δημήτριος (Καθηγητής Πληροφορικής Δ.Ε., Αντιπρόεδρος ΕΠΕ), Γιαλούρης Παρασκευάς (Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04), Τσεφαλάς Κωνσταντίνος (Καθηγητής Δ.Ε. ΠΕ04, Μέλος Δ.Σ. ΕΕΦ).
Στην Επιστημονική Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό μεταξύ άλλων και οι: κ.κ. Κουλαϊδής Βασίλειος (Γεν. Γραμμ. Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων), Κοντογιάννης Ιωάννης (Ειδ. Γραμμ. Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων), Μερκούρης Στυλιανός (Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ/θμιας Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων), καθώς και εκπρόσωποι των: ΕΕΦ, ΟΛΜΕ, ΚΕΜΕΤΕ, Τμήματος Φυσικής Παν/μίου Αθηνών.Πρόγραμμα
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: Γραμματεία ΕΕΦ: 210-36.35.701 (e-mail: eef@otenet.gr) και: http://www.eef.gr/
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Επιστημονικής Ημερίδας.
Σχετικά Αρχεία: