Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

Απρ 20196

Η Διαθεματική προσέγγιση στη Φυσική Αγωγή

Στα  τυπικά  προγράμματα  ΦΑ  δίνεται  έμφαση  στη  διδασκαλία  θεμελιωδών κινητικών δεξιοτήτων, παιχνιδιών, αθλημάτων καθώς και στην ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης.  Παρόλο που αυτά  τα  προγράμματα  συχνά  περιλαμβάνουν  στόχους  γνωστικής  και  συναισθηματικής ανάπτυξης (π.χ., εφαρμογή κανόνων, τήρηση ελέγχου, πρότυπα ανάπτυξης), έμφαση δίνεται στο να αναπτύξουν οι μαθητές δεξιότητες ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί παίχτες σε αθλήματα ή σε φυσικές δραστηριότητες.  Ακόμα, ενώ υποστηρίζεται η άποψη ότι μέσα από τη ΦΑ διδάσκονται δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης, συνήθως αυτές οι δεξιότητες αφήνονται στη  συμπτωματική  μάθηση  (π.χ.,  υποθέτοντας  ότι  η  μάθηση  επέρχεται  σαν  επακόλουθο  της συμμετοχής των μαθητών σε μια δραστηριότητα).

Δύο μορφές ενοποίησης έχουν προταθεί για την ανάπτυξη διαθεματικών προγραμμάτων στη ΦΑ:

1.Η εσωτερική ή κάθετη ενοποίηση(μέσα στο πεδίο της ΦΑ) αναφέρεται στη συνειδητή ενσωμάτωση στο πρόγραμμα σπουδών εννοιών ή/και δεξιοτήτων:

  • Εννοιών φυσικής  κατάστασης  όπως  καρδιακή  συχνότητα,  μεθόδων  ανάπτυξης  καλής φυσικής κατάστασης,
  • Αρχών διατάσεων και ανάπτυξης προσωπικών προγραμμάτων που βασίζονται σε αυτές τις έννοιες
  • Ρυθμού στο χορό, στην κολύμβηση, στην προπόνηση, στην καρδιακή συχνότητα,
  • Συστημάτων (π.χ., συστήματα άμυνας και επίθεσης)
  • Ομοιότητα-διαφορά(π.χ., ομοιότητες-διαφορές τεχνικών μεταξύ δεξιοτήτων ΦΑ)
  • Αλληλεπίδραση(π.χ., συνεργασία, εμπιστοσύνη, συλλογικότητα, σύγκρουση)
  • Αρχών της δικαιοσύνης και της αμφισβήτησης της εξουσίας.

Πηγή Αναδημοσίευσης: Οδηγός Προγραμμάτων Σπουδών Φυσικής Αγωγής

από κάτω από: Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΛ    

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2018-19

Νοέ 201827

Ενημέρωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου:

Για την έγκυρη εγγραφή σας στο σχολείο, χρειάζεται να προσκομίσετε το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή/Μαθήτριας (Α.Δ.Υ.Μ.) το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε εδώ. Το Α.Δ.Υ.Μ. είναι απαραίτητο δικαιολογητικό, ισχύει για τρία έτη, τηρείται στο Σχολείο και αντίγραφό του φυλάσσεται στο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού. Το περιεχόμενο του είναι απόρρητο. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ.

Το Α.Δ.Υ.Μ. μαζί με το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης χρειάζεται να συμπληρωθεί με υπογραφή και σφραγίδα από παθολόγο ιατρό ή γενικό ιατρό, εφόσον ο μαθητής/η μαθήτρια έχει κλείσει τα 16 έτη. Στο σχολείο προσομίζεται μόνο το Α.Δ.Υ.Μ., ενώ το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης το κρατάτε στο αρχείο σας.

Το Α.Δ.Υ.Μ. είναι απαραίτητο για την ασφαλή συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στους «Αγώνες Αθλοπαιδείας», καθώς και τις λοιπές Σχολικές Αθλητικές και άλλες Δραστηριότητες και Σχολικούς Αγώνες(ενδοσχολικά, διασχολικά πρωταθλήματα, κτλ.) εκτός των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων και Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων.

Η γνωμάτευση για συμμετοχή σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του σχολείου στις ενότητες (3) και (4) του Α.Δ.Υ.Μ. δεν ισχύει για τη συμμετοχή στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες και Πανελλήνια Πρωταθλήματα (φάσεις Α΄, Β΄ και Γ΄), ούτε για δραστηριότητες που υλοποιούνται από άλλους φορείς πλην του σχολείου ή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η παράλειψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ.Μ. , συνεπάγεται τη φυσική παρουσία χωρίς ενεργή συμμετοχή του μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, χωρίς ο/η μαθητής/τρια να θεωρείται αδικαιολογήτως απών, κατόπιν σχετικής απόφασης του συλλόγου διδασκόντων ύστερα από εισήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Παρακαλώ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου &  Α΄ Λυκείου,  όπως να προσκομίσετε έγκαιρα στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής :

1.το ΑΔΥΜ με υπογραφή και σφραγίδα του ιατρού, καθώς και τα τηλέφωνα του γονέα/κηδεμόνα,

2.το  ενημερωτικό φυλλάδιο για τη Φυσική αγωγή στο Λύκειο υπογεγραμμένο από γονέα/κηδεμόνα.

από κάτω από: Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2018-19    

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2016-17

Οκτ 20164

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2016-17

ΔΗΛΩΣΕΙΣ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_Φ.Α.

virginactive

από κάτω από: Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2016-17    

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2016-17

Οκτ 20164

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ_ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2016-17

service on table tennis

service on table tennis

από κάτω από: Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2016-17    

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2016-17

Σεπ 201623

ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-17,

 ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΝΟ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.

service on table tennis

2016-17

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ .

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/9/2016 .

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

από κάτω από: Ενδοσχολικά Πρωταθλήματα, Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2016-17    

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΩΝ Α΄ & Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2016-17

Σεπ 201623

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/9/2016 .

Μέχρι σήμερα, Παρασκευή 23/9/2016  (προθεσμία δήλωσης αθλητικών αντικειμένων στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής), τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1 

2

3

AT

OM

SX

από κάτω από: Προγραμματισμός Φ.Α., Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΩΝ Α΄ & Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2016-17    

Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σεπ 201612

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Παρακαλώ όπως να επιστρέψετε υπογεγραμμένο το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο έως την Παρασκευή 23/9/2016 στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής:

Η Φυσική Αγωγή στο Νέο Λύκειο

 

img-banner-3

Κράτα το

Κράτα το

από κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Προγραμματισμός Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ    

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2016-17

Σεπ 201612

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟς 2016-17

per_axiol per_axiol2

 

Κράτα το

Κράτα το

από κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2016-17    

Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Σεπ 20169
stefani
από κάτω από: Μοριοδότηση/Διακρίσεις/Βραβεύσεις Αθλητών | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017    

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Σεπ 20162

Εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθήνας

volleyball on the beach

Ενημέρωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄Λυκείου:

Για την έγκυρη εγγραφή σας στο σχολείο, χρειάζεται να προσκομίσετε το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή/Μαθήτριας (Α.Δ.Υ.Μ.) το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε εδώ. Το Α.Δ.Υ.Μ. είναι απαραίτητο δικαιολογητικό, ισχύει για τρία έτη, τηρείται στο Σχολείο και αντίγραφό του φυλάσσεται στο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού. Το περιεχόμενο του είναι απόρρητο. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ.

Το Α.Δ.Υ.Μ. μαζί με το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης χρειάζεται να συμπληρωθεί με υπογραφή και σφραγίδα από παθολόγο ιατρό ή γενικό ιατρό, εφόσον ο μαθητής/η μαθήτρια έχει κλείσει τα 16 έτη. Στο σχολείο προσομίζεται μόνο το Α.Δ.Υ.Μ., ενώ το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης το κρατάτε στο αρχείο σας.

Το Α.Δ.Υ.Μ. είναι απαραίτητο για την ασφαλή συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στους «Αγώνες Αθλοπαιδείας», καθώς και τις λοιπές Σχολικές Αθλητικές και άλλες Δραστηριότητες και Σχολικούς Αγώνες εκτός των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων και Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων.

Η γνωμάτευση για συμμετοχή σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του σχολείου στις ενότητες (3) και (4) του Α.Δ.Υ.Μ. δεν ισχύει για τη συμμετοχή στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες και Πανελλήνια Πρωταθλήματα (φάσεις Α΄, Β΄ και Γ΄), ούτε για δραστηριότητες που υλοποιούνται από άλλους φορείς πλην του σχολείου ή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η παράλειψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ.Μ. μετά το Σεπτέμβριο, συνεπάγεται τη φυσική παρουσία χωρίς ενεργή συμμετοχή του μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, χωρίς ο/η μαθητής/τρια να θεωρείται αδικαιολογήτως απών, κατόπιν σχετικής απόφασης του συλλόγου διδασκόντων ύστερα από εισήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Καλφάκη Μαρία

posterblogphysed

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Παρακαλώ όπως να επιστρέψετε υπογεγραμμένο το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο έως την Παρασκευή 23/9/2016 στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής:

Η Φυσική Αγωγή στο Νέο Λύκειο

img-banner-3

Δήλωση Αθλητικών Δραστηριοτήτων στο μάθημα Φυσικής Αγωγής σχολ.έτους 2016-17

Επιλέξτε εδώ τις Αθλητικές Δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής (Φ.Α.) Α΄ και Β΄ τετραμήνου για το σχολικό έτος 2016-17 μέχρι και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016.

index

Προγραμματισμός Ενδοσχολικού Πρωταθλήματος σχολ.έτους 2016-17

Δηλώσετε συμμετοχή εδώ μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 για να  πάρετε μέρος στα Ενδοσχολικά Πρωταθλήματα του Λυκείου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΜΟΝΑΧΑ σε ΕΝΑ ομαδικό άθλημα ή σε ΕΝΑ ατομικό άθλημα ή σε μία οργανωτική επιτροπή ΕΝΟΣ αθληματος ή σε ΜΙΑ επιτροπή διαιτητών.

Κράτα το

Κράτα το

από κάτω από: Προγράμματα Σπουδών Φ.Α., Προγραμματισμός Φ.Α., Φυσική Αγωγή, Φυσική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλή Σχολική Χρονιά!!!    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Translate

Τι είναι η γνώση?

Knowledge is power

Brain Gymnastics – Σκακιστική άσκηση

logo5

logo5


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων