Όταν ο Eric Carle και ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου συναντήθηκαν στο νηπιαγωγείο μας.

Ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με μερικές φωτογραφίες τεκμηρίωσης του καινοτόμου προγράμματος που υλοποιήσαμε στο 13ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου, το νηπιαγωγείο μας. Δείτε το ΕΔΩ

10 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΗ… ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Δέκα λεπτά ακόμη, μαμά… Σε παρακαλώ… Δέκα λεπτά ακόμη … Διάβασέ μου λίγο ακόμη… Σε παρακαλώ… Ποιο παιδί δεν έχει παρακαλέσει για 10 λεπτά παραμυθιού παραπάνω τους γονείς του; Προσωπικά, συνεχίζω και διαβάζω σχεδόν κάθε βράδυ στα παιδιά μου, αν και εδώ και μερικά χρόνια διαβάζουν και μόνα τους. Μάλιστα, από τότε που ήταν πολύ μικρά, είχαμε εφαρμόσει πριν από τον ύπνο τους, εκτός από τη δυνατή ανάγνωση, και τη μέθοδο του ηχογραφημένου παραμυθιού, μέσα από CD, συνήθεια που συνεχίζεται ως σήμερα.
Το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 πήρε πρόσφατα μια εξαιρετική πρωτοβουλία! Από τον περασμένο Δεκέμβριο, κάθε βράδυ, για 10 λεπτά της ώρας, η σκηνοθέτης και συγγραφέας Βάσια Χατζηγιαννάκη επιλέγει παραμύθια και τα διαβάζει στα παιδιά, συνδυάζοντας φαντασία, ψυχαγωγία, χαλάρωση, γνώσεις, αλλά και την ουσιαστική επαφή των γονέων με τα παιδιά τους, έστω και για 10 λεπτά, για δέκα λεπτά ακόμη… Την ανάγνωση συνοδεύει κατάλληλη μουσική, που συνδέεται είτε με το θέμα, είτε με την προέλευση του παραμυθιού, είτε με την εποχή που γράφτηκε.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ERIC CARLE. Ένας μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά. Επιμορφωτική ημερίδα για νηπιαγωγούς και δασκάλους. OMEP & ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Διοργάνωση: Παράρτημα Αθήνας- ΟΜΕΡ Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ. Το μήνυμα της ημερίδας:
» Υπάρχει πάντα κάποια στιγμή στην παιδική μας ηλικία που ανοίγει η πόρτα και αφήνει το μέλλον να μπει … .» Γκράχαμ Γκρην
Μια ημερίδα όπου είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες, πανεπιστημιακοί, ερευνητές,εκπαιδευτικοί της τάξης, εκδότες, … όλοι ‘εραστές’ των τεχνών και των παιδικών βιβλίων.
Ευχαριστώ πολύ τις κυρίες Ελένη Σταμπόγλη, Αλέξα Αποστολάκη και Έφη Μανίτσα για το κάλεσμα. Ακόμη ευχαριστώ την κ. Μαρία Δημοπούλου για τη πολύτιμη πολύχρονη συνεργασία μας, την αμοιβαία εκτίμηση και για πολλούς άλλους λόγους.
Σχεδιασμός και υλοποίηση εργαστηρίου Μιχαηλίδου Βασιλική.
Στο εργαστήρι με τον τίτλο «Πρώτες έννοιες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα βιβλία του Eric Carle» αξιοποιήσαμε επιλεγμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης από το βιβλίο των Δημοπούλου Μαρίας, Ζόμπολα Τάσου, Μπαμπίλα Ελένης & Χατζημιχαήλ Μαριάννας, «Περιβαλλοντική αγωγή για μικρά παιδιά» των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο και δημιουργήσαμε καρτέλες- εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρονται στα στοιχεία του περιβάλλοντος όπως αναπτύσσονται στο βιβλίο. Συνεχίστε την ανάγνωση του «ERIC CARLE. Ένας μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά. Επιμορφωτική ημερίδα για νηπιαγωγούς και δασκάλους. OMEP & ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ»

» Οδός ονείρων».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010111

P1010112

P1010113

P1010114

Τολμήσαμε την περιδιάβαση στην «Οδό ονείρων» του Μ. Χατζηδάκι με τους στίχους του Ν. Γκάτσου. Εξαιρετική εμπειρία !