Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Project Ara – Τα smartphones που θα μπορείς να φτιάχνεις εσύ!

Η Google σε συνεργασία με τη ρωσική εταιρία σχεδιασμού Lapka, μας παρουσιάζει το Project Ara: ένα smartphone, συναρμολογούμενο στα δικά μας πρότυπα. Πρόκειται για ένα gadget που μπορεί ταυτόχρονα να δέχεται κλήσεις, να τραβάει φωτογραφίες, να μετρά τους σφυγμούς της καρδιάς και τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό μας.  Από τηλέφωνο μπορεί να γίνεται κάμερα, από κάμερα ηχείο (και μάλιστα δυνατό), και από ηχείο μετρητής υγείας. «Η πλατφόρμα του Ara θα επιτρέπει στο χρήστη να επεκτείνει το σχήμα του τηλεφώνου σε όποια διάσταση επιθυμεί». Γι’ αυτό τον λόγο όλα πάνω στο smartphone θα είναι προς συναρμολόγηση. Από την extra μπαταρία, μέχρι την κάρτα μνήμης, το φακό για τις φωτογραφίες και το… κουμπί για τις λήψεις τους. Ίσως λοιπόν να πρόκειται για την εξέλιξη που πολλοί ονειρεύονταν: Ένα κινητό με απεριόριστες δυνατότητες σε λειτουργίες και -για πρώτη φορά- με τη δυνατότητα να το φτιάξεις ακριβώς όπως το θέλεις εσύ.

Δείτε το βίντεο!

ara_bhbu

 

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο PhotoMath
8 Ιαν 2015

PhotoMath

Συντάκτης: ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Λογισμικό χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού μας για να κάνει μαθηματικές πράξεις. Απλά οδηγούμε την κάμερα πάνω από την μαθηματική έκφραση και το αποτέλεσμα εμφανίζεται απ’ ευθείας στην οθόνη του κινητού μας! Απίστευτο?

https://photomath.net/

PhotoMath

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Pepper: Ανθρωποειδές ρομπότ που «αντιλαμβάνεται» συναισθήματα

H Softbank, μια Γιαπωνέζικη εταιρεία γύρω από το Internet και τις τηλεπικοινωνίες παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα την Pepper το πρώτο ρομπότ που είναι σχεδιασμένο να καταλαβαίνει τις διαθέσεις του χρήστη και να ανταποκρίνεται σ’ αυτές.

http://www.naftemporiki.gr/story/817056/pepper-anthropoeides-rompot-pou-antilambanetai-sunaisthimata

pepper

 

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για να δείτε  σχετικό βίντεο.
http://edition.cnn.com/2014/06/06/tech/innovation/pepper-robot-emotions/

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργασίες Σπουδαστών Τομέα Πληροφορικής

Eργασίες σπουδαστών της Β’ Τάξης του Τομέα Πληροφορικής του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ταύρου, που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος ‘Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο’.

http://users.sch.gr/mfanarioti/1epal-esp-tavrou/tomeis/plir/ergasies.html

 

logo

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Newtwork Address Translation (NAT)

Επεξηγηματικό βιντεάκι για το ΝΑΤ μια λειτουργία του router μας μέσω της οποίας σε όλες τις συσκευές του σπιτιού μας που είναι συνδεδεμένες σ’ αυτόν αποδίδεται από μία Private IP address (ιδιωτική ΙΡ διεύθυνση) της μορφής 192.168.x.x, η οποία κάνει τις συσκευές μας να ξεχωρίζουν μεταξύ τους εντός του ιδιωτικού μας δικτύου, ενώ για την περίπτωση που οι συσκευές μας θέλουν να προσπελάσουν το internet η προσωπική διεύθυνση της κάθε συσκευής αποκρύπτεται και αντικαθίσταται από μία κοινή για όλες τις συσκευές Public IP address (δημόσια ΙΡ διεύθυνση). Προσέξτε τη προσθήκη των ports στις διευθύνσεις και το ρόλο του NAT forwarding table στην αντιστοίχιση public/private διευθύνσεων.

https://www.youtube.com/watch?v=QBqPzHEDzvo

Untitled-1

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στα άδυτα της Google. Φωτογραφίες και βίντεο από το Υψηλής Ασφαλείας Κέντρο Δεδομένων της.

Η καρδιά της ψηφιακής εποχής χτυπά στο Lenoir μια αγροτική πόλη 18000 κατοίκων που βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.  Η πόλη που κάποτε φιλοξενούσε μόνο εργοστάσια επίπλων σήμερα αποτελεί την έδρα του Κέντρου Δεδομένων της Google, μιας από τις πιο επιτυχημένες και ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Ο αλγόριθμος αναζήτησης που εισήγαγε άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε.  Έχοντας την ικανότητα να αναπτύσσει, να οργανώνει και να λειτουργεί με αποτελεσματικότητα ένα τεράστιο δίκτυο από  servers και καλώδια οπτικών ινών κατάφερε να εξαπλώσει την υποδομή της σε ένα παγκόσμιο αρχιπέλαγος από τεράστια κέντρα τα λεγόμενα παλάτια των πληροφοριών (information palaces)  εγκατεστημένα σε διαφορετικές περιοχές απότην Iowa, μέχρι το Βέλγιο και πρόσφατα το Χονγκ Κονγκ και την Σιγκαπούρη, όπου ένας τεράστιος αριθμός μηχανών επεξεργάζεται και παραδίδει το συνεχές χρονικό της ανθρώπινης εμπειρίας.

Πηγή: Wired

http://www.wired.com/2012/10/ff-inside-google-data-center/

ff_googleinfrastructure_f

 

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προκειμένου να μάθουν να φτιάxνουν ιστοσελίδες και εφαρμογές πλήθος ανθρώπων στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται στη συγγραφή κώδικα

O Nick Wald είναι ένα 10χρονο παιδί που παρακολουθεί στον ελεύθερο χρόνο του μαθήματα. Αντί όμως να μαθαίνει πιάνο ή Ισπανικά, ο Nick μαθαίνει να προγραμματίζει..

Ο Nick, είναι μαθητής της πέμπτης δημοτικού στη Νέα Υόρκη, και ξεκίνησε χωρίς καμία εμπειρία στον προγραμματισμό. Κατάφερε να μάθει αρκετή HTML, JavaScript και CSS ώστε να αναπτύξει μια δική του απλή ιστοσελίδα. Τώρα προσπαθεί να ολοκληρώσει μια εφαρμογή που ονομάζεται «Clockie» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υπενθυμίσεις. Σχεδιάζει να την προσφέρει στο iOS App Store δωρεάν. Πάντα μου άρεσε να κατεβάζω εφαρμογές από το app store και ήθελα να μάθω πως φτιάχνονται λέει ο Nick..

Καθώς αυξάνει καθημερινά η ζήτηση γύρω από γνώσεις κωδικοποίησης ή γλωσσών προγραμματισμού για την κατασκευή δικτυακών τόπων και εφαρμογών, φαίνεται ότι οι τεχνικές δεξιότητες δεν θα αφορούν πλέον μόνο τους επαγγελματίες της πληροφορικής . Παιδιά ηλικίας ακόμη και 7 ετών μπορούν να μάθουν προγραμματισμό, ενώ ενήλικες εκπαιδεύονται στα πιο πάνω αντικείμενα σκοπεύοντας να μπουν στον χώρο της τεχνολογίας, επιχειρώντας μια ριζική αλλαγή στην καριέρα τους.

Πηγή: The Wall Street Journal

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304709904579411354120634252?mod=trending_now_3

PJ-BT718A_CODIN_G_20140311201202

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο υπολογιστής των 5 ευρώ!

Ενα θαυματουργό USB stick μετατρέπει σε πανίσχυρο μηχάνημα και το πιο παλιό PC

Οι σκαντζόχοιροι μας προστατεύουν από τα φίδια και κρατούν τα παράσιτα μακριά από τον κήπο μας. Υπάρχει, όμως, ένας σκαντζόχοιρος που έχει βαλθεί να αλλάξει τον κόσμο.  Πώς θα το κάνει; Κατασκευάζοντας έναν υπολογιστή που κοστίζει επτά δολάρια, δηλαδή μόλις πέντε ευρώ!«Σκαντζόχοιρος», ασφαλώς, είναι το όνομα της εταιρείας που θα λανσάρει το πρωτοποριακό μηχάνημα, η οποία σκοπεύει να το διανείμει στους φτωχούς της Γης και να τους δώσει για πρώτη φορά πρόσβαση σε έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών, επιτρέποντάς τους να σπουδάσουν και να αποκτήσουν δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, το όλο εγχείρημα φιλοδοξεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στους υπολογιστές που εμείς, οι «πλούσιοι», πετάμε κάθε χρόνο όταν αγοράζουμε πιο μοντέρνα γκάτζετ. Είναι εκείνες οι συσκευές που στέλνονται παράνομα στις αναπτυσσόμενες χώρες δημιουργώντας τεράστια βουνά επικίνδυνων αποβλήτων.

Μοιάζει με το εγχείρημα του ελληνοαμερικανού γκουρού της ψηφιακής εποχής Νίκολας Νεγκροπόντε, το οποίο προέβλεπε τη διανομή σε κάθε παιδί ενός υπολογιστή που θα κόστιζε 100 δολάρια. Με τη διαφορά ότι εδώ ο υπολογιστής δεν υπάρχει πια, τουλάχιστον ως φυσικό αντικείμενο. Ολα βρίσκονται μέσα σε ένα USB stick: το βάζετε σε οποιοδήποτε PC, όσο παλιό κι αν είναι, και αυτομάτως έχετε στα χέρια σας ένα πανίσχυρο μηχάνημα που δίνει πρόσβαση στα έγγραφά σας, στον παγκόσμιο ιστό, στο facebook, στο twitter και στο Skype, χάρη στο λειτουργικό σύστημα που περιέχεται μέσα στο στικάκι.Οταν τελειώσετε, απλά βγάζετε το USB stick από τον υπολογιστή και όλα τα ίχνη της χρήσης που κάνατε εξαφανίζονται στο δευτερόλεπτο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο :

http://www.tanea.gr/news/science-technology/article/5093144/o-ypologisths-twn-5-eyrw/#.UyI7iouFz2w.facebook

usb

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Διαδίκτυο των Πάντων

Κάθε άνθρωπος στις πόλεις συνδέεται με 1.000 έως 5.000 «ανιχνεύσιμα αντικείμενα». Προσθέστε σ’ αυτά τα φυτά στις βουνοπλαγιές και ποιος ξέρει τι άλλο και υπολογίστε τον αριθμό των «πραγμάτων» που θα είναι σύντομα συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο – πέρα από τους ανθρώπους…

Διαβάστε το άρθρο:

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=574816#.Ux7sXAtIXGE.facebook

net

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛ.Μ.Π.) αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που επιχειρεί να συγκεντρώσει τη γνώση για την εξέλιξη στον χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι και σήμερα σε έναν ενιαίο χώρο, με τη μορφή Μουσείου. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από τον χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από πολλούς άλλους φορείς. Η λειτουργία του ΕΛ.Μ.Π. στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε ιδίους πόρους.

http://www.elmp.gr/

elmp