no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Οι μεγάλες φλεξογραφικές μηχανές εκτύπωσης είναι κυλινδρικές και το προς εκτύπωση υλικό τροφοδοτείται από ρολό. Η κατασκευή της μηχανής δίνει τη δυνατότητα αποτύπωσης σημαντικού αριθμού χρωμάτων με ένα πέρασμα του εκτυπούμενου υποστρώματος. Ο συνήθης αριθμός χρωμάτων που μπορεί να εκτυπωθεί με ένα πέρασμα κυμαίνεται από 4 έως 8 [Τεχνολογία εκτυπώσεων, σελ.82].

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα είδη φλεξογραφικών μηχανών:

Μηχανές κεντρικού τύμπανου: στην κατηγορία αυτή υπάρχει ένας κεντρικός μεταλλικός κύλινδρος πίεσης που έρχεται σε επαφή με όλους τους κυλίνδρους που έχουν στην επιφάνειά τους τα κλισέ εκτύπωσης. Πλεονεκτήματα αυτών αποτελούν οι καλές συμπτώσεις των χρωμάτων και οι μεγάλες ταχύτητες εκτύπωσης, ενώ μειονέκτημα η δυνατότητα να εκτυπώνουν τα αντίτυπα στη μία μόνο όψη τους [Τεχνολογία εκτυπώσεων, σελ.86].

κάτω από: Βίντεο, τεχνολογία εκτυπώσεων
Ετικέτες:,

Στον εκτυπωτικό κύλινδρο της βαθυτυπίας κατασκευάζονται διαδοχικές εσώγλυφες επιφάνειες (κυψέλες), οι οποίες αποδίδουν το θέμα διαφορετικά απ’ ότι στη χαλκογραφία. Η χάραξη των κυψελών γίνεται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε αυτές από τη μια να κατακρατούν τη μελάνη, και από την άλλη να αντέχουν στις χημικές οξειδώσεις των διαλυτικών που αυτή περιέχει για τη ρύθμιση της πυκνότητάς της.
Παράλληλα, τα διαστήματα που υπάρχουν μεταξύ των κυψελών, είναι τέτοια, ώστε η μορφή της εκτυπωτικής πλάκας να μην αλλοιώνεται από την σπάτουλα. Οι κυψέλες είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν την ίδια διεύθυνση διάταξης με τη διεύθυνση που κινείται η ελαστική σπάτουλα απομάκρυνσης του μελανιού. Αυτό εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη αντοχή τόσο της σπάτουλας, όσο και των κυψελών του εκτυπωτικού κυλίνδρου [Τεχνολογία Εκτυπώσεων, σελ.75].
Εδώ μπορείτε να παρακολουθείσετε τα στάδια: α) επιχάλκωση, β) χάραξη με ακίδα διαμαντιού και με ακτίνα λέιζερ, γ) επιχρωμίωση.

Πηγή: youtube

κάτω από: Βίντεο, τεχνολογία εκτυπώσεων
Ετικέτες:,

Οι μηχανές όφσετ μπορούν να ταξινομηθούν με βάση δύο διαφορετικά κριτήρια. Το πρώτο κριτήριο είναι ο αριθμός των χρωμάτων που τυπώνονται μ΄ ένα μόνο πέρασμα του εκτυπούμενου υλικού από τη μηχανή και το δεύτερο η μορφή που έχει η τροφοδοσία του χαρτιού της μηχανής [Τεχνολογία Εκτυπώσεων, σελ.51]. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείσετε μια μηχανή όφσετ με 8 πύργους εκτύπωσης και τροφοδοσία φύλλων χαρτιού. (Στο λεπτό 2:29 μπορείτε να δείτε το χειρηστή να εκτελεί χρωματικό έλεγχο με φασματοφωτόμετρο.)

Πηγή: youtube

κάτω από: Βίντεο, τεχνολογία εκτυπώσεων
Ετικέτες:,

Το θέμα ήταν έμπνευση και δημιουργία των μαθητών, με αφορμή το έργο του Banksy.

Τοιχογραφία σε εξέλιξη

Τοιχογραφία σε εξέλιξη

Τοιχογραφία ολοκληρωμένη

Τοιχογραφία ολοκληρωμένη

Αν θέλετε να δείτε κι άλλες τοιχογραφίες, επισκεφτείτε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων.

κάτω από: δραστηριότητα
Ετικέτες:
ξενάγηση

ξενάγηση

εργαστήριο

εργαστήριο

αρχαιολογικός χώρος

αρχαιολογικός χώρος

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Νικόπολις:

α) ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου
β) προσαρμοσμένο πρόγραμμα στις ανάγκες των γραφικών τεχνών, με εργαστήριο κ’
γ) περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

Ευχαριστούμε την αρχαιολόγο του Μουσείου για το πολύ καλό πρόγραμμα που δημιούργησε!

κάτω από: επισκέψεις
Ετικέτες:,

Κατηγορίες