Γιατί να συμμετάσχετε στο eTwinning;

Προέρχεστε από μία χώρα που συμμετέχει στο eTwinning ; Εργάζεστε στο σχολείο ως εκπαιδευτικός, διευθυντής ή σε κάποια άλλη θέση ; Τότε, το eTwinning είναι για εσάς !

 Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να γίνετε eTwinner – που σημαίνει να αποτελείτε μέρος της κοινότητας του eTwinning.

Εδώ θα βρείτε μερικούς από αυτούς.

 1. Δωρεάν πρόσβαση!
Εσείς ή το σχολείο σας δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να γίνετε μέλος. Το eTwinning υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσφέρεται ως δωρεάν υπηρεσία για όλο το σχολικό προσωπικό.
Δεν υπάρχουν αγγελίες, δεν υπάρχουν διαφημίσεις , δεν υπάρχει επαφή από μη επαγγελματίες του τομέα της εκπαίδευσης.

2. Αίσθηση της κοινότητας
Όταν προσχωρείτε στο eTwinning, είστε μέρος μίας κοινότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών, όπως εσείς. Μοιράζονται όλοι το ενδιαφέρον σας για μία καλύτερη, δυναμική, χωρίς όρια εκπαίδευση και τον ενθουσιασμό σας για Ευρωπαϊκή συνεργασία. Οι ιδέες σας, οι συμβουλές σας, τα προϊόντα και οι πηγές σας μπορούν να κοινοποιηθούν και να αποτελέσουν πλεονέκτημα για ολόκληρη την κοινότητα. Από εσάς στους άλλους. Από τους άλλους σε εσάς.

3. Ένα ασφαλές περιβάλλον
Κάθε eTwinner πρέπει να συνδέεται με ένα σχολείο. Αυτό πιστοποιείται σε εθνικό επίπεδο από τις Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης. Τα μέλη του eTwinning πρέπει να τηρούν έναν κώδικα συμπεριφοράς: όχι SPAM (ανεπιθύμητη αλληλογραφία) και μέγιστη ευελιξία. Εσείς και οι μαθητές σας είστε ασφαλείς στο πλαίσιο της κοινότητας του eTwinning.

4. Συνεργατικά έργα
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο πλαίσιο του eTwinning. Το σημαντικότερο είναι η δημιουργία και η διεξαγωγή συνεργατικών έργων με συναδέλφους από άλλες χώρες. Τα έργα μπορεί να είναι απλά ή σύνθετα: βρείτε ένα συνεργάτη, χρησιμοποιήστε τις ΤΠΕ και τη δημιουργικότητά σας για να εμπλέξετε τους μαθητές σας. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν μόνα τους.

5. Ευκαιρίες Επαγγελματικής Ανάπτυξης
Στο eTwinning μπορείτε να μάθετε και νασυνεχίσετε. Κάθε φορά που συνδέεστε υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες: να βρείτε συναδέλφους και να μοιραστείτε ιδέες και συμβουλές, να συμμετάσχετε σε μία Ομάδα ή σε μία Αίθουσα Εκπαιδευτικών και να λάβετε μέρος σε συζητήσεις, να συμμετάσχετε σε μία Εκδήλωση Εκμάθησης και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Με το δικό σας ρυθμό.

6. Πολλή υποστήριξη
Ολόκληρη η κοινότητα του eTwinning, από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης έως τους ομότιμούς σας, βρίσκεται εκεί για να σας υποστηρίξει, να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε emails, Κάρτες Προόδου, φόρουμ ή άλλα εργαλεία : οι ερωτήσεις σας δεν θα μείνουν ποτέ αναπάντητες.

7. Χαρούμενοι μαθητές
Τα eTwinning έργα δείχνουν κατά κανόνα ότι στους μαθητές αρέσει να συνδέονται με ομότιμους σε άλλες χώρες, ανεξάρτητα με το πόσο εύκολο ή σύνθετο είναι το έργο.
Τα κίνητρα αυξάνονται, τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα.

8. Δεν υπάρχει γραφειοκρατία
Στο eTwinning δεν υπάρχει γραφειοκρατία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υποβάλετε κάποιες πληροφορίες για εσάς και το σχολείο σας, και αυτό είναι όλο για να ξεκινήσετε.
Δεν υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχουν αναφορές.

9. Αναγνώριση για το έργο σας
Ό,τι κάνετε στο πλαίσιο του eTwinning αναγνωρίζεται σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα καλά έργα μπορούν να αποκτήσουν Ετικέτες Ποιότητας ή να κερδίσουν ένα Ευρωπαϊκό Βραβείο. Αλλά, το σημαντικότερο είναι ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι θα σας θεωρήσουν ως ένα δημιουργικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό

10. Διασκέδαση για ολόκληρη την τάξη
Μπορεί να ακουστεί επαναστατικό ή αποκαλυπτικό, αλλά η εκμάθηση και η διδασκαλία μπορεί να είναι διασκεδαστικές.  Αυτό αποδεικνύεται από χιλιάδες eTwinners και μαθητές καθημερινά.

 Πηγή:
http://www.etwinning.net/el/pub/connect/join_the_etwinning_community.htm

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *