Ιαν 11 2016

Άρθρα του/της ΜΑΝΤΖΑΝΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μικρή χριστουγεννιάτικη ιστορία

Κάτω από: ΓΛΩΣΣΑ

Αυτή τη χρονιά ο Άι Βασίλης δε θα έρθει με έλκηθρο!

Μια φορά κι έναν καιρό, στο χαρούμενο και λαμπερά στολισμένο χωριό του Άι Βασίλη, όλοι προετοιμάζονταν για τη μεγάλη ημέρα! Τη λαμπρότερη και σημαντικότερη ημέρα ολόκληρου του χρόνου! Τα Χριστούγεννα! Άγγελοι, ξωτικά, η Αγιοβασιλίνα, ο παππούς Χιονιάς….. Όλοι τους συνεργάζονταν για να φτιάξουν δώρα, να μαγειρέψουν γλυκίσματα, να καθαρίσουν το έλκηθρο του Άι Βασίλη και φυσικά ετοιμάζονταν να γεμίσουν τις καρδιές των ανθρώπων χαρά, ελπίδα και αγάπη.

Όμως, παρόλα αυτά, το κακό εξακολουθούσε να υπάρχει. Τα άτακτα καλικαντζαράκια με το πονηρό τους χαμόγελο, κάτι ετοίμαζαν και γι’ αυτή τη χρονιά, κάποια σκανταλιά! Κανείς όμως δεν ήξερε τι.
Βέβαια, οι άνθρωποι δε γνώριζαν για όλα αυτά. Ανυπομονούσαν για τη μεγάλη ημέρα. Όμως με τέτοια ανυπομονησία, πώς να μη κάνουν κάποια σκανταλιά; Λερώθηκε το μεταξωτό χαλί της μαμάς από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες του μικρού Φώτη. Σκίστηκε η κουρτίνα με τις βούλες, γιατί η Σταματίνα νόμιζε πως περνούσε τάρανδος στο δρόμο, έπεσε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από την απροσεξία του Στράτου.
Έτσι, την παραμονή των Χριστουγέννων, τα ενθουσιασμένα ξωτικά με τον νυσταγμένο Άι Βασίλη πήγαν να τοποθετήσουν τα δώρα των παιδιών στο ξακουστό, μεγάλο και χρωματιστό έλκηθρό του. Όμως… Το έλκηθρο έλειπε!
-Μπορεί να το πήρε ο Καληχρονικάντζαρος για να το πλύνει, είπε ο Λιχουδοκάντζαρος.
– Μάλλον ο χιονάνθρωπος το δανείστηκε πάλι για να πάει βόλτα την αγαπημένη του χιονανθρωπίνα, στο Μπάνσκο, το ξακουστό βουνό της Βουλγαρίας, είπε ο Αγαποκάντζαρος.
Πέρασε πολύ ώρα όμως και δεν βρέθηκε το αγαπημένο έλκηθρο. Κανείς δεν το είχε πάρει για τον δικό του σκοπό.
Οι άγγελοι ανακοίνωσαν στον Άι Βασίλη πως τα καλικαντζαράκια είχαν κλέψει το έλκηθρο ώστε να μη μοιραστούν τα δώρα στα παιδιά! Και είχαν μονάχα λίγες ώρες για να κάνουν το μακρύ ταξίδι όπου τους περίμενε.
Σκέφτηκαν και σκέφτηκαν, όμως καμιά καλή ιδέα δεν ακούστηκε. Τελευταία στιγμή, η Αγιοβασιλίνα είπε ότι θα μπορούσε ο καλός της Άι Βασίλης να χρησιμοποιήσει το πράσινο ποδήλατό του!
Αποκλείεται! Εγώ, να οδηγήσω ένα μικρό ποδηλατάκι σε ένα τέτοιο μακρινό ταξίδι, παππούς άνθρωπος! Και όχι μόνο αυτό, αλλά και θα με δουν όλοι οι άνθρωποι!
-Μη στεναχωριέσαι. Οι άγγελοι θα ρίξουν χρυσόσκονη στο ποδήλατο για να πετάς, είπε η Αγιοβασιλίνα.Νέο - Εικόνα bitmap
Έτσι λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα ο Άι Βασίλης μοίρασε τα δώρα στα παιδάκια με το ποδήλατό του. Και μάλιστα διασκέδασε πολύ και έκανε και γυμναστική! Όσο για τα καλικαντζαράκια, που νόμιζαν πως ξεγέλασαν όλους με τη φάρσα τους, όμως στην πραγματικότητα μας έκαναν όλους πολύ χαρούμενους και δώρισαν στον Άι Βασίλη ένα πολύ ωραίο και πολύτιμο δώρο: την υπομονή για ό,τι συμβεί!
Αυτά ήταν τα πιο υπέροχα, ξεχωριστά Χριστούγεννα!

Αριάννα Αργυριάδου
Ε΄2 Δεκέμβριος 2015

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση