(Επιστολή  των αιρετών του ΚΥΣΠΕ προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ  για τη συνεδρίαση  επιτροπής για τους μόνιμους διοερισμούς…)

_1_~1Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συνεδρίασε σήμερα 16-6-2015 για τέταρτη φορά η επιτροπή, που συστήθηκε από το υπουργείο παιδείας , για τα θέματα των μόνιμων διορισμών , των αποσπάσεων και των μεταθέσεων. Η επιτροπή και σήμερα συνέχισε τη συζήτηση για το θέμα των μόνιμων διορισμών .

Συγκεκριμένα :

  1. Στην πρώτη συνεδρίαση ( 29 Μάϊου 2015) η νομική σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού, κ. Θωμοπούλου, ανέλυσε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι απολύτως δεσμευτική για τη διοίκηση.
  2. Στη δεύτερη συνεδρίαση (5 Μαΐου 2015) ο Δ/ντής του Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουράκη, και συντονιστής της επιτροπής Χρήστος Πιλάλης, κατέθεσε την πρόταση να γίνει μια ενιαία λίστα διορισμών, όπου θα υπολογίζονται δύο μόνο κριτήρια. Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ και η προϋπηρεσία με συντελεστή μοριοδότησης για το καθένα κριτήριο. Από την πλευρά μας, αρχικά, καταθέσαμε την πρόταση της ομοσπονδίας για 60% – 40% που είναι και η θέση του κλάδου και ταυτόχρονα  σας ενημερώσαμε για την πρόταση του υπουργείου.
  3. Στην τρίτη συνεδρίαση, που έγινε στις 10 Ιουνίου 2015, μετά και τη συζήτηση που έγινε με το Δ.Σ. της ΔΟΕ όπου ελήφθη υπόψη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χαρακτηρίσαμε ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το υπουργείο για μια λίστα διορισμών (βαθμολογία  ΑΣΕΠ – προϋπηρεσία) κινείται σε θετική κατεύθυνση και ζητήσαμε να γίνει αυτή συγκεκριμένη ως προς τη μοριοδότηση. Στην ίδια συνεδρίαση κατατέθηκε από την πλευρά της νομικής συμβούλου ότι δεν υπάρχει νομική δέσμευση για το 24μηνο και το 30μηνο.
  4. Στη σημερινή συνεδρίαση (16-06-15) το υπουργείο δεν κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση ως προς την μοριοδότηση και πρότεινε να γίνει μία ακόμη, τελική, συνεδρίαση την Παρασκευή 19-6-15 για το θέμα. Ταυτόχρονα, όμως, άλλος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού κατέθεσε την πρόταση να υπολογίζεται στη σύνταξη των πινάκων και η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, με το σκεπτικό ότι προϋπηρεσία όπου κι αν προσφέρθηκε είναι το ίδιο. Φυσικά, από την πλευρά μας, υπήρξε έντονη αντίδραση , αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ανατρέψει πλήρως το σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση. Επισημαίνουμε ότι η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση ουδέποτε υπολογίζονταν, ως τώρα, στους πίνακες για πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση. Επειδή θεωρούμε το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό σας ενημερώνουμε,  προκειμένου ο κλάδος να αντιδράσει άμεσα και να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα,  ενόψει της συνεδρίασης της Παρασκευής 19-6-15,  αναμένουμε τις αποφάσεις σας.

Δημήτρης Μπράτης                            Παληγιάννης Βασίλης