ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΣΜΑΤΑ

Μαρία Σταματέλου, «Η πεταλούδα»

Έλα πεταλουδίτσα μου, στάσου να σε τσακώσω!
Δε θα σου τσαλακώσω
καθόλου τα φτερά.
Θα σε ταϊζω ζάχαρη, θα σου’χω για σπιτάκι
μεταξωτό κουτάκι, να ζήσεις μια χαρά.

-Για τη δική σου ζάχαρη καθόλου δε με μέλει
των λουλουδιών το μέλι
μ’ αρέσει πιο πολύ.
Κι έχω τον κάμπο τον πλατύ, τη χλόη τη δροσάτη
βασιλικό παλάτι,
κοπέλα μου καλή!

Επιτραπέζιο με μέλισσες

ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Επιτραπέζιο παιχνίδι με μέλισσες. Εκτυπώνω την καρτέλα με τους παίκτες και την ζωγραφίζω. Μετά την κόβω στη μέση για τους δύο παίκτες του παιχνιδιού. Εκτυπώνω δύο φορές τις μέλισσες και τις κόβω. Παίρνω ένα ζάρι και ο κάθε παίκτης παίρνει την καρτέλα του και τις μελισσές του. Πρέπει κάθε φορά που ρίχνω το ζάρι να βρίσκω τον αριθμό με την μέλισσα και να την βάζω στη φωλιά της. Νικητής αυτός που θα βάλει πρώτος όλες τις μέλισσες στη φωλιά. π.χ. τυχαίνω με το ζάρι 3, βρίσκω την μέλισσα με τον αριθμό 3 και την βάζω στην κυψέλη 3. Πρέπει να καλύψω όλες τις κυψέλες για να νικήσω.

Μελισσομαστορέματα

Πάμε να φτιάξουμε όμορφες κατασκευές με θέμα την μέλισσα και το μέλι!

Who loves handprint crafts? Why not make adorable Handprint Bee Puppets! This bee craft is super simple and so much fun to play with. Puppet crafts are a such great way to encourage kids imaginative play and story telling. #kidscraftroom #kidscrafts #beecrafts #handprintcrafts #puppetcrafts #bees #summercrafts Cute and Easy DIY Bee Puppets | I Heart Crafty Things

BEEHIVE2_BW.bmp (983×946) (met afbeeldingen) | Kleurplaten ...Ζωγραφίστε τη Μέλισσα | Infokids.gr

Μελισσοκουκλίτσες με χεράκια ή έτοιμες και μια κυψέλη για να παίξουμε κουκλοθέατρο! Μπορείς να τις φτιάξεις με ότι χαρτί θέλεις και να τις διακοσμήσεις.

Bee Printable Mask Template Ζωγραφίστε τη Μέλισσα | Infokids.gr

Μελισσομάσκα για να γελάσουμε!!!! Κολλάς το χαρτί με την μέλισσα σε ένα χαρτόνι και την ζωγραφίζεις. Κόβεις τα ματάκια της μέλισσας και βάζεις στη μάσκα ένα ξυλάκι!

How to make a honey bee and beehive decoration – Recycled Crafts Recycled plastic egg bee decoration with honey comb display – Recycled Crafts bee-coloring-page | Desenho de abelha Valentine Bee Craft (with free printable) - The Best Ideas for Kids

Κορνιζούλα κυψέλη. Μπορείτε με ρολό υγείας να κόψετε μικρές ροδέλες, να τις βάψετε και να τις κολλήσετε μεταξύ τους για να φτιάξετε μια κυψέλη. Μετά μπορείτε να ζωγραφίσετε την μελισσούλα και να κολλήσετε στο πρόσωπο της την δική σας φατσούλα. Μετά την κολλάτε πάνω στην κυψέλη και βάζετε και άλλες μελισσούλες από διάφορα υλικά. Την κρεμάτε και είναι έτοιμη!

Ένας ωραίος σελιδοδείκτης με την ζωή της μέλισσας. Βάφω τη ζωγραφιά και την κολλάω σε ένα σκληρό χαρτόνι. Με λίγη βοήθεια το κόβω προσεκτικά γύρω γύρω και αν θέλω το κάνω πλαστικό. Έτοιμος ο μελισσοδείκτης.

 

honeycomb art & fingerprint bees - let kids get as creative as they like building their own beehives

Μελισσομακαρόνια. Με κοφτά μακαρόνια ή μακαρόνια κυψέλες φτιάχνω την κυψέλη μου κολάζ σε ένα χαρτόνι και ζωγραφίζω μελισσούλες!!!

 

20 Μαΐου Παγκόσμια Μέρα Μέλισσας!

Πάμε να δούμε την οικογένεια της μέλισσας;

Οι μέλισσες ζούνε μέσα σε φωλιές που φτιάχνουν οι ίδιες και λέγονται κυψέλες. Κάποιες φορές και οι άνθρωποι φτιάχνουν κουτιά για να βάλουν μέσα οικογένειες μελισσών και να φτιάξουν κυψέλες.Έχετε δει ποτέ κυψέλη; Τι περίεργο σχήμα έχουν από κοντά! Να μία!

Σμηνουργία Μελισσιών. Έτσι όπως δεν σας την έχουν περιγράψει ποτέ! Πάνω σε ένα δέντρο!!!

Κυψέλη μελισσών - Κατασκευές Και από κοντά το σπιτάκι τους.

Ποιοι μένουν μέσα στην κυψέλη; Πως τους λένε;

Πρώτη πρώτη η Βασίλισσα!!!Η αρχηγός της κυψέλης!Αυτή διατάζει όλες τις μέλισσες και δεν πολυκουράζεται παρά μόνο ελέγχει το σπίτι, γεννάει αυγουλάκια και κάθεται!!!

Μετά οι Κηφήνες. Οι άντρες δηλαδή του σπιτιού! Και αυτοί κάθονται με την Βασίλισσα και την κάνουν παρέα!Την βοηθούν με τα αυγά που γεννάει, δεν βγαίνουν από το σπίτι και δεν έχουν κεντρί! Το κεντρί είναι μια μικρή βελονίτσα που έχουν οι μέλισσες για να προστατευτούν και να τσιμπήσουν.

Και τέλος οι μέλισσες Εργάτριες. Οι πιο εργατικές από όλους αφού κάνουν πολλές δουλείες για την κυψέλη. Ταίζουν τα μωρά, προσέχουν τα αυγά, χτίζουν το σπίτι, φεύγουν από το σπίτι για να μαζέψουν γύρη δηλαδή μια σκόνη από τα φυτά που με αυτή φτιάχνουν μέλι, φροντίζουν την Βασίλισσα, καθαρίζουν, μαζεύουν φαγητό και μέλι για όλους, προστατεύουν την κυψέλη …..και άλλα πολλά. Έχουν πολλές εργασίες!

Πάμε να τις δούμε!

Μαθαίνουμε για τη μέλισσα…καλλιεργούμε τον προφορικό λόγο! | 7ο ...

Οι μέλισσες συλλέγουν γύρη και παράλληλα παράγουν μέλι,βασιλικό πολτό, πρόπολη και κερί, χρήσιμα και θρεπτικά συστατικά για τους ανθρώπους. Ακόμα και το δηλητήριο της μέλισσας περιέχει ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν φάρμακο για κάποιες αρρώστιες. Βέβαια προσέχουμε το τσίμπημα τους και δεν τις ενοχλούμε όταν τις δούμε στην φύση.

Κάποιοι άνθρωποι μαζεύουν το δικό τους μέλι και έχουν ξύλινα σπιτάκια με κυψέλες μελισσών που τα βάζουν ανάμεσα σε φυτά δέντρα και λουλούδια και περιμένουν τις μέλισσες να φτιάξουν το νόστιμο μέλι τους. Αυτοί λέγονται Μελισσοκόμοι! 

Το µικρό σκαθάρι της κυψέλης – Ένωση Αγρινίου Να μια κυψέλη που έφτιαξαν άνθρωποι.

Οι μελισσοκόμοι φορούν ειδική στολή για να ελέγχουν τις μέλισσες και για να μην τους τσιμπήσουν και έχουν διάφορα εργαλεία για να μαζεύουν το μέλι και τα άλλα που φτιάχνουν οι μέλισσες.

Στα 19,4 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για τα μελισσοκομικά προγράμματα ... Η 14χρονη μελισσοκόμος | Andro Αστεία η στολή τους αλλά πολύ χρήσιμη!

Το μέλι της μέλισσας είναι ένα υλικό πολύ θρεπτικό για τους ανθρώπους με πολλές βιταμίνες και έχει πολλές γεύσεις και χρώματα ανάλογα με το τι υλικό μαζεύουν οι μέλισσες όταν βγαίνουν από την φωλιά τους. Συνήθως έχει ένα χρυσό χρώμα, είναι γλυκό και κολλάει!!!!

 Νόστιμο ε;;;

Cartoon little bee holding honey jar | Premium Vector

Πάμε να δούμε βίντεο για την ζωή της μέλισσας παιδιά;

Και ένα επεισόδιο από την σειρά Μάγια η Μέλισσα!

Για την μέλισσα υπάρχουν και ωραία τραγουδάκια!!Πάμε να τα ακούσουμε και να τα χορέψουμε!

Η μέλισσα Σουσού του Νίκου Χριστοδούλου.

Μέλισσα τριγύρω , 9 μελισσούλες και  περνά περνά η μέλισσα από τα Ζουζούνια.

Και ένα αγγλικό τραγουδάκι! Here is the Beehive από την Super Simple Songs.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΟΚΑΜΩΜΑΤΑ!

Θέλετε να στολίσετε τα μπαλκόνια σας με ωραίες κατασκευές και ιπτάμενες πεταλούδες;;;;Ελάτε να δούμε όμορφες ιδέες και μπορείτε να βρείτε και εσείς παιδιά!!!

Εύκολες πεταλούδες με μανταλάκι και ένα φίλτρο καφέ. Απλά το ζωγραφίζεις, πιάνεις την μέση του με το μανταλάκι και βάζεις κεραίες και μάτια. Μπορείς να βάλεις και δύο φίλτρα, ένα για κάθε φτερό. Επίσης αντί για φίλτρο μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι ύφασμα ή χαρτοπετσέτα. Μπορείς να πιάσεις την πεταλούδα σου στην κουρτίνα σου για να ομορφύνεις το δωμάτιο σου!!!

"Παίζω και μαθαίνω στην Ειδική Αγωγή" efibarlou.blogspot.gr: Ανοιξιάτικες ιδέες για κατασκευές!!!

Πεταλούδα με ρολά υγείας. Σχεδίασε τα φτερά της και κόλλησε πάνω τους το ρολό. Βάλε μάτια και κεραίες και έτοιμη η πεταλούδα σου. Μπορείς να περάσεις σχοινί από την τρύπα του ρολού και να την κρεμάσεις!!!

Πεταλούδες με πλαστικά κουταλάκια. Ζωγράφισε στην πίσω μεριά από το κουτάλι ματάκια και κόλλησε το πάνω σε φτερά από χαρτόνι. Έτοιμη η κουταλοπεταλούδα σου!!!

Πεταλούδες με χεράκια. Σχεδίασε τα χεράκια σου σε ένα χαρτόνι για φτερά, κόψε τα και κόλλησε ένα σώμα για την πεταλούδα σου!!Δέσε ένα σχοινάκι στην άκρη του χαρτονιού και κρέμασε την όπου θέλεις!

Και φυσικά πεταλούδες με φιογκάκια μακαρόνια! Μπορείς να βάλεις φιογκάκι μακαρόνι για τα φτερά και να τα κολλήσεις σε χαρτόνι να φτιάξεις μία οικογένεια πεταλούδων! Τα ζωγραφίζεις και σχεδιάζεις κεραίες. Βάλτο σε καδράκι και στόλισε το μπαλκόνι σου!

Τέλος ένα χαρούμενο παιχνίδι με κάμπιες και καλαμάκια να παίζεις στο σπίτι. Ποια κάμπια θα φτάσει πρώτη στο τέρμα; Φύσα δυνατά!!! Δείτε το βιντεάκι και ετοιμάστε τους παίκτες!!!!

https://pin.it/7oz0Erk

 

ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ!!!

Οι πεταλούδες έφτασαν παιδιά!!Σε λίγο θα πετούν ανάμεσά μας και θα ομορφαίνουν τον ουρανό μας. Πως όμως γίνεται η πεταλούδα; Πάμε να δούμε τα στάδια της γέννησης της;

1ο ΣΤΑΔΙΟ

Από ένα μικρό αυγουλάκι γεννιέται μια κάμπια που μοιάζει σαν ένα μεγάλο σκουλήκι!!!

Η γέννηση της πεταλούδας timeline | Timetoast timelinesMembentuk semula: rama-rama ulat berubah menjadi

2ο ΣΤΑΔΙΟ

Η κάμπια είναι πολύ πεινασμένη και για μια εβδομάδα τρώει πολύ για να παχύνει!!!

Caterpillar Eats Leaf Royalty Free Cliparts, Vectors, And Stock ...κάμπια - Βικιλεξικό

3ο ΣΤΑΔΙΟ

Αφού φάει πολύ βρίσκει ένα κλαδάκι ή ένα μεγάλο φύλλο και αρχίζει να φτιάχνει για πολλές μέρες μια φωλίτσα για να τυλιχτεί και να μπει μέσα, το κουκούλι!!! Το υφαίνει με το στόμα της πολύ προσεκτικά!!! Όταν μπει μέσα κλείνει καλά την τρυπούλα και γίνεται χρυσαλίδα!!! Μένει κλεισμένη μέσα εκεί για 12 με 13 μέρες.Και όλο μεγαλώνει!!!

Lester goutieres 5612_gloria_damoulianou_5613Cái kén bướm

4ο ΣΤΑΔΙΟ

Η πεταλούδα μας είναι έτοιμη!!!Ανοίγει με το στόμα της το κουκούλι και τινάζει τα πολύχρωμα φτερά της. Ξεκινάει για την πρώτη της πτήση και ψάχνει για φαγητό αφού είναι λίγο πεινασμένη!!!

sykees8: Mια πεταλούδα βγαίνει από το κουκούλι της...ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Εδώ βλέπετε όλη τη σειρά!!!

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: “ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΜΟΥ” – MAGAZ!NE: ΤΟ ...

Οι πεταλούδες ξέρετε ότι έχουν πάρα πολλά χρώματα αλλά και κάποιες ένα μόνο χρώμα;

Πάμε να δούμε το αγαπημένο μας παραμύθι «Μια κάμπια πού πεινασμένη»;;;

Δείτε τa παρακάτω βίντεο από το yutube!!!