eTwinning L.I.F.E 1η Εφεύρεση «Το ραδιόφωνο»
Με ετικέτα Ετικέτες:

Το μήνα Νοέμβριο 2021 ασχοληθήκαμε με την εφεύρεση του ραδιοφώνου, βοηθώντας  τις κουκουβάγιες που «βρέθηκαν» στην τάξη του 10ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, του 1ου Νηπιαγωγείο Λιτής Θεσσαλονίκης και το 1oυ Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου .  Οι μαθητές αυτών των νηπιαγωγείων κλήθηκαν να διερευνήσουν τα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι κουκουβάγιες και να μας παρουσιάσουν τις πληροφορίες που συνέλεξαν.

Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό στο σχολείο μας όταν λάβαμε ένα μήνυμα στον υπολογιστή μας, Owl Alert “Caution! Owls are missing! Can you help?” 

Ψάξαμε και βρήκαμε τη χαμένη κουκουβάγια, μας είπε την ιστορία της και την περιθάλψαμε.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι μαθητές της ομάδας παρουσίασης

Προσεγγίσαμε το ραδιόφωνο  μέσω δραστηριοτήτων STEΑM (Science, Technology, Engineering. Art and Mathematics). Δημιουργήθηκαν 5 ομάδες εργασίας όσες και οι επιστήμες του STEAM και κάθε μια δημιούργησε ένα παιχνίδι συνεργασίας το οποίο και παίξαμε διαδικτυακά με τους φίλους μας από τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Στο παρακάτω εικονικό ραδιόφωνο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα συνεργατικά παιχνίδια STEAM των ομάδων πατώντας το κατάλληλο κουμπί (Α) για το Νηπιαγωγείο Πιπεριάς που συμμετείχε στην ομάδα της τέχνης (ART) 

Ως μέλη της ομάδας τέχνης το Νηπιαγωγείο Πιπεριάς και 31 Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετείχαμε σε διαδικτυακές αναπαραστάσεις διάσημων πινάκων με ραδιόφωνα. Οι μαθητές σκηνοθέτησαν το στιγμιότυπο, αναπαρέστησαν τον πίνακα, έπαιξαν ως ηθοποιοί και χόρεψαν βαλς και ζεϊμπέκικο. Το διασκεδάσαμε πολύ!!!
Τέλος, χρησιμοποιήσαμε την εφεύρεση του ραδιοφώνου για να βοηθήσουμε τις κουκουβάγιες μας στην διάσωση και στη προστασία του δάσους ενημερώνοντας τους ακροατές μας και μεταδίδοντας ηχητικά μηνύματα μέσω ενός διαδικτυακού ραδιοφώνου. 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα μηνύματα των συνεργαζόμενων σχολείων ανά χώρα (κλικ στην εικόνα)