Καλώς ήρθατε! :-)

Στην εποχή του διαδικτύου και της τεχνολογίας, το συγκεκριμένο ιστολόγιο έχει ως στόχο να λειτουργήσει  ως πηγή βοηθητικού και ενημερωτικού υλικού τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και  για τους/τις συναδέρφους και να προβάλει σε ηλεκτρονική μορφή ασκήσεις, σχεδιαγράμματα, σημειώσεις, φύλλα εργασίας και γενικά ποικίλο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό: θέματα δημιουργικής γραφής, παιδαγωγικά / εκπαιδευτικά θέματα,θέματα δημοκρατίας και ισότητας, εκπαιδευτικές ταινίες, διδακτικές προτάσεις κ.λπ., αλλά συγχρόνως να λειτουργήσει και ως μέσο διάχυσης ιδεών. Να σημειωθεί ότι το ιστολόγιο δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και επομένως έχει μεγάλο δρόμο μπροστά του…Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, προτάσεις, επισημάνσεις ή διορθώσεις επικοινωνήστε μαζί μου στο email:  mariamchl2@gmail.com

Aπό το σχολικό έτος 2016-2017 η διαδικτυακή τάξη δημιούργησε ένα παρακλάδι 😉 στο blogger,  ένα ιστολόγιο αποκλειστικά για εργασίες μαθητών/ριων. Οι μαθητές/ριες υπογράφουν τις εργασίες τους με το όνομά τους και το αρχικό του επιθέτου τους. Στις περιπτώσεις που αναγράφεται και το επίθετο έχει δοθεί σχετική άδεια από τους γονείς/κηδεμόνες.
(Για να δείτε το ιστολόγιο με τις εργασίες των μαθητών/ριών ΚΛΙΚ στην εικόνα)
                 Μιχάλη Μαρία, φιλόλογος
                 2ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου-Δημήτρης Γληνός
mariamchl2@gmail.com

Φεβ 23 2020

5η ενότητα Νεοελληνική Γλώσσα -Α΄ Γυμνασίου

Φεβ 02 2020

Εικαστικές δημιουργίες με έναυσμα το βιβλίο «Η ιστορία ενός νεαρού gamer»Λήψη αρχείου

Φεβ 02 2020

Τα ζα στον πόλεμο-Μυριβήλης (παράλληλα κείμενα)

Ιαν 20 2020

Oπτικοποίηση βιβλίου: Η ιστορία ενός gamer

Oπτικοποίηση βιβλίου από τις μαθήτριες Ελένη Κ & Άννα Κ. του Α2

Ιαν 12 2020

Φροντιζω για τη διατροφή & την υγεία μου (Φύλλο δραστηριοτήτων)

Ιαν 09 2020

Η ιστορία ενός νεαρού gamer της Μ.Κλιάφα-Φύλλο δραστηριοτήτων

Οι μαθητές/ριες του Α1 και Α2 φέτος θα ασχοληθούν με το λογοτεχνικό «Η ιστορία ενός νεαρού gamer» της Μαρούλας Κλιάφα. Το θέμα του βιβλίου είναι η ενασχόληση ενός έφηβου, του Οράτιου, με τα βιντεοπαιχνίδια, γεγονός που τον αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητα και καταλήγει να ζει σε έναν φανταστικό κόσμο. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο «στους εφήβους που τη βοήθησαν να δει τον κόσμο με τα δικά τους μάτια». Μάλιστα, η συγγραφέας στο βιβλίο της ευχαριστεί και τους μαθητές/τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου που πριν δυο χρόνια (σχολικό έτος 2017-2018) τους συνάντησε στο σχολείο και συζήτησαν μαζί της για τα βιβλία της «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» & «Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα».

 

Δεκ 19 2019

Ο τελευταίος Έλληνας της Σμύρνης-Φύλλο δραστηριοτήτων

Οι μαθητές/ριες των τμημάτων Β4 και Β5 φέτος θα ασχοληθούν με το ιστορικό μυθιστόρημα «Ο τελευταίος Έλληνας της Σμύρνης» της Ελένης Δικαίου. Μετά την ανάγνωση του βιβλίου από τον κάθε μαθητή και μαθήτρια, ακολουθεί ανάγνωση κεφαλαίων στην τάξη, συζήτηση, εργασίες και στο τέλος συνάντηση με τη συγγραφέα στο Ίδρυμα Λασκαρίδη.

Δεκ 04 2019

Παράλληλα κείμενα: Ο παππούς και το εγγονάκι

 

 

Δεκ 04 2019

Δραστηριότητες για περιγραφή και αφήγηση-Νεοελληνική γλώσσα Α΄ Γυμνασίου

Νοέ 30 2019

O Κάσπαρ Χάουζερ στην έρημη χώρα-θέματα για συζήτηση

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων