Καλώς ήρθατε! :-)

Στην εποχή του διαδικτύου και της τεχνολογίας, το συγκεκριμένο ιστολόγιο έχει ως στόχο να λειτουργήσει  ως πηγή βοηθητικού κι ενημερωτικού υλικού τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και  για τους/τις συναδέρφους και να προβάλλει σε ηλεκτρονική μορφή ασκήσεις, σχεδιαγράμματα, σημειώσεις, φύλλα εργασίας και γενικά ποικίλο εκπαιδευτικό κι ενημερωτικό υλικό: θέματα δημιουργικής γραφής, παιδαγωγικά / εκπαιδευτικά θέματα,θέματα δημοκρατίας και ισότητας, εκπαιδευτικές ταινίες, διδακτικές προτάσεις,  κ.λπ., αλλά συγχρόνως να λειτουργήσει κι ως μέσο διάχυσης ιδεών. Να σημειωθεί ότι το ιστολόγιο δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και επομένως έχει μεγάλο δρόμο μπροστά του…Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, προτάσεις, επισημάνσεις ή διορθώσεις, επικοινωνήστε μαζί μου στο email:  mariamchl2@gmail.com

Aπό το σχολικό έτος 2016-2017 η διαδικτυακή τάξη δημιούργησε ένα παρακλάδι 😉 στο blogger,  ένα ιστολόγιο αποκλειστικά για εργασίες μαθητών/ριων. Οι μαθητές/ριες υπογράφουν τις εργασίες τους με το όνομά τους και το αρχικό του επιθέτου τους. Στις περιπτώσεις που αναγράφεται και το επίθετο έχει δοθεί σχετική άδεια από τους γονείς/κηδεμόνες.
                 Μιχάλη Μαρία, φιλόλογος
                 2ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου-Δημήτρης Γληνός
mariamchl2@gmail.com

Δέησις-Κ. Π. Καβάφης (μελοποιημένο ποίημα)

Μινωικός πολιτισμός

Καταστροφή μινωικού πολιτισμού

Άσκηση στον μινωικό ανάκτορο (από ελληνικό πολιτισμό)


Πηγή: http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Yliko/istoria/ask.Istorias/minoikos2.htm

Μινωικός πολιτισμός

Έκτακτη είδηση: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή στα νότια προάστια λόγω της κακοκαιρίας

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου δεν θα λειτουργήσουν, για την αποφυγή ατυχημάτων.

Πηγή: https://www.notia.gr/2018/09/ektakti-eidisi-kleista-ta-scholeia-tin-paraskeyi-sta-notia-proastia-logo-tis-kakokairias/

Τα πρακτικά του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Στο συνέδριο συμμετείχαν και μαθητές/ριες του 2ου Γυμνασίου Αγιου Δημητρίου με την εργασία «Θέλουμε γέφυρες-όχι συρματοπλέγματα»
(Μια δράση με αφετηρία το διήγημα του Χ. Μηλιώνη «Το συρματόπλεγμα του αίσχους»)

Για να διαβάσετε και να κατεβάσετε τα πρακτικά κλικ στην εικόνα

(http://dipe.ser.sch.gr/proceedings_cyprus_2018.pdf)

Μια σύντομη επανάληψη στον κυκλαδικό πολιτισμό

Πηγή: Ελληνικός Πολιτισμός (http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Yliko/istoria/ask.Istorias/kikladikos2.htm)

Νεοελληνική γλώσσα Β΄ Γυνασίου (1η ενότητα: από τον τόπο μου σε όλη την Ελλάδα)

Οι γάτες των φορτηγών

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων