Καλώς ήρθατε! :-)

Στην εποχή του διαδικτύου και της τεχνολογίας, το συγκεκριμένο ιστολόγιο έχει ως στόχο να λειτουργήσει  ως πηγή βοηθητικού κι ενημερωτικού υλικού τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και  για τους/τις συναδέρφους και να προβάλει σε ηλεκτρονική μορφή γλωσσικές ασκήσεις (Νεοελληνική γλώσσα – Γ΄ Γυμνασίου ), σχεδιαγράμματα (Ιστορία – Α΄ & Β΄ Γυμνασίου), σημειώσεις, ασκήσεις, φύλλα εργασίας [Λογοτεχνία & Αρχαία Ελληνική Γραμματεία (Ελένη) – Γ΄ Γυμνασίου, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα – Β΄ Γυμνασίου,  Λογοτεχνία & Αρχαία Ελληνική Γραμματεία (Οδύσσεια) – Α΄ Γυμνασίου και γενικά ποικίλο εκπαιδευτικό κι ενημερωτικό υλικό: θέματα δημιουργικής γραφής, παιδαγωγικά / εκπαιδευτικά θέματα,θέματα δημοκρατίας και ισότητας, εκπαιδευτικές ταινίες, διδακτικές προτάσεις,  κ.λπ., αλλά συγχρόνως να λειτουργήσει κι ως μέσο διάχυσης ιδεών. Να σημειωθεί ότι το ιστολόγιο δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και επομένως έχει μεγάλο δρόμο μπροστά του…Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, προτάσεις, επισημάνσεις ή διορθώσεις, επικοινωνήστε μαζί μου στο email:  mariamchl2@gmail.com

Aπό το σχολικό έτος 2016-2017 η διαδικτυακή τάξη δημιούργησε ένα παρακλάδι 😉 στο blogger,  ένα ιστολόγιο αποκλειστικά για εργασίες μαθητών/ριων. Οι μαθητές/ριες υπογράφουν τις εργασίες τους με το όνομά τους και το αρχικό του επιθέτου τους. Στις περιπτώσεις που αναγράφεται και το επίθετο έχει δοθεί σχετική άδεια από τους γονείς/κηδεμόνες.
                 Μιχάλη Μαρία, φιλόλογος
                 2ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου-Δημήτρης Γληνός
mariamchl2@gmail.com

Ζωρζ Σαρή-Βιογραφικά στοιχεία

Ζωρζ Σαρή (1925 – 2012)

Η Ζωρζ Σαρή ή Γεωργία Σαρηβαξεβάνη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε τον Μάιο του 1925 στην Αθήνα από Μικρασιάτη πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Από πολύ μικρή άρχισε να ασχολείται με το θέατρο, με δάσκαλο το Βασίλη Ρώτα. Στα χρόνια της Κατοχής φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη, παράλληλα με τη δράση της στην Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Το 1947, μεσούντος του Εμφυλίου Πολέμου, αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές της στην υποκριτική, στη σχολή του Σαρλ Νιτλέν. Στη γαλλική πρωτεύουσα γνώρισε και παντρεύτηκε τον Αιγυπτιώτη χειρουργό Μάρκελλο Καρακώστα, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Zorz_Sari

Το 1962 επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίστηκε στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Μετά την επικράτηση της Απριλιανής Χούντας το 1967 έμεινε άνεργη και στράφηκε στο γράψιμο.

Ως συγγραφέας πρωτοεμφανίσθηκε το 1969, με το μυθιστόρημα Ο Θησαυρός της Βαγίας, που ξεκίνησε σαν παιχνίδι με τα παιδιά της και τους φίλους τους. Το βιβλίο είχε και εξακολουθεί να έχει μεγάλη εκδοτική επιτυχία και το 1985 μεταφέρθηκε στην τηλεόραση. Συνέχισε να γράφει πολλά βιβλία, κυρίως για μικρά παιδιά και νέους, με τη θεματολογία της να περιστρέφεται πολλές φορές γύρω από σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Διάβασε περισσότερα »

Eξάσκηση στις αφηγηματικές τεχνικές (Οδύσσεια & Ιλιάδα)

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας στις αφηγηματικές τεχνικές της κάνοντας εδώ

Εισαγωγή στην Ιλιάδα (ερωτήσεις & απαντήσεις)

Εισαγωγή στην Οδύσσεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα ιδρύματος Λασκαρίδη 2017-2018

Συνολικά προτείνονται 152 προγράμματα εκ των οποίων 40 για τους μαθητές των Ε΄+ ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, 52 για το Γυμνάσιο και 60 για το Λύκειο.

Στα σχολεία της Περιφέρειας δίνεται η δυνατότητα, κατόπιν αιτήσεως, να  παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω livestreaming και το skype.

Για να δείτε αναλυτικά τα προγραμματα και να περιηγηθείτε στη σελίδα του ιδρύματος Λασκαρίδη, ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο: http://www.laskaridou.gr/ekpedevtika-programmata-2017-2018/

2017-09-03 (2)πηγή: http://www.laskaridou.gr/ekpedevtika-programmata-2017-2018/

Το περιοδικό της Κινηματογραφικής Λέσχης του 1ου Γυμνασίου Κω

Μια ακόμη εξαιρετική δουλειά σπό την ακούραστη συνάδερφο Γιώτα Κεφαλά και τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Κω. Η Κινηματογραφική Λέσχη του Γυμνασίου λειτουργεί για 5η  χρονιά. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους κι όλες στο αξιόλογο έργο σας.

Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος

Από την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Λογοτεχνία και δημιουργικές προσεγγίσεις»

Λογοτεχνία & δημιουργικές προσεγγίσεις (e book)

Οι εργασίες των μαθητών/ριών του πολιτιστικού προγράμματος  «Λογοτεχνία και δημιουργικές προσεγγίσεις» σε ένα e book.

 

Ενδεικτικό διαγώνισμα στη Νεοελληνική Γλώσσα Α΄ Γυμνασίου

Ένα ενδεικρικό διαγώνισμα στη Νεοελληνκή Γλώσσα της Α΄ Γυμνασίου από τη συνάδερφο Ρία Παπαμανώλη.

Ρία, σε ευχαριστούμε!

Λεώνη- Μαρία Πυλιώτου (Παρουσίαση του βιβλίου)

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων