Γενικό    Λύκειο    Τυχερού
25 Ιούν 2015

Πήραμε το Ασημένιο Επίπεδο Πιστοποίησης eSafety

Συντάκτης: ΤΡΥΦΩΝΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ | Κάτω από: Ανακοινώσεις, Ενημέρωση γονέων, Καινοτόμες δράσεις, Πληροφορική

Το σχολείο μας κατά την παρούσα περίοδο κατείχε το Χάλκινο Επίπεδο Πιστοποίησης eSafety. Μέσα από τη συμβολή μας  στην κοινότητα,στο κλείσιμο της χρονιάς πήραμε το Ασημένιο Επίπεδο Πιστοποίησης eSafety. 

Silver_2015_6_el_59491

Τι είναι το eSafety

Τα σχολεία έχουν την υποχρέωση να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον και ασφαλή πρόσβαση στις ψηφιακές τεχνολογίες ως μέρος της διδασκαλίας και της μαθησιακής εμπειρίας. Η Πιστοποίηση eSafety του European Schoolnet στοχεύει στο να βοηθήσει το σχολείο στην αντιμετώπιση της πρόκλησης να παρέχει ένα πιο ασφαλές, εμπλουτισμένο περιβάλλον για το προσωπικό και τους μαθητές. Οι καλές διαδικτυακές εμπειρίες συμβαδίζουν με μια ξεκάθαρη πολιτική του σχολείου και ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η διαδικασία

Το σχολείο μας, προχώρησε σε Αυτοαξιολόγηση του επιπέδου διαδικτυακής ασφάλειας , και βάση του Εξατομικευμένου Σχεδίου Δράσης προέβει σε βελτιώσεις μέσα από δράσεις που αναπτύχθηκαν τόσο στα μαθήματα της Πληροφορικής και της Ερευνητικής Εργασίας  , όσο και εκτός ωρολογίου σε συνεργασία με τρίτους φορείς, όπως το Γυμνάσιο Τυχερού, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ,το Χαμόγελο του παιδιού και το SaferInternet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση