Συνάντηση με το Σωματείο ΑΜΕΑ Τήνου “Έχουμε Δικαίωμα”

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Πολλαπλών του Γενικού Λυκείου Τήνου οι μαθητές του σχολείου μας είχαν μια συνάντηση με μέλη του Σωματείου ΑΜΕΑ Τήνου “Έχουμε Δικαίωμα” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία όπως έχει ορισθεί η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Το Σωματείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γρηγόρης Κανακάρης, τα μέλη Άννα – Μαρία Φωσκόλου , Γιώργος Δεσύπρης και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μαρία Μελανίτη.

Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Σωματείου τονίζοντας το έργο τους και επισημαίνοντας το γεγονός ότι υπήρξαν όλοι τους μαθητές του κατά το παρελθόν.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις δράσεις του Σωματείου και έπειτα ο καθένας τους ξεχωριστά μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει  παρουσιάζοντας τη ρεαλιστική πλευρά της συμβίωσης του με τις ξεχωριστές του ανάγκες.

Η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μαρία Μελανίτη προέτρεψε όποιον μαθητή ήθελε να δέσει τα μάτια του ή να βάλει βαμβάκι στα αυτιά του ώστε να βιώσει την ανάλογη εμπειρία της έλλειψης της όρασης ή της ακοής.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό κάτι που συνεχίστηκε και αργότερα όταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έκαναν ερωτήσεις στα άτομα για τον τρόπο ζωή τους και την καθημερινότητα τους.

Ο χρόνος πέρασε πολύ γρήγορα και τα 45 λεπτά της εκδήλωσης φάνηκαν τελικά πολύ λίγα.

Ωστόσο η γνώση που αποκόμισαν οι μαθητές ήταν πλούσια και μοναδική και όλοι στο τέλος έμειναν ικανοποιημένοι.

Οι Διδάσκοντες Καθηγητές του Γενικού Λυκείου Τήνου και οι Μαθητές τους ήταν, είναι και θα είναι πάντα αρωγοί και συνοδοιπόροι δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη από στήριξη και βοήθεια.

Αμεα (1) Αμεα (2) Αμεα (3) Αμεα (4) Αμεα (5) Αμεα (6) Αμεα (7) Αμεα (8) Αμεα (9) Αμεα (10) Αμεα (11) Αμεα (12) Αμεα (13) Αμεα (14) Αμεα (15) Αμεα (16) Αμεα (17) Αμεα (18)