Ιαν 28

«BEST IN ENGLISH» Ευρωπαϊκός διαγωνισμός on line στο ΓΕ.Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ

«BEST IN ENGLISH»

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός on line

στο ΓΕ.Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά κατακτώντας την 7η θέση πανελλαδικώς και την 447η παγκοσμίως,   19 μαθητές/τριες μας στις 27 Νοεμβρίου 2019 συμμετείχαν στον online διαγωνισμό Αγγλικής γλώσσας «BEST IN ENGLISH» από το «Institute for Competencies Development » και το πρακτορείο «Czech-us student agency» με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας για μαθητές/τριες Δ.Ε της χώρας που δεν έχουν σαν μητρική γλώσσα την Αγγλική. Έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες των Α και Β τάξεων του σχολείου μας, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στην ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (reading),στη ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (Grammar) και στην ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ (Listening). Ο σκοπός του διαγωνισμού που διεξάγεται κυρίως εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να παρακινήσει τους μαθητές να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στην Αγγλική γλώσσα αλλά και να συγκρίνουν τις γλωσσικές τους επιδόσεις στην ξένη γλώσσα με αυτές μαθητών από άλλα σχολεία της χώρας τους αλλά και της Ευρώπης.

Υπεύθυνη για το διαγωνισμό ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας  κ. Μύρου Ευαγγελία, την οποία ευχαριστούμε θερμά που ενέπλεξε για άλλη μια φορά τους μαθητές μας σε μια τόσο σημαντική διαγωνιστική γλωσσική διαδικασία. Επίσης συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και την άψογη συμπεριφορά τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθυντή του Γυμνασίου Σερβίων κ. Μίχο Φώτιο για την παραχώρηση του εργαστηρίου πληροφορικής, ώστε να λειτουργήσουν συγχρόνως και τα δύο εργαστήρια Γυμνασίου –Λυκείου για τις ανάγκες του διαγωνισμού καθώς και στον καθηγητή Πληροφορικής κ. Παπαμάρκο Στυλιανό για την προετοιμασία των εργαστηρίων και την τεχνική υποστήριξή του στην διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και την καθηγήτριά τους!!!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΚΟΥΡΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

 

 

 

Ιαν 28

Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Μονάδα ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ

Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Μονάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η επιμορφωτική συνάντηση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που έλαβε χώρα στο ΓΕΛ Σερβίων στις 15/01/2020 με τους Επιμορφωτές:

Ζαφείρα Μπαλαμπανίδου

Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕΟ3

Νικόλαος Ποζουκίδης

Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕΟ6

ΠΕ.Κ.Ε.Σ  Δυτικής Μακεδονίας

Αποσαφηνίστηκε η έννοια της Κρίσης – ένα ξαφνικό και συχνά απροσδόκητο  γεγονός [φυσικό ή ανθρωπογενές] που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μπορεί να επηρεάσει την υγεία, την ασφάλεια και/ ή τη συναισθηματική υγεία μαθητών ή μελών του προσωπικού. Παρουσιάστηκαν παραδείγματα και βιωματικές ασκήσεις που αφορούσαν

  • Φυσικές καταστροφές (σεισμός, φωτιά κλπ)
  • Ασθένεια
  • Δυστύχημα
  • Προβληματική συμπεριφορά μαθητή/ ων
  • Προβληματικές σχέσεις
  • Μαθητικές καταλήψεις

Τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πρωτοκόλλου ενεργειών και  δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς (ΚΕΣΥ, Ορίζοντες, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, Επιμελητής Ανηλίκων, κ.ά.) και τέλος επισημάνθηκε η προϋπόθεση  δημιουργίας μιας ομάδας διαχείρισης κρίσεων σε κάθε σχολική μονάδα.

Ακολούθησε μικρό μπουφέ.

 

Ιαν 27

ΝΕΟ Δ.Σ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΣΕΡΒΙΩΝ

ATT00004

Ιαν 23

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    Στις 18 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της θεωρητικής κατεύθυνσης της Β’ τάξης, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών και της βυζαντινής ιστορίας που διδάσκονται στην τάξη αυτή.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν, με τη βοήθεια ξεναγού,  στις 11 αίθουσες του μουσείου συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Μύρου Ευαγγελία ΠΕ6  και  Τσικαρδάνη Ολυμπία ΠΕ2  που ανέλαβαν την ευθύνη της οργάνωσης και της μεταφοράς τους.

Το Βυζαντινό Μουσείο που ιδρύθηκε το 1994 και βραβεύτηκε το 2005 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, θεωρείται ένα από τα καλύτερα κτήρια δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και περιλαμβάνει διαφορετικές θεματικές σε κάθε αίθουσα. Κομμάτια Παλαιοχριστιανικών ναών, τμήματα οικιών και ειδών καθημερινής χρήσης, τάφοι και τρόποι ταφής από κοιμητήρια διαφορετικών περιόδων, κοσμήματα και αγγεία,  άμφια και τέμπλα εκκλησιών, πίνακες ζωγραφικής από την περίοδο της Εικονομαχίας,  γραπτά κείμενα από τις δυναστείες των Μακεδόνων και Κομνηνών και των αδερφών Κυρρίλου και Μεθοδίου, ταξίδεψαν τους μαθητές μας στο πνεύμα, στην τέχνη και στην πίστη των μεσοβυζαντινών χρόνων που γνώρισαν μεγάλη πνευματική και καλλιτεχνική άνθιση.

Η βιωματική επαφή των παιδιών με την ιστορία και την τέχνη της βυζαντινής περιόδου ήταν εξαιρετικά ευχάριστη και διαφωτιστική.

 

Τσικαρδάνη Ολυμπία

Φιλόλογος

 

 

Ιαν 17

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΟΝΕΩΝ

Ιαν 08

Επίσκεψη της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Σερβίων στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Σερβίων στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 18/12/2019 οι μαθητές της Θετικής Κατεύθυνσης του ΓΕΛ Σερβίων επισκέφθηκαν το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ.
Αρχικά, ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας. Το Εργαστήριο περιλαμβάνει εξοπλισμό που υποστηρίζει πλήθος ερευνητικών αντικειμένων, όπως ο έλεγχος της σύστασης της ατμόσφαιρας και της συγκέντρωσης των διαφόρων αερίων και σωματιδίων.
Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τα πειράματα που διεξάγονται στο κέντρο ερευνών του CERN και για τη συμμετοχή της Ελλάδας, και ειδικά Φυσικών του Α.Π.Θ., σε αυτά. Η ομάδα Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Α.Π.Θ. έχει κατασκευάσει και ελέγξει μέρος του Φασματομέτρου Μιονίων του πειράματος ATLAS. Επίσης, η ομάδα αναπτύσσει μεθόδους ανάλυσης δεδομένων και το απαραίτητο λογισμικό για τη μελέτη των αλληλεπιδράσεων των στοιχειωδών σωματιδίων στο πείραμα αυτό.
Τέλος, οι μαθητές παρακολούθησαν τη λειτουργία συσκευής ελέγχου της δομής της ύλης και ανίχνευσης των χημικών στοιχείων με τη βοήθεια ακτίνων Χ, καθώς και την ανάλυση των δεδομένων από ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Μέσα από την επίσκεψη αυτή, οι μαθητές του ΓΕΛ Σερβίων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τους αξιόλογους ερευνητές του Φυσικού Τμήματος, να γνωρίσουν κάποιες πτυχές των πειραμάτων και των ερευνών που διεξάγονται σ΄ αυτό αλλά και να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις μελλοντικές σπουδές τους και τις δυνατότητες απασχόλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι Φυσικοί του ΓΕΛ Σερβίων Λαμπρόπουλος Ιωάννης και Τρεμπέλα Ευδοξία

Δεκ 20

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ – ΙΤΑΛΙΑ

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΕΛ ΣΕΡΒΙΩΝ

Δεκ 18

Επιμορφωτική συνάντηση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας

 

Ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00-14:00 στο Γενικό Λύκειο Σερβίων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιμορφωτική συνάντηση, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφωτικών συναντήσεων που προγραμματίζονται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Οργάνωση και λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο ρόλος των συλλογικών οργάνων», με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων ΓΕ.Λ. Σερβίων, ΕΠΑ.Λ Σερβίων και Γυμνασίου Λιβαδερού.

Τον συντονισμό της παραπάνω επιμορφωτικής συνάντησης είχαν ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ΠΕ80 κ. Παπαγιάννης Γεώργιος και ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ΠΕ70 κ. Παπαευαγγέλου Αθανάσιος.

Οι εκπαιδευτικοί διατύπωσαν ερωτήματα, εξέφρασαν τις απόψεις τους, διατύπωσαν τις κρίσεις τους και συζήτησαν περιπτώσεις προς μελέτη.Γόνιμος διάλογος – εποικοδομητική συνάντηση.

Δεκ 17

Τεστ Προσωπικότητας και Δεξιοτήτων

Στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου για ορθό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών της σχολικής μας μονάδας πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια Πληροφορικής του Γυμνασίου –Λυκείου Σερβίων, στις 5-12-2019, ημέρα Πέμπτη, η συμπλήρωση του τεστ προσωπικότητας και δεξιοτήτων, κοινωνική προσφορά της ΔΕΗ, συνοδευόμενη από ατομική συμβουλευτική για  κάθε μαθητή.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Σιεμέκη Παναγιώτα  και την κ. Σκάρπου Χαρά για την διεξαγωγή του τεστ προσωπικότητας και δεξιοτήτων στους 20 μαθητές της Α΄ Λυκείου προκειμένου να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να ενημερωθούν με ατομική συνέντευξη και επίδοση ατομικής έκθεσης  30 σελίδων για την επιλογή των επαγγελμάτων που θα ταίριαζαν στην προσωπικότητά τους  και τις δεξιότητές τους.

Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και στη Διευθύντρια της ΔΔΕ Κοζάνης κ. Βόντσα Βασιλική η οποία έδωσε το προβάδισμα σε ένα περιφερειακό σχολείο να αξιοποιήσει την παρεχόμενη κοινωνική προσφορά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, κάνοντας πράξη το άρθρο 23  «Έχεις το δικαίωμα να εργάζεσαι και να επιλέγεις ελεύθερα το επάγγελμά σου…» και το άρθρο 26  «Η εκπαίδευση θα πρέπει να βοηθάει τους ανθρώπους να γίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν» της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ακόμα  και μέσω της συμβουλευτικής των μαθητών για την συνειδητή  επιλογή επαγγέλματος.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΚΟΥΡΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Δεκ 09

Επίσκεψη στο αντιτορπιλικό πλοίο «ΒΕΛΟΣ»

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 η Α΄ τάξη του ΓΕΛ Σερβίων επισκέφθηκε το αντιτορπιλικό πλοίο «ΒΕΛΟΣ» στη Θεσσαλονίκη.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κατάστρωμα και στο εσωτερικό του πλοίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του πλοίου και τη συμμετοχή του κυβερνήτη του, Αντιπλοίαρχου Ν. Παππά, και άλλων 6 αξιωματικών και 25 υπαξιωματικών του στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Το πλοίο, που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο, φυλάσσει αρχειακό υλικό, εφημερίδες του 1973 και φωτογραφίες, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για τη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Ζαρογιάννη Ιφιγένεια, Καμενίδου Παρθενόπη, Λαμπρόπουλος Ιωάννης και Τρεμπέλα Ευδοξία.

Επίσκεψη στο αντιτορπιλικό Βέλος.

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων