ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ PROJECT A΄ ΓΕΛ

Στα πλαίσια των δύο project της Α’ Λυκείου: «Αστρονομία για όλους», με διδάσκουσα καθηγήτρια την κα. Ανδρονίκη Ταμβάκη (Μαθηματικό), και «Η Κόμη της Βερενίκης. Διεπιστημονική προσέγγιση της γένεσης του σύμπαντος και της εμφάνισης της ζωής. Η συμβολή της θεολογικής επιστήμης», με διδάσκοντα καθηγητή τον κ. Αθανάσιο Ι. Καλαμάτα (Θεολόγο), την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών και Θάλασσας κ. Γιάννης Μυριτζής, προσκεκλημένος του σχολείου μας, ανέπτυξε παλιές και σύγχρονες τάσεις της Μαθηματικής Κοσμολογίας, εξήγησε τις θεωρίες βαρύτητας ανώτερης τάξης (νόμος παγκόσμιας έλξης, θεωρία σχετικότητας, θεωρία υπερχορδών κ.α.) προβληματίζοντας τους μαθητές/τριες για το πόσο τελικά καλά γνωρίζουμε το σύμπαν.

Στο τέλος της δίωρης συνάντησης, οι μαθητές/τριες έθεσαν ερωτήματα και συζήτησαν μαζί του θέματα όπως οι μαύρες τρύπες, οι σκουληκότρυπες, η κίνηση των γαλαξιών, η εξέλιξη των αστέρων, η δημιουργία και το μέλλον του σύμπαντος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2018/04/23/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-project-a%ce%84-%ce%b3%ce%b5%ce%bb/

1 σχόλιο

  1. Ευχαριστώ την κυρία Ανδρονίκη Ταμβάκη και τον κύριο Αθανάσιο Καλαμάτα που με προσκάλεσαν στην εκδήλωση. Ευχαριστώ τους μαθητές της Α’ Λυκείου για τη θερμή τους υποδοχή και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στη συζήτηση. Τέλος ευχαριστώ τη Διεύθυνση του Λυκείου και τους καθηγητές του για τη φιλόξενη υποδοχή.

    Γ. Μυριτζής

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση