↑ Επιστροφή σε Erasmus+

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Erasmus+ KA2

Το Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει, για τα σχολ. έτη 2017-19, από κοινού με σχολεία της Ιταλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας στο εκπαιδευτικό χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+, ΚΑ2, με  θέμα «Η  διδακτική προσέγγιση S.T.E.A.M. – Mία εκπαίδευση με νόημα (The S.T.E.A.M. instructional approach – A meaningful education )».

Την ομάδα των συνεργαζόμενων σχολείων συγκροτούν: τα  Ιstituto Tecnico Industriale Statale Alessandro Volta (I.T.I.S. A. Volta Perugia) και Istituto d’Istruzione Superiore Patini Liberatore (Patini Liberatore) της Ιταλίας, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani της Ρουμανίας, ADILE MERMERCI ANADOLU LISESI MUDURLUGU της Τουρκίας και σε ρόλο συντονιστή το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Ελλάδας.

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Το Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει, για τα σχολ. έτη 2016-18, από κοινού με σχολεία της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας στο εκπαιδευτικό χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+, ΚΑ2, με  θέμα τα Γεωπάρκα.

Την ομάδα των συνεργαζόμενων σχολείων συγκροτούν: τα  Lycee Alexandra David Neel, της Γαλλίας, Agrupamento de Escolas de Arouca, της Πορτογαλίας και σε ρόλο συντονιστή το I.E.S Campos de Amaya, της Ισπανίας.

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας  και προβλέπει ανταλλαγή επισκέψεων από ομάδες μαθητών και συνοδών καθηγητών στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Γεωπάρκα στις χώρες που συμμετέχουν. Η Λέσβος, στο σύνολό της, ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων που προστατεύονται από την UNESCO.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών μας με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού κάλλους, η ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά θέματα, ο προβληματισμός για την πορεία του πλανήτη. Επιπλέον, η άμεση επαφή τους με συνομηλίκους τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον θα αποτελέσει (όπως μας δίδαξε η εμπειρία μας από ανάλογα προγράμματα) μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις από τα μαθητικά τους χρόνια.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων  των σχολείων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στις 23-26/10/2016 στην Ισπανία.

img3 img2 img1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/lykpeirm/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/erasmus/erasmus-ka2/

Σχολιάστε

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων