Εκτύπωσέ το Σελίδα

Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017-2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2016-2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015-2016

  • Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, Εσπερίδα για τον Γιώργο Φαλέτα. Ομιλητές: Αριστείδης Καλάργαλης, Μαρία Ζαφειρίου, Αθανάσιος Καλαμάτας, Παναγιώτης Παρασκευαίδης, Κώστας Φαλέτας. Κατεβάστε το πρόγραμμα από εδώ.
  • Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2016 και ώρα 11:30, στο πλαίσιο του CMS Virtual Visit from Greece πραγματοποιήθηκε σύνδεση με την ομάδα επικοινωνίας του πειράματος CMS του CERN. Την συνάντηση παρακολούθησαν 50 περίπου μαθητές του Πειραματικού ΓΕ.Λ Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου, εκπαιδευτικοί καθώς και 10 περίπου μαθητές του ΓΕ.Λ Άντισσας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσω video conference από Έλληνες επιστήμονες του Cern και στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις για σχετικά θέματα με τη Φυσική Υψηλών Ενεργειών και την έρευνα που πραγματοποιείται στο πειραματικό κέντρο του Cern.
  • Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30, στο πλαίσιο εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης 1821 και της συμπλήρωσης των 195 χρόνων απ’ αυτήν, οργανώνει εκδήλωση μνήμης, με ομιλητή τον συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ και θέμα: «1821: Η δυναμική της Παλιγγενεσίας και οι αποδομητές της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης.
  • Την Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, από τις 18:30 μέχρι με τις 20:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, εκδήλωση – ενημέρωση για το Νέο Λύκειο από την Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης κα. Ευγενία Τοροσιάδου. Ακολούθησε η διανομή των ελέγχων, τους οποίους παρέλαβαν οι γονείς των μαθητών.
  • Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015· ώρα: 18:00, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Στράτου Παρασκευαΐδη, «Ο Φιλόλογος κι ο Φιλόσοφος. Διάλογοι και Μελέτες», και τα Εγκαίνια της Έκθεσης Σχολικού Βιβλίου από τη Δωρεά του αείμνηστου Γυμνασιάρχη Σταύρου Παρασκευαΐδη και των υιών αυτού Στρατή και Παναγιώτη, στην  ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Θα μιλήσουν οι: κα. ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, Φιλόλογος· κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, Φιλόλογος· κ. Α. Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Θεολόγος. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γ. ΔΙΓΙΔΙΚΗΣ, Φιλόλογος. Διάρκεια Έκθεσης Σχολικού Βιβλίου: 06 – 22 Δεκεμβρίου 2015· Ώρες λειτουργίας του Σχολείου.
  • Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «eTwinning – H Κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Πρεσβευτή eTwinning Βορείου Αιγαίου, κ. Νείρο Αντώνιο.
  • Tην Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκδήλωση για την Επέτειο Ιστορικής Μνήμης της 28ης Οκτωβρίου 1940.
  • Την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015, επισκέφτηκαν το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου, 18 φοιτητές του κολεγίου Lewis and Clark  των ΗΠΑ, συνοδευόμενοι από καθηγητή του κολεγίου τους και την Κουφοπούλου Σοφία, καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Michigan. Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και την Ιστορική βιβλιοθήκη του, ήλθαν σε επαφή με μαθητές και καθηγητές με τους οποίους αντήλλαξαν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς και για την τρέχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Οι εντυπώσεις τους από την επίσκεψη ήταν πολύ θετικές, εξαίροντας το ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο κλίμα που συνάντησαν καθώς και τη φιλικότητα των μαθητών του ΠΓΕΛ Μυτιλήνης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/lykpeirm/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων