Σεπ 14
04

Eισαγωγή μαθητών/τριών σε κενές θέσεις τμημάτων της Β΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

 

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εισαχθούν τα παιδιά τους στη Β΄ τάξη να καταθέσουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία του σχολείου, μέχρι και την Παρασκευή 12/9/2014, για την κάλυψη μιας (1) κενής θέσης.

Σε περίπτωση που προκύψει και άλλη κενή θέση στην ίδια τάξη ή στη Γ Λυκείου θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Η επιλογή των μαθητών/τριών θα γίνει με σειρά που θα καθοριστεί από την βαθμολογική τους επίδοση σε ενιαία τρίωρη δοκιμασία (τεστ) στην «Κατανόηση Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας» και στα «Μαθηματικά». Η δοκιμασία (τεστ) θα διενεργηθεί με ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. (του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου) του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής την Τρίτη 16/9/2014 από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι μη επιτυχόντες/επιτυχούσες μαθητές/τριες θεωρούνται επιλαχόντες/επιλαχούσες για κενές θέσεις που τυχόν προκύψουν στη διάρκεια του διδακτικού έτους, με σειρά κατάταξης που θα οριστεί από τη βαθμολογική τους επίδοση. Με τη δοκιμασία (τεστ) αξιολογούνται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που απέκτησαν οι μαθητές/τριες κατά τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο και την Α΄ Λυκείου. Ειδικότερη περιγραφή του περιεχομένου της δοκιμασίας δίνεται παρακάτω.

Αιτήσεις – Υπεύθυνες Δηλώσεις

Από γονέα/κηδεμόνα έως και την Παρασκευή 12/9/2014, ώρα 14:00, σε έντυπο που παρέχει το σχολείο, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του αιτούντος, και φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του μαθητή/τριας. Η αίτηση βρίσκεται εδώ.

Διενέργεια δοκιμασίας (τεστ)

Τρίτη 16/9/2014 από τις 08:30 έως τις 11:30

Οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο σχολείο στις 08:00 και εισέρχονται στην αίθουσα εξετάσεων με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Περιεχόμενο δοκιμασίας (τεστ)

Με τη δοκιμασία (τεστ) αξιολογούνται οι γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν οι μαθητές/τριες κατά τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο και την Α΄ Λυκείου.

Στο γνωστικό πεδίο της Κατανόησης Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας εξετάζονται οι ικανότητες στην ανάγνωση και στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά, επιστολές, απλά δοκίμια κ.λ.π.), καθώς και οι ικανότητες στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Στο γνωστικό πεδίο των Μαθηματικών εξετάζονται οι ικανότητες κατανόησης του σημαντικού ρόλου των Μαθηματικών στην καθημερινότητα, η ικανότητα ανάπτυξης επιχειρημάτων, αιτιολογήσεων και συλλογισμών, καθώς και οι αριθμητικές, αλγεβρικές, γεωμετρικές, στατιστικές και στοχαστικές γνώσεις και δεξιότητες.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και σε ουδεμία περίπτωση δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες  προϋποθέτουν απομνημόνευση. Γι’ αυτό, οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη ούτε να υποστούν φροντιστηριακή εξάσκηση για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δοκιμασία.

Νομοθεσία

«Εισαγωγή μαθητών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.) για το σχολικό έτος 2014 – 2015» (ΦΕΚ 600 τΒ/14-3-2013 και ΦΕΚ 1378/Β΄/6-6-2013)

Το επίσημο έγγραφο της προκήρυξης βρίσκεται εδώ.



Δεν επιτρέπονται σχόλια.