«

»

Οκτ 24 2019

Εκτύπωσέ το Άρθρο

«Προωθούμε σωστή οδική συμπεριφορά, επενδύουμε στην οδική ασφάλεια».

 

 

Στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια «Προωθούμε Σωστή Οδική Συμπεριφορά – Επενδύουμε στην Οδική Ασφάλεια», στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές του λυκείου μας, την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019.

Συμβουλές, πληροφορίες, βιωματική γνώση για την οδική ασφάλεια και εκπαίδευση με χρήση του εξοπλισμού προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ. Μία δράση που υλοποιείται από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης Ν. Λάρισας.

Κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να βιώσει την επικινδυνότητα, να οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ, να αντιληφθεί το αίσθημα του κινδύνου και τη σημαντικότητα της ζώνης κατά τη διάρκεια ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), καθώς και να πάρει μέρος σε πολλές διαφορετικές συνθήκες προσομοίωσης της οδήγησης με τη βοήθεια του ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lyknikai/archives/1486

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων