ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ–ΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 28,29 ΚΑΙ 30/3/2019

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ–ΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 28,29 ΚΑΙ 30/3/2019


Με αφορμή το πολιτιστικό μας πρόγραμμα «Αποικίες στην Αρχαία Ελλάδα» πραγματοποιήσαμε μια τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάτρα με σκοπό να εξερευνήσουμε αυτή την ξεχωριστή πόλη, με το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας και να φανταστούμε πώς ξεκινούσαν για τα μακρινά τους ταξίδια οι άποικοι προς την Κάτω Ιταλία και τη Σικελία . Οι καθηγήτριες που μας συνόδευσαν ,κυρίες Θεοδώρου Βασιλική και Καστανίδου Σοφία, είχαν και την επιμέλεια του προγράμματος.
Αρχικά , είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τη παραθαλάσσια πόλη Ναύπακτο ,γνωστή ήδη από την αρχαιότητα για τη ναυπήγηση των πλοίων .
Στη συνέχεια , φτάνοντας στην Πάτρα, ξεναγηθήκαμε σε μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης , την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα , τις όμορφες πλατείες και το ιστορικό θέατρο «Απόλλων» , σχεδιασμένο από τον Έρνεστ Τσίλλερ.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, όπου θαυμάσαμε οικίες και αντικείμενα των προγόνων μας σε όμορφες αναπαραστάσεις . Κατόπιν , κατευθυνθήκαμε προς το Πανεπιστήμιο της Πάτρας . Εκεί , ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας κ. Ευθύμιος Σώκος με ξεχωριστή χαρά μας υποδέχτηκε, μας ενημέρωσε για τους σεισμούς και μας ξενάγησε στο σεισμολογικό Κέντρο. Το μεσημέρι είχαμε την ευκαιρία να φάμε στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου μαζί με τους φοιτητές . Η μέρα μας συνεχίστηκε με περιήγηση στην πόλη , στα Ψηλά Αλώνια , στο Ρωμαϊκό Ωδείο ενώ το βράδυ παρακολουθήσαμε θεατρική παράσταση.

Κατά την επιστροφή μας προς τη Νίκαια απαραίτητη ήταν η στάση μας στους Δελφούς , το σημαντικότερο Μαντείο της αρχαιότητας το οποίο συμβουλεύονταν οι πρόγονοί μας πριν να ξεκινήσει μια οικιστική αποστολή. Θαυμάσαμε τον αρχαιολογικό χώρο , αλλά και τα σημαντικά εκθέματα του αρχαιολογικού Μουσείου.
Επιστρέψαμε στη Νίκαια γεμάτοι από νέες εμπειρίες και βιώματα.
Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στη ρουτίνα του σχολείου.
Ελπίζουμε να τα ξαναζήσουμε και στο μέλλον .

Εκ μέρους των μαθητών
Η μαθήτρια Ελίνα Χιώτη και οι καθηγήτριες συνοδοί