Αρχική » 2013 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2013

γράφτηκαν πρόσφατα

Απρίλιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ιστορικό

Παράταση προθεσμίας για την απόκτηση κωδικού ασφαλείας και για την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις

Α. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑΣ Β΄ αρχίζουν την Παρασκευή 17-05-2013. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΟΜΑΔΑ Α΄) αρχίζουν την Τρίτη 21-05-2013, σύμφωνα και με τα αναλυτικά προγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται από τα Λύκειά τους για τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα εξεταστούν.

Β. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, θα διακοπεί προσωρινά από τις 27-4-2013 ως και 31-5-2013 λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.grστο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κλπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί (περί τα μέσα Ιουνίου).

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

«ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΥ»

Την Τετάρτη 17 Απριλίου πραγματοποιήσαμε μία εκπαιδευτική εκδρομή, εντός των σχολικών ωραρίων, στην περιοχή του Μαντουδίου στα πλαίσια του μαθήματος ‘’Αρχές Οικονομίας’’ με σκοπό την ενημέρωση μας ως μαθητές της Β’ Λυκείου ΓΕΛ Λίμνης σχετικά με την εξόρυξη και τη λειτουργία των μεταλλείων του λευκόλιθου στην Βόρεια Εύβοια. Συνοδοί μας ήταν ο κ. Πάνος Βασιλόπουλος, καθηγητής χημείας, και ο κ. Γιάννης Παλάντζας, λυκειάρχης. Σημαντική επίσης ήταν η παρουσία του κ. Ζήση Γεωργιάννη, μεταλλειολόγου, που μας ξενάγησε στην περιοχή και μας έδωσε τις βασικές πληροφορίες για τον λευκόλιθο.

Η πρώτη στάση μας ήταν στις παλαιότερες εγκαταστάσεις λευκόλιθου κοντά στην εκκλησία Αρχάγγελος. Το τοπίο, με τη λίμνη να τραβά την προσοχή όλων, ήταν μαγευτικό. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι το φυσικό περιβάλλον προσπαθεί μόνο του να επανέλθει μετά από τις παρεμβάσεις των ανθρώπων για την εξόρυξη του λευκόλιθου.  Ο κ. Ζήσης μας μίλησε λεπτομερώς για την λειτουργία των μεταλλείων, την οικονομική σημασία τους για την περιοχή, τις συνθήκες εργασίας και για την τωρινή χρήση του νερού της λίμνης, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άρδευση και όχι για ύδρευση.

Στην συνέχεια περνώντας από το χωριό Καλύβια φτάσαμε στην δεύτερη πρώην βιομηχανική περιοχή εξόρυξης λευκόλιθου κοντά στο χωριό Τρούπι. Η πρόσβαση εκεί ήταν ευκολότερη γι’ αυτό και καταφέραμε να φτάσουμε στις όχθες της λίμνης που βρισκόταν εκεί. Αφού είπαμε λίγα λόγια για το μέρος αυτό, περιηγηθήκαμε με τους συμμαθητές μας στην περιοχή και θαυμάσαμε το τοπίο. Έπειτα με τη βοήθεια του κ. Βασιλόπουλου προχωρήσαμε σε ένα πείραμα για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού της λίμνης. Έχοντας μαζί μας τα κατάλληλα υλικά βρήκαμε την περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά και φωσφορικά οξέα, αμμωνία και ελέγξαμε το pH της λίμνης, το οποίο βρήκαμε αλκαλικό.

Ο τρίτος και τελευταίος προορισμός μας ήταν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ στο Γερόρεμα. Εκεί μας υποδέχτηκε η κ. Σόνια Γιαννακοπούλου, μεταλλειολόγος και στέλεχος της εταιρίας. Μας μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων, τον σκοπό τους, την αξιοποίηση και τις διάφορες χρήσεις του λευκόλιθου. Είχαμε ακόμα την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις γυναίκες που εργάζονταν στην γραμμή παραγωγής και είναι υπεύθυνες για την διαλογή των πετρωμάτων, ώστε να απομονωθεί ο καθαρός λευκόλιθος. Φεύγοντας, βγάλαμε αναμνηστική φωτογραφία όλοι μαζί και πήραμε ο καθένας ένα κομμάτι λευκόλιθου ως ανάμνηση της επίσκεψης μας.

Στην επιστροφή κάναμε μία τελευταία στάση στο Προκόπι όπου προσκυνήσαμε στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο και πήραμε το δρόμο του γυρισμού προς τη Λίμνη έχοντας αποκτήσει όλοι τις καλύτερες εντυπώσεις!

Οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου:

Λένα Πορτοκαλίδη

Έλενα Παλαιοβρυσιώτου

Χρύσα Παπασωτηρίου

Ευρυδίκη Τασίκα

φωτογραφίες

2013-04-17-εκδρομή β Λυκείου Μεταλλεία Λίμνη

Θέματα πανελληνίων εξετάσεων προηγούμενων ετών στα μαθήματα ΑΟΘ και ΑΟΔΕ

Θέματα πανελληνίων εξετάσεων και απαντήσεις στα μαθήματα ΑΟΘ & ΑΟΔΕ

Διαδικασίες για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων 2013

Α. Απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου       και

Β. Υπαγωγή των υποψηφίων Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 – Διαδικασία και δικαιολογητικά.

Γ. Δελτίο Εξεταζομένου  πανελλαδικών εξετάσεων 2013 Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Όλοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2013 που θα καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο είτε με τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄ (90% και 10%) είτε με τα ΕΠΑΛ Α΄, πρέπει από 16-4-2013 ως 26-4-2013 να προσέλθουν στο Λύκειο τους [σε αυτό που υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση (90% ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) ή που θα υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο (10%)] για να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας password (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄) .

Την ίδια περίοδο όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στις ειδικές περιπτώσεις των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων (και των ειδικών περιπτώσεων υποψηφίων εκκλησιαστικών λυκείων και Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης) προσκομίζουν στο ίδιο Λύκειό τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως περιγράφονται παρακάτω, για έλεγχο και αποκτούν και αυτοί τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας password (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄).

Επίσης, μόνο όσοι συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013 (είτε με τα ΓΕΛ είτε με τα ΕΠΑΛ), πρέπει ως 26-4-2013 να αποκτήσουν από το Λύκειό τους το Δελτίο Εξεταζομένου (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄). Αυτό δηλαδή δεν αφορά τους αποφοίτους-υποψηφίους με το 10%. Θα ήταν χρήσιμο για τη διαδικασία, να προηγηθεί η χορήγηση του δελτίου εξεταζομένου πριν τη χορήγηση κωδικού ασφαλείας.

Μετά τις ανωτέρω διαδικασίες και το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Τέλος, εφιστούμε την προσοχή των εμπλεκομένων στο ΚΕΦ. Δ Πρόσβαση Ενηλίκων Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Εκπαίδευση.

όλη η εγκύκλιος εδώ

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Σχετ.: Η με αριθμ. πρωτ. Φ.337.1/42/250453/Σ.1197/02-04-2013 εγκύκλιος ΓΕΕΘΑ (ΑΔΑ ΒΕΑ16-Ξ3Μ).

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2013-2014. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 23 Απριλίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα των Σχολών που αναφέρονται στην προκήρυξη.

Παρακαλούμε η ανακοίνωση αυτή να αποσταλεί στις οικείες Περιφέρειες προς ανάρτηση στον αντίστοιχο πίνακα ανακοινώσεων και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των Διευθύνσεων Δ.Ε. καθώς και των Λυκείων, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για  εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές και να καταθέσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους. Εφιστούμε την προσοχή στους Διευθυντές των Λυκείων ώστε να ενημερώσουν άμεσα τους υποψηφίους σχετικά με την προκήρυξη.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

Η προκήρυξη εδώ

Επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

Τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
Fax:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση