Αρχική » 2011 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2011

γράφτηκαν πρόσφατα

Μάιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ιστορικό

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α Λυκείου με τους συνοδούς καθηγητές κα Μπούρου Ζωή και κο Τσιροδημήτρη Κώστα, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 5 Μαίου 2011, την μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προιόντων του κ.Κεντρή στη Στροφυλιά Ευβοίας.Εκεί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της μονάδας καθώς και τις προοπτικές εξέλιξής της στο  χάρτη της

παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.Οι μαθητές έθεσαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους τόσο για την πορεία της επιχείρησης όσο και για την  κατάσταση της οικονομίας και της απασχόλησης γενικά.Ευχαριστούμε τον κ. Κεντρή για την φιλοξενία.

Περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια της ιστορίας του σύγχρονου Ελυμνίου…

Αυτός είναι ο τίτλος του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που εκπονήθηκε φέτος από το Λύκειο Λίμνης, με τη συμμετοχή της Β΄ Τάξης και τεσσάρων εποπτευόντων καθηγητών/τριών`. Ο στόχος της δράσης σαφής. Ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ιστορία του τόπου τους διαμέσου της βιωματικής προσέγγισης των μνημείων της γειτονιάς τους, ατομική αξιοποίηση των διαθέσιμων πηγών και προφορικών μαρτυριών, συλλογική σύνθεση των επιμέρους εργασιών και υλοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών και  επιτόπιων ξεναγήσεων.

Στα πλαίσια του προγράμματος δρομολογήθηκε και εκτελέστηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή του Ναυπλίου, όπου οι μαθητές ανέβασαν με επιτυχία αποσπάσματα από την τραγωδία «Αντιγόνη» και από τις τοπικές εξορμήσεις αξίζει να σημειωθεί η επίσκεψή μας στη Μονή Γαλατάκη και η συνεργασία μας με τον Επιμελητή του Λαογραφικού Μουσείου της Λίμνης, κ. Αποστόλου.

Οφείλουμε να υπερθεματίσουμε και να εξάρουμε την ανταπόκριση του αγαπητού μας «Ελύμνιου» στην προσπάθειά μας, ο οποίος πάντα για το σχολείο μας ήταν και είναι ο δικός μας καλός άνθρωπος και θεωρούμε ευτύχημα και προνόμιο τη συνεργασία μας μαζί του.

Το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση μιας εγχώριας πολιτιστικής υποδομής, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο και από περισσότερους. Συγκρατούμε από τις πολλές καλές εντυπώσεις την ιδιαίτερη συγκίνηση και βιωματική μύηση των μαθητών μας στην ταπεινή αρχαιολογική συλλογή του Μουσείου, για την οποία πολλοί συναισθάνονται ότι είναι κομμάτι του εαυτού τους και στολίδι της πόλης τους. Ευτύχημα θα είναι αυτή να εμπλουτιστεί, όπως σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, με ευγενικές αβρές προσφορές πατριωτών και ίσως να διεκδικηθεί και η επάνοδος και των δικών της ελγινείων. Μας παραξένεψε, βέβαια, η παρουσία στο μικρό χώρο της έκθεσης ενός γραφείου και αρκετών καθισμάτων, τα οποία δυσκόλεψαν την ξενάγησή μας. Να υποθέσουμε ότι είναι ένδειξη κάποιας διαφοροποιημένης οπτικής στη λειτουργία της, ή η ιδέα μας. Ελπίζουμε το τελευταίο.

Οι Καθηγήτριες/τές

Τσιάκου Άννα

Μπούρου Ζωή

Παλάντζας Ιωάννης

Βασιλόπουλος Πάνος

Επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

Τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
Fax:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση