Αρχείο ημέρας 11 Απριλίου, 2011

γράφτηκαν πρόσφατα

Απρίλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ιστορικό

Η Α Λυκείου στο Χημικό της Αθήνας-βίντεο, φωτογραφίες

..για το παγκόσμιο έτος Χημείας.

Είχαμε τηντύχη να είμαστε ( Η Α Λυκείου ) ανάμεσα στα σχολεία που παρακολούθησαν μια από τις εκδηλώσεις του Χημικού τμήματος του Πανπιστημίου Αθηνών στα πλάισια των εκδηλώσεων για τηνπαγκόσμια χρονιά Χημείας.

Το ΔΙΧΗΝΕΤ σε συνεργασία με το Βρεττανικό Συμβούλιο παρουσίασαν ομάδα πειραμάτων σχετικών με τη χημεία του νερού , με μία σύγχρονη εκπαιδευτική -παιδαγωγική προσέγγιση , που ενθουσίασαν τους μαθητές Λυκείου που τα παρακολούθησαν και αύξησαν σίγουρα το ενδιαφέρον τους για τη Χημεία.

Ανακαλύπτοντας τον θαυμαστό κόσμο της Χημείας μέσα από Θεατρικά, Διαδραστικά Δρώμενα και  Πειράματα

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council και το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔιΧηΝΕΤ (Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες) διοργανώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας τα Κυριακάτικα Πρωινά, μια σειρά από διαδραστικά, θεατρικά δρώμενα και πειράματα που σκοπό έχουν να μεταφέρουν στους νέους και το ευρύτερο κοινό την ομορφιά και φαντασία της επιστημονικής σκέψης και να αποκαλύψουν τη μεγάλη προσφορά της Χημείας στην καθημερινή μας ζωή

Με τη βοήθεια του Λιμνιώτη καθηγητή φυσικοχημείας Γιάννη Σάμιου έγινε επιπλέον ξενάγηση στους μαθητές μας στο χώρο του μουσείου Ορυκτών και του Μουσείου Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε μια σειρά πληροφορίες σχετικές με τα ραδιενεργά ορυκτά, το λευκόλιθο που αφορά και την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, και φυσικά τους πολίτιμους λίθους που τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στα παλαιοντολογικά ευρήματα , εστιάσαμε σε ε\αυτά που προέρχονται από την περιοχή Κερασιάς στη Βόρεια Εύβοια και στην ανάγκη να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει ουσιαστικά το μικρό μουσείο της περιοχής.
Βίντεο από την παρουσίαση εκπαιδευτικών πειραμάτων

Just Add Water
Ένα θεαματικό πείραμα/διάλεξη με τον μοναδικό Peter Wothers

O Άγγλος Peter Wothers είναι Διευθυντής Σπουδών στο Gambridge University, Department of Chemistry και μέλος της Επιτροπής για την Ολυμπιάδα Χημείας για το Royal Society of Chemistry. Τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του τα έχει αφιερώσει στο να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις του στο ευρύ κοινό ταξιδεύοντας σ’ όλο τον κόσμο. (Αυστραλία, Κίνα, κ.λπ.) συμμετέχοντας σε πολλές Science Weeks.Ο Peter Wothers (www.ch.cam.ac.uk/staff/pdw.html) μαζί με τον συνεργάτη του Mark Hudson θα επισκεφθούν  την Ελλάδα προσκεκλημένοι του ΕΙΕ και του British Council για να πάρουν μέρος στο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνει το ΕΙΕ στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας.Το πείραμα απευθύνεται σε παιδιά Λυκείου και πρωτοετείς φοιτητές.

από την επίσκεψη στο μουσείο παλαιοντολογίας

από την επίσκεψη στο μουσείο ορυκτολογίας

φωτογραφίες

2011-04-11 εκδρομή Χημικό Αθήνα

Επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

Τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
Fax:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση