Αρχείο ημέρας 16 Οκτωβρίου, 2009

γράφτηκαν πρόσφατα

Οκτώβριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ιστορικό

Επικοινωνία

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Χάρτης και πλήρη στοιχεία του σχολείου

IMG_4022

Tηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——————
Fax:
2227032028
—————–
Email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Σχολικά Εκπαιδευτικά link

«Δράση ενάντια στη φτώχεια και την ανισότητα»

        Σας ενημερώνουμε ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε ολόκληρο τον κόσμο οργανώνεται η μεγαλύτερη κινητοποίηση κατά της φτώχειας με τίτλο :

«ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!! ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ».

Σε αυτήν την παγκόσμια κινητοποίηση, που φέτος πραγματοποιείται μεταξύ 16 και 18 Οκτωβρίου, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, υψώνουν τη φωνή τους και απαιτούν από τους ηγέτες του κόσμου να αναλάβουν δράση για τον τερματισμό της φτώχειας και ανισότητας.

Το 2008, 117 εκατομμύρια  άνθρωποι από όλο τον κόσμο  πήραν μέρος σε αυτήν τη διαμαρτυρία  καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ  στο βιβλίο Γκίνες για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στο πλαίσιο  αυτής της μεγάλης κινητοποίησης  η Ελληνική Συμμαχία Ενάντια στη  Φτώχεια, στην οποία συμμετέχουν  μεγάλες και γνωστές οργανώσεις από το χώρο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προστασίας του  περιβάλλοντος και της αναπτυξιακής βοήθειας, απευθύνει κάλεσμα για να ενωθεί η φωνή εκπαιδευτικών και μαθητών με αυτές εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την ανισότητα.

 Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι Διευθυντές κάθε σχολικής μονάδας να ενημερώσουν τους μαθητές τους σχετικά με την παγκόσμια κινητοποίηση και τη δράση «ένα λεπτό σιωπηλής διαμαρτυρίας» και να αφιερώσουν λίγο χρόνο δίνοντας θετικά μηνύματα για τον τερματισμό  της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο μας. 

Λίγα  λόγια για την  Ελληνική Συμμαχία ενάντια  στη Φτώχεια

Τι  είναι η Ελληνική Συμμαχία: Το δίκτυο «Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια» αποτελεί την ελληνική πλατφόρμα του Global Call to Action against Poverty (GCAP), τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στη φτώχεια που έχει διοργανωθεί ποτέ. Από την έναρξη του το 2005, το GCAP έχει καταφέρει να κινητοποιήσει, με σύμβολο τη λευκή κορδέλα,  χιλιάδες οργανώσεις και εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, που απαιτούν εδώ και τώρα ριζικές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις και άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για τον τερματισμό της φτώχειας και της ανισότητας. Σήμερα το GCAP αποτελείται από περίπου 80 εθνικές πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Τι  κάνουμε στην Ελλάδα: Η «Συμμαχία Ενάντια στη Φτώχεια» αποτελείται από 12 γνωστές και δραστήριες Ελληνικές οργανώσεις, από το χώρο της αναπτυξιακής βοήθειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καταπολέμησης του αποκλεισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με αυτές του παγκόσμιου κινήματος και δυναμικά να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα  μέλη της Ελληνικής  Συμμαχίας ενάντια  στη Φτώχεια

Action Aid

Διεθνής Αμνηστία

One Earth

Άρσις

Μεσόγειος SOS

ΠΡΑΞΙΣ

Κόσμος χωρίς  πολέμους και βία

Ευρωπαϊκή Προοπτική

Γέφυρες Φιλίας

ΑΝCE

Αντιγόνη

Ένωση Αφρικανών  Γυναικών

Αναπτυξιακοί  Στόχοι της Χιλιετίας 

Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας (MDGs) είναι οκτώ συνολικά, οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το 2015 και ανταποκρίνονται στις βασικές παγκόσμιες αναπτυξιακές προκλήσεις. Οι MDG καθορίζονται από τις δράσεις και τους στόχους που περιλαμβάνονται στη Διακήρυξη της Χιλιετίας που υιοθετήθηκε από 189 έθνη και υπογράφηκε από 147 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2000.

Οι 8 MDGs «σπάνε»  σε 8 μετρήσιμους στόχους που μετρώνται  από 48 δείκτες.

Στόχος 1: Εξάλειψη της απόλυτης φτώχειας και πείνας

Στόχος 2: Επίτευξη σε παγκόσμιο επίπεδο της βασικής  εκπαίδευσης 

Στόχος 3: Προώθηση της ισότητας των δύο φύλων  και ενδυνάμωση της θέσης της  γυναίκας.

Στόχος 4: Μείωση της παιδικής θνησιμότητας.

Στόχος 5: Βελτίωση της υγείας των μητέρων.

Στόχος 6: Καταπολέμηση του HIV/AIDS, της ελονοσίας και άλλων  ασθενειών.

Στόχος 7: Εξασφάλιση της αειφορίας του περιβάλλοντος.

Στόχος 8: Ανάπτυξη μιας Παγκόσμιας Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Οι MDGs:

Συγκεντρώνουν, σε ένα πακέτο, πολλές από τις  σημαντικότερες δεσμεύσεις που είχαν  ληφθεί μεμονωμένα σε διεθνή συνέδρια και συνόδους κορυφής της δεκαετίας  του 1990.

Αναγνωρίζουν  σαφώς την αλληλεξάρτηση μεταξύ ανάπτυξης, μείωσης της φτώχειας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Βεβαιώνουν  ότι η ανάπτυξη βασίζεται στα  θεμέλια της δημοκρατικής διακυβέρνησης, της ισχύος του νόμου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς  και της ειρήνης και της  ασφάλειας.

Βασίζονται  σε μετρήσιμους στόχους που υπόκεινται σε χρονικούς περιορισμούς και συνοδεύονται από δείκτες παρακολούθησης της προόδου τους.

Συνδυάζουν, στον όγδοο στόχο, τις ευθύνες  των αναπτυσσόμενων κρατών με αυτές  των ανεπτυγμένων κρατών, πράγμα που  στηρίζεται σε μια παγκόσμια συνεργασία που εισήχθη στη Διεθνή Διάσκεψη στο Μοντερρέυ για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, στο Μεξικό τον Μάρτιο του 2002, αλλά και συνεχίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής για Αειφόρο Ανάπτυξη στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Αύγουστο του 2002.

Υλοποίηση MDGs

Το 2001, σε απάντηση στο αίτημα των αρχηγών κρατών, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, παρουσίασε το Χάρτη Υλοποίησης της Διάσκεψης της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, μια ολοκληρωμένη και κατανοητή αναφορά της κατάστασης, παρουσιάζοντας πιθανές στρατηγικές δράσης σχεδιασμένες να ανταποκριθούν στους στόχους και τις δεσμεύσεις της Διακήρυξης της Χιλιετίας.

Το Χάρτη  ακολούθησαν ετήσιες εκθέσεις. Το 2002, η ετήσια έκθεση επικεντρώθηκε  στην πρόοδο που είχε επιτευχθεί στην πρόληψη των ένοπλων συγκρούσεων  και τη θεραπεία και πρόληψη ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του HIV/AIDS και της ελονοσίας. Το 2003, δόθηκε έμφαση στις στρατηγικές ανάπτυξης και στις στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης. Το 2004 ήταν αφιερωμένο στο γεφύρωμα του ψηφιακού χάσματος και του διεθνικού εγκλήματος.

Το 2005, ο Γενικός  Γραμματέας ετοίμασε την πρώτη του πενταετή αναφορά επί του ποσοστού επίτευξης των MDGs. Η αναφορά συνοψίζει την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στα διεθνή συνέδρια και στις ειδικές συνεδριάσεις των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα του HIV/AIDS και στη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και την αειφόρο ανάπτυξη.

Οι στόχοι της Διακήρυξης της Χιλιετίας  στην καρδιά της κοινοτικής δράσης

Μέχρι το 2015:

  1. Μείωση κατά το ήμισυ της φτώχειας
  2. Παροχή της βασικής εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά
  3. Απαλοιφή των διαφορών μεταξύ των δύο φύλων στα σχολεία
  4. Μείωση κατά τα 2/3 της βρεφικής θνησιμότητας
  5. Μείωση κατά τα 3/4 της μητρικής θνησιμότητας
  6. Αναστολή εξάπλωσης του AIDS και της ελονοσίας
  7. Εξασφάλισης της αειφορίας του περιβάλλοντος
  8. Οικοδόμηση μιας παγκόσμιας αναπτυξιακής συνεργασίας

 

Επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

Τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
Fax:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση