Αρχική » Εκδηλώσεις » Μια εκδρομή διαφορετική από τις άλλες….

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ιστορικό

Μια εκδρομή διαφορετική από τις άλλες….


IMG_4480

Ζούμε στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, ένας τόπος με ανεκμετάλλευτο τον πλούτο που την περικλύει. Για αυτό, το σχολείο μας διοργάνωσε μία μονοήμερη εκδρομή στο Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών Κερασιάς, ένα μουσείο που εκφράζει την μοναδικότητα του τόπου μας. Διαφέρει κατά πολύ από τα υπόλοιπα μουσεία και η πρόσφατη επίσκεψη μας εκεί μας έκανε μεγάλη εντύπωση.

Στον συγκεκριμένο χώρο γνωρίσαμε τα απολιθωμένα ίχνη της πανίδας του περιβάλλοντος,διάφορα είδη πετρωμάτων και κυρίως συναντήσαμε κάποια απολιθωμένα θηλαστικά όπως ύαινες,ρινόκεροι,άλογα,ελέφαντες,κλπ.

IMG_4490

Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που μας δόθηκαν θα υποστηρίζαμε πως αυτό που μας συγκλόνισε περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι <<θησαυροί>> οι οποίοι περιλαμβάνονται στο μουσείο χρονολογούνται γύρω στα 6,5-9 εκατομμύρια χρόνια πριν. Επίσης, η μοναδικότητά τους είναι τεράστια από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος συμπεριλαμβάνεται στα σημαντικότερα μουσεία απολιθωμένων θηλαστικών παγκοσμίως. Επιπροσθέτως, διαβαίνοντας στις αίθουσες του χώρου αισθανθήκαμε να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, οι θαυμάσιες και ανεξήγητες μορφές ζωής εκατομμυρίων χρόνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την συγκίνησή μας και την υπερηφάνεια για τον τόπο που μεγαλώσαμε.

Από την άλλη πλευρά, εκτός από τα συναισθήματα χαράς συγχρόνως νιώσαμε αισθήματα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης από την στιγμή που ξέρουμε ότι ο <<θησαυρός>> αυτός είναι αναξιοποίητος. Οι σκέψεις μας είχαν έναν τόνο θυμού διότι γνωρίζοντας την σημαντικότητα της περιοχής δεν μπορεί να αναδειχθεί τόσο όσο θα έπρεπε. Αυτό είναι και το σημείο που μας αποθαρρύνει.

Ακολούθως, μας έγινε μία ξενάγηση σε χώρο επεξεργασίας μεταλλευμάτων λευκολίθου(Φούρνοι Μαντουδίου). Στον συγκεκριμένο χώρο πήραμε χρήσιμες πληροφορίες από τον μηχανικό της βιομηχανίας και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τον τρόπο επεξεργασίας λευκολίθου αλλά και να έρθουμε σε επαφή με τους χώρους στους οποίους γίνεται η επεξεργασία. Επίσης, γνωρίσαμε ένα επάγγελμα διαφορετικό και ενδιαφέρον που θα μπορούσε να προσεγγίσει κάποιους από τους μαθητές. Έχει τεράστια σημασία για τον τόπο μας η βιομηχανία διότι βοήθησε να αναπτυχθεί  και να αναδειχθεί οικονομικά όλη η περιοχή.

Τελειώνοντας, θα επισημάνουμε πως οι ελπίδες για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο τόπος μας και το Μουσείο της Κερασιάς δεν παύουν να υπάρχουν. Ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Παρ’όλα αυτά η εκδρομή μας ήταν ευχάριστη και μας γέμισε κυρίως με θετικές εντυπώσεις.

Ματσούκα Αργυρώ

Χατζηκωνσταντίνου Παρασκευή

φωτογραφίες από την εκδρομή-1

φωτογραφίες από την εκδρομή-2

βίντεο από τις ενημερώσεις

IMG_4505


Σχολιάστε

Επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

Τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
Fax:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση