Μια ακόμη σχολική χρονιά φεύγει…

ανάμεικτα συναισθήματα για όλους….

Οι μαθητές της Γ’Λυκείου, απόφοιτοι πια, κλείνουν πίσω τους έναν κύκλο ζωής. Κουρασμένοι οι περισσότεροι, από μια δύσκολη χρονιά. Βγήκαν τα αποτελέσματα…  και τώρα; τώρα τι; Σε μια νέα πόλη, μακριά από τον τόπο τους, από τους δικούς τους ανθρώπους, σε νέες συνθήκες, μακριά από τη σιγουριά της οικογένειας, από το σπιτικό τους φαγητό, από τη θαλπωρή και τη φροντίδα των γονιών!

Από τη μια η αγωνία για το νέο, το άγνωστο, από την άλλη η ελπίδα, για το ωραίο, την ελευθερία, τις νέες γνωριμίες, νέους φίλους, νέες παρέες, νέοι (όχι πια συμμαθητές) αλλά συμφοιτητές! Ένα νέο ταξίδι προβάλει, ένα νέο κομμάτι ζωής ξεκινά.

Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θα απολαύσουν το καλοκαίρι τους, θα ξεκουραστούν από την ανιαρή πολλές φορές καθημερινότητα του σχολείου, θα χαλαρώσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι καθηγητές, θα μείνουν πάλι πίσω, αποχαιρετώντας για μια ακόμη φορά, αγαπημένες φατσούλες, ένα κομμάτι της ζωής τους, τους μαθητές της Γ’Λυκείου…και πάντα αυτός ο αποχαιρετισμός πονάει πολύ!  Χαρούμενοι και ανακουφισμένοι για τη επιτυχία όσων πέτυχαν στις πανελλαδικές, λυπημένοι για όσους απέτυχαν στο στόχο τους… και μη πιστέψετε πως οι μαθητές και η επιτυχία τους είναι το «στοίχημα»… ΟΧΙ!  Όσο και αν το ξεχνούν πολλές φορές οι περισσότεροι, οι καθηγητές χτίζουν και θεμελιώνουν την κοινωνία! Συμπάσχουν με τους μαθητές τους, συνταξιδεύουν με αυτούς, κάνουν όνειρα με τα παιδιά και αυτό τελικά είναι η μεγαλύτερη χαρά που σου προσφέρει αυτό το λειτούργημα!  Το να ονειρεύεσαι σαν παιδί!

Κάποιοι καθηγητές, θα αλλάξουν σχολείο, κάποιοι θα παραμείνουν, κάποιοι βγαίνουν στη σύνταξη…πόσοι χωρισμοί και πάλι φέτος δεν στοιχειώνουν την ψυχή μας;

το ΓΕΛ ΚΡΗΝΙΔΩΝ εύχεται στα παιδιά του που φεύγουν ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ στις σχολές τους και στη ζωή τους…

οι πόρτες του θα είναι πάντα ανοιχτές!!!

ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ