Εκπαιδευτική επίσκεψη σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ

Επίσκεψη στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ -Καραπάνου Αθανάσιου

Την Τρίτη 26 Μαρτίου η ομάδα project με θέμα ¨Ατμοσφαιρική ρύπανση¨ της Β΄ Τάξης του Λυκείου μας αποτελούμενη από τους μαθητές:

Βαρδουνιώτη Κωνσταντίνο

Γαλάνη Αθανασία

Θεοδωροπολυλου Αθανασία

Ιμἐρι Κλεντιάνα

Κάγια Αλμπίνα

Κατσίγιαννου Κατερίνα

Κόλλια Αγγελική

Κοτσέτας Γεράσιμος

Μανουράς Διονύσιος

Μουτάφη Μαρία -Ζωή

Νικολάτος Απόστολος

Παπαγιαννοπούλου Θέμις

Σαμίου Φωτεινή

Σταμούλη Αργυρώ

Φλίγκου Κατερίνα

Μήτρου Νίκος

και με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Ντάνου Θεώνη ΠΕ04 και Περιβολάρη Ανδρέα ΠΕ04 επισκέφθηκαν το ιδωτικό ΚΤΕΟ – Καραπάνου Αθανάσιου με έδρα την Ανδραβίδα.

Στην επίσκεψη αυτή τους μαθητές υποδέχτηκαν ο ιδιοκτήτης και το πρoσωπικό του ΙΚΤΕΟ και πριν την ενημέρωση τους προσέφεραν αναψυκτικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των επισκεπτών.

Κατόπιν ο Μηχανολόγος – ελεγκτής Μαργαρίτης Φίλιππος σε ειδική αίθουσα ανέλυσε στους μαθητές την ρύπανση που μπορεί να προκαλέσει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης , εξήγησε για τα καυσαέρια που μπορεί να προέλθουν από την κακή λειτουργία ενός κινητήρα και την αναγκαιότητα για την μείωση εκπομπής ρύπων από τα αυτοκίνητα. Ανέφερε τις ενναλλακτικές περιπτώσεις οχημάτων που λειτουργούν με οικολογικούς κινητήρες και τις ωφέλειες από μια τέτοια χρήση.Εξήγησε στους μαθητές πως λειτουργεί ένα ΚΤΕΟ και κατόπιν είδαν τον λεπτομερή έλεγχο που γίνεται από την στιγμή που το αυτοκίνητο εισέρχεται στην λωρίδα ελέγχου έως την έξοδό του.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τον ηλεκτρονικό έλεγχο ενός ΙΧ και ειδικότερα στα πλαίσια της εργασίας τους , είδαν την καταγραφή από ειδικό μηχάνημα των υδρογονανθράκων που εκπέμπονται από ένα αυτοκίνητο

Στο τέλος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν το προσωπικό και τον ιδιοκτήτη του ΚΤΕΟ για τις χρήσιμες πληροφορίες και την εμπειρία που απέκτησαν.

 Επιλέξτε όποια φωτογραφία θέλετε , και θα δείτε σε προβολή παρουσίασης, όλη την συλλογή φωτογραφιών.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση