Βράβευση επιτυχόντων του Σχολ. έτους 2015-16 από τον Δήμο Πηνειού

Το βράδι της 28ης Δεκεμβρίου 2016 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό κέντρο ο Δήμος Πηνειού  βράβευσε  τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από χαρούμενα πρόσωπα των σημερινών φοιτητών  , από τους γονείς και συγγενείς τους , τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από δύο εκλεκτούς  προσκεκλημένους  που κατάγονται από τον Δήμο μας :

Τον Λευτέρη Τσουκαλά ο οποίος πήρε το πτυχίο του από το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις το 1981. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πυρηνική Μηχανική από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 1983. Τέλος, πήρε το διδακτορικό του στην Πυρηνική Μηχανική/Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις το 1989,

και τον Χρυσανθόπουλο Κων/νο, Ιατρό – Καθηγητή Παθολογίας –Λοιμωξιολογίας του Παν/μιου Πατρών.

Οι δύο προσκεκλημένοι οι οποίοι αρχικά αφού συνεχάρησαν τους πρώην μαθητές  , τους ευχήθηκαν καλές σπουδές , τους έδωσαν πολύτιμες συμβουλές και παραδείγματα από τα προσωπικά τους βιώματα και  τους μίλησαν :

  •  για την αξία της μόρφωσης η οποία σε συνδυασμό με την αγωγή και τη μάθηση οδηγούν στη καλλιέργεια της ανθρώπινης προσωπικότητας και την  ποιότητα ζωής.
  • για την ευθύνη  όλων των εκπαιδευτικών οι οποίοι πρέπει να  ευαισθητοποιούν την φαντασία των νέων και την  υπεύθυνη κριτική σκέψη
  • για τον δάσκαλο με την ευρεία έννοια που κάνει με το έργο του  τόσο  ώριμο  τον μαθητή  ώστε  να μην τον χρειάζεται  πια.
  • και για την ευθύνη της  οικογένειας ,της  κοινωνίας  και της πολιτείας   που πρέπει να αποτελούν υγιή πρότυπα και να παρέχουν πνευματικά ερεθίσματα στους νέους.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών  που ήταν και τα τιμώμενα  πρόσωπα.

Την εκδήλωση  έκλεισαν  με ευχές και προτροπές  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  και  ο Δήμαρχος Πηνειού που παρακάλεσαν τους  σημερινούς φοιτητές  να μην ξεχάσουν την  πόλη τους και να επιστρέφουν σε αυτή προσφέροντας  τις γνώσεις  που θα αποκτήσουν  .

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση