Δεκ 04

Γενικό Λύκειο Ευρωπού

Καλώς Ήλθατε στο Ιστολόγιο του Σχολείου μας!

Χρυσό στεφάνι, 4ος αι. π.Χ.Ένα από τα αρχαιολογικά ευρήματα του 4ου αι. π.Χ. στον Ευρωπό


Προσοχή: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση από τρίτους φωτογραφιών ή βίντεο του Ιστολογίου όπου απεικονίζονται μαθητές-τριες του σχολείου σε σχολικές δραστηριότητες ή project. 

 

Φεβ 06

Επιλογή πρακτορείου 4ήμερης Εκδρομής Β΄ Λυκείου

Επιλογή πρακτορείου για την 4ήμερη Εκδρομή της Β΄ Λυκείου στις 19-22/4/2018, Δείτε το απόσπασμα του πρακτικού επιλογής.

Έγινε η επιλογή του πρακτορείου APOLLO TRAVEL.

Ημερομηνία ανάρτησης 6/2/2018 ημέρα Τρίτη, 11:00 π.μ.

Προθεσμία Ενστάσεων έως 9-2-2018 και ώρα 11:π.μ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

Download the PDF file .

Δεκ 04

Νικολά Τέσλα- αξίζει να το δείτε

Νοέ 21

Αλλαγές στις ενδοσχολικές εξετάσεις Γ΄ Λυκείου και στις Δημιουργικές εργασίες

Download the PDF file .

Νοέ 02

Τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος της Γ΄Γενικού Λυκείου

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας «ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» και «ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αποτελούν κλάδους του μαθήματος «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ».

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018.

Download the PDF file .

 

Νοέ 02

Ενημέρωση από το ΚΕΣΥΠ Κιλκίς για το Λύκειο

Download the PDF file .

 

Νοέ 01

Προς Γονείς / Κηδεμόνες

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΡΩΠΟΥ

Αγαπητοί Γονείς / Κηδεμόνες

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για κάποια θέματα που θεωρούμε ότι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μας μαζί σας. Τα θέματα είναι τα παρακάτω:

Ενημέρωση επίδοσης μαθητών

Προτείνεται η προσέλευσής σας για ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την επίδοση των μαθητών να γίνεται στο διάλειμμα μεταξύ 3ης και 4ης ώρας, δηλαδή μεταξύ των ωρών 10:35 έως 10:45 π.μ. Το χρονικό αυτό διάστημα θα βρείτε διαθέσιμους τους περισσότερους εκπαιδευτικούς. Αν επιθυμείτε να συναντήσετε αποκλειστικά συγκεκριμένο εκπαιδευτικό καλό είναι να επικοινωνήσετε πρώτα τηλεφωνικώς μαζί μας για να βεβαιωθείτε για την παρουσία του την ώρα που θα έρθετε.

Δικαιολόγηση απουσιών

Μπορείτε να δικαιολογήσετε απουσίες έως 10 ολόκληρων ημερών σε όλη τη σχολική χρονιά. Η δικαιολόγηση δεν μπορεί να γίνεται για περισσότερες από δύο συνεχόμενες ημέρες απουσίας. Με γνωμάτευση γιατρού δικαιολογούνται και πάνω από δύο συνεχόμενες ημέρες.

Η δικαιολόγηση απουσίας μαθητή-τριας γίνεται από

α) γιατρό ή νοσοκομείο σε περίπτωση ασθένειας

β) το διευθυντή του σχολείου σε περίπτωση ολιγόωρης απουσίας στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος

γ) αποκλειστικά από εσάς, τους γονείς ή τον κηδεμόνα του μαθητή,  μέσα σε διάστημα 10 ημερών από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο. Υπογράφετε σχετική βεβαίωση όπου αναφέρετε και το λόγο της απουσίας. Παρακαλούμε να έρχεστε αυτοπροσώπως στο σχολείο για την δικαιολόγηση, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό σε περίπτωση εργαζόμενου γονέα. 

δ) τον ίδιο το μαθητή σε περίπτωση ενήλικου μαθητή

Όταν απουσιάζει μαθητής-τρια από το σχολείο πρέπει από το πρωί να ενημερώνεται οπωσδήποτε το σχολείο τηλεφωνικώς από τον κηδεμόνα.

Σχέσεις μεταξύ μαθητών, μεταξύ εκπαιδευτικών – μαθητών

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί αλλά και η δ/νση του σχολείου έχουμε ως κύριο και αποκλειστικό μέλημά μας την πρόοδο των παιδιών σας/μας σε γνωστικό επίπεδο, την ασφάλειά τους, την ομαλή κοινωνικοποίησή τους καθώς και την καλλιέργεια  θετικών προς την ζωή στάσεων και νοοτροπιών. Παρόλα αυτά δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που κάποιο γεγονός, μια συμπεριφορά ή μια πράξη μπορεί να γίνει αφορμή για τη διατάραξη της καλής και αρμονικής σχέσης μεταξύ μαθητών ή μεταξύ κάποιου ή κάποιων μαθητών και εκπαιδευτικών. Στην προκειμένη περίπτωση καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς, τη δ/νση του σχολείου και τους εμπλεκόμενους μαθητές με τη συνδρομή πολλές φορές και των αντιπροσώπων των μαθητικών κοινοτήτων ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα με διάλογο, αμοιβαίες εξηγήσεις, χωρίς ακρότητες, χωρίς να δοθούν διαστάσεις που δυσχεραίνουν τη διευθέτηση του προβλήματος, χωρίς υπερβολές και πάντα εντός του εκάστοτε νομοθετικού πλαισίου.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε εσείς στο σημείο αυτό: Καλό είναι να μας ενημερώνετε για οποιοδήποτε θέμα ή πρόβλημα θεωρείτε ότι επηρεάζει (αρνητικά) τη συμπεριφορά του μαθητή ή δυσχεραίνει την προσπάθεια που καταβάλλει για να αντεπεξέλθει στα μαθητικά του καθήκοντα. Η γνώση αυτών των προβλημάτων/θεμάτων διευκολύνει το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών και αποτρέπει παρερμηνείες μαθητικών πράξεων και εξηγεί, εν πολλοίς, ανάρμοστες ή περίεργες συμπεριφορές.

Προσεχώς, θα σας ανακοινώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Γονέων / Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών προκειμένου να ενημερωθείτε για την επίδοση των μαθητών.

Από τη δ/νση του σχολείου

Νοέ 01

Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Η εγκύκλιος αυτή έχει σκοπό να ενημερώσει τους υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19. Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπαχθούν: α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄) και β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις ασθένειες της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄). περισσότερα

 

Νοέ 01

Νομοθεσία για τις εκδρομές

Εκδρομές – Απόφαση  33120 / ΓΔ4 / 6-3-2017

 

Νοέ 01

Μαθητικές Κοινότητες

Κανονισμός ΜΚ

Μαθητικές Κοινότητες

ΜΚ με λίγα λόγια

Γλωσσάρι ΜΚ

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων