ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

Διαλέγουμε την 5η ταινία μας

Φεβ 20185

Συνεχίζουμε την περιήγηση, της κινηματογραφικής λέσχης μας, με ταινίες από την Γαλλία. Η διαδικασία γνωστή: Βλέπουμε τα trailers, διαβάζουμε την υπόθεση και ψηφίζουμε αυτές που μας αρέσουν περισσότερο…

La cite des enfants perdus (1995): Σε μια παραθαλάσσια πόλη συμβαίνουν μυστηριώδεις εξαφανίσεις παιδιών. Πρόσωπο κλειδί για τη λύση του μυστηρίου είναι ένας παρανοϊκός επιστήμονας, ο οποίος ζει έξω από το λιμάνι, στην θάλασσα. Αυτός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ζωής: γερνά πρόωρα. Η αιτία αυτού του προβλήματος; είναι η αδυναμία του να ονειρευτεί.

La Vie En Rose (2007): H συναρπαστική βιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες φωνές του αιώνα μας, της Εντίθ Πιαφ: από τις φτωχογειτονιές του Παρισιού, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι έως την απόλυτη αναγνώριση και την τραγική της μοίρα πολλές δεκαετίες μετά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η συγκλονιστική Μαριόν Κοτιγιάρ.

The Intouchables (2011): Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός εκατομμυριούχου, του Philippe (François Cluzet) που μετά από ένα ατύχημα μένει ανάπηρος και προσλαμβάνει τον Driss (Omar Sy) έναν μαύρο από τα φτωχά προάστια του Παρισιού και πρώην κατάδικο για να τον προσέχει. Μεταξύ των δύο ανδρών που προέρχονται από τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα αναπτύσσεται μια σχέση φιλίας. Με τα προβλήματα της περιθωριοποίησης των μαύρων που δεν άλλαξαν παρά τα γεγονότα του 2006 και τις εξεγέρσεις στα προάστια του Παρισιού, η ταινία προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα ελπίδας πως παρά τις διαφορές τους η ανθρώπινη φιλία μπορεί να καταργήσει πολλά σύνορα. Ωστόσο είναι επίσης μια θλιβερή υπενθύμιση των δύο διαφορετικών κόσμων που ζουν στην ίδια χώρα και που η κάθε μια προχωράει με διαφορετική ταχύτητα.

Taxi (1998) : Αυτή είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στις Αμερικάνικες ταινίες με γρήγορα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Μόνο που εδώ η ιστορία δεν έχει δραματικές προεκτάσεις, αλλά στηρίζεται σε καλές δόσεις χιούμορ και έξυπνων διαλόγων. Ο Daniel είναι ένας διανομέας πίτσας που κατάφερε επιτέλους να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: παίρνει άδεια οδήγησης ταξί. Σύντομα η αστυνομία τον συλλαμβάνει για υπερβολική ταχύτητα, αλλά θα του προτείνει να βοηθήσει στη σύλληψη μιας σπείρας Γερμανών που ληστεύουν τράπεζες.
https://www.youtube.com/watch?v=BBnlCXi2WWA

Cinέλθετε και επιλέξτε την επόμενη ταινία μας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων