ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

36η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Νέων: ένας απολογισμός

Δεκ 201712

Οι μαθητές μας Μαριάννα Βακαλοπούλου και Λάζαρος Τοπάλης της Β’ Λυκείου μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από την τετραήμερη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Νέων που έγινε στη Θεσσαλονίκη 1 – 4 Δεκεμβρίου 2017.

Λ. Τοπάλης: Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Νέων (EYP) που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έδωσε τη δυνατότητα σε πολλά σχολεία αλλά και πολλούς ανθρώπους να δουν τις προσπάθειες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές στην προσπάθεια τους να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για την βελτίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, κατά την περίοδο 1ης εώς και 4ης Δεκεμβρίου, δύο άτομα από κάθε σχολείο της ανατολικής Ελλάδας είχαν την δυνατότητα να παραβρίσκονται εκεί και να προσπαθήσουν να “περάσουν” ένα “νομοσχέδιο”. Κάθε μέρα ήταν πραγματικά ξεχωριστή! Το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των παιδιών και τον οργανωτών ήταν πρωτοφανές, αν συλλογιστούμε ότι γνωριζόμασταν μόνο μερικές μέρες-ακόμα και ώρες. Οι δεξιώσεις και τα “παιχνίδια” που διοργανώνονταν κατά τα διαλείμματα μας ενδυνάμωναν και μας ένωναν ακόμα περισσότερο σαν ομάδα. Ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη για εμάς αλλά την προτείνω ανεπιφύλαχτα σε όλους σας να την δοκιμάσετε!!

Μ. Βακαλοπούλου: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με Ευρωπαϊκά ζητήματα και τους δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξουν ελεύθερα τις απόψεις τους πάνω σε αυτά. Παρόλα αυτά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νέων είναι το κάτι παραπάνω από μια απλή συνδιάσκεψη. Διαμέσου του συγκεκριμένου προγράμματος αντιλαμβάνεσαι την αξία της ομαδικότητας, την ανάγκη του να είσαι ανοιχτόμυαλος και δεκτικός στις απόψεις των άλλων και ότι το αποτέλεσμα δεν υπερισχύει της συλλογικής προσπάθειας. Την πρώτη μέρα, στο πλαίσιο της γνωριμίας μας με την υπόλοιπη ομάδα, μας ζητήθηκε να μοιραστούμε με τους υπόλοιπους μια εμπειρία που επηρέασε την ζωή μας. Κατά την γνώμη μου η ερώτηση αυτή έπρεπε να γίνει στο τέλος του προγράμματος• καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια εμπειρία η οποία πραγματικά σου αλλάζει την ζωή. Νέες φιλίες, νέοι στόχοι, νέες αξέχαστες αναμνήσεις. Μία εμπειρία που θέλεις να ζεις ξανά και ξανά. Αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων