ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

Πρόγραμμα Euroscola 2017-2018.

Νοέ 201715

Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA, στις 22 Μαρτίου 2017. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών με θέμα:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της: περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Ποιες θα πρέπει να είναι οι πολιτικές προτεραιότητες και ποιες μεταρρυθμίσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν ώστε η Ευρώπη ενωμένη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο λειτουργώντας ως μία αποτελεσματική και συνεκτική οντότητα;».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να επιλεγούν είκοσι τέσσερις (24) μαθητές/τριες, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην ημερίδα EUROSCOLA, η οποία θα διοργανωθεί στο Στρασβούργο στις 22 Μαρτίου 2018.

Δικαίωμα Συμμετοχής – Κριτήρια επιλογής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ τάξης ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Οι αλλοδαποί επιλεγέντες μαθητές που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν.

Εξαιρούνται από το διαγωνισμό:

  • οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν σε Ημερίδα EUROSCOLA, στο Στρασβούργο κατά το παρελθόν.

  • οι μαθητές/τριες των ΕΠΑ.Λ., η ηλικία των οποίων υπερβαίνει το 21ο έτος.

Στην επιλογή των μαθητών, εκτός από το βαθμό της εργασίας-έκθεσης, που φέρει τη μεγαλύτερη βαρύτητα, θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:

  1. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας, που να αποδεικνύεται με πτυχίο. Θα προτιμούνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας.

  2. Καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου.

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην έκθεση και τα άλλα κριτήρια συνεκτιμούνται βάσει μοριοδότησης (έκθεση 60%, ξένη γλώσσα 20%, επίδοση 20%). Στην ξένη γλώσσα συγκεκριμένα η μοριοδότηση που θα ακολουθηθεί είναι :

α) Πτυχίο Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας επιπέδου Γ2 με 20 μόρια

β) Πτυχίο Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας επιπέδου Γ1 με 15 μόρια

γ) Πτυχίο Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας επιπέδου Β2 με 10 μόρια

δ) Πτυχίο Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας επιπέδου Β1 με 05 μόρια

Η βαθμολόγηση των γραπτών θα γίνει σε εκατοντάβαθμη κλίμακα και θα διεξαχθεί με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Oι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/commission/white-paper-future-europe_el

Μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, οι μαθητές πρέπει να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον συμμετοχής τους και να καταθέσουν στο σχολείο τα εξής:

  1. ενυπόγραφη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο διαγωνισμό,

  2. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/ κηδεμόνων τους,

  3. αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου και

  4. τίτλους πτυχίων Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας (σε περίπτωση που εκκρεμεί η παραλαβή του πτυχίου του/της μαθητή/τριας, δύναται να το προσκομίσει το αργότερο μέχρι την ημερομηνία βαθμολόγησης των γραπτών).

Η ημερομηνία και οι διαδικασίες διεξαγωγής του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν στις σχολικές μονάδες μέσω των Δ/νσεων Δ/θμας Εκπ/σης με νεότερη ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων