ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

Επιλογή ταινίας για την #2_Προβολή.

Δεκ 201510

Κατά την 2η συγκέντρωση με τους μαθητές που συμμετέχουν στην Κινηματογραφική Λέσχη του ΓΕΛ Χρυσούπολης, ορίστηκε ότι η #2_Προβολή θα γίνει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.  Θα προβληθεί μία από τις πέντε παρακάτω ταινίες. Η επιλογή θα γίνει μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία (μέχρι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 23:59), την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ!!!

Στην προβολή καθώς και στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν (απλά στην ψηφοφορία επιλέξτε την ιδιότητα σας: επισκέπτης ή μέλος).

1.  Αμελί (πρωτότυπος τίτλος αγγλικά: Amelie, γαλλικά: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain)

250px-Amelie_poster

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ντροπαλής σερβιτόρας που αποφασίζει να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων του περιβάλλοντός της προς το καλύτερο, ενώ παλεύει με τη δική της απομόνωση.

 

2. Θυσιάζοντας ένα πιόνι (πρωτότυπος τίτλος: Pawn Sacrifice)

pawn-sacrifice-DF_01541_R_rgb-864x400_c

Ο Μπόμπι Φίσερ προσέλκυσε την προσοχή του σκακιστικού κόσμου ως ένα 6χρονο παιδί-θαύμα, γνωστό για την απόλυτη αφοσίωση και το ανίκητο σερί του. Όταν έφτασε στην εφηβεία, ο Φίσερ είχε εξελιχθεί σε παγκοσμίου κλάσης παίκτη, αλλά …

 

3. Μικρά Αγγλία

Poster.jpg.ashx

Στην Άνδρο της δεκαετίας του ’30, η Μίνα, σύζυγος ναυτικού που λείπει διαρκώς σε ταξίδια, παντρεύει την κόρη της Όρσα με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον ορφανό υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Όταν όμως ο τελευταίος γίνει περιζήτητος καπετάνιος …..

 

4. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα (αγγλικός τίτλος: A touch of spice, τουρκικός τίτλος: Bir tutam baharat – σημαίνει και στις δύο γλώσσες Μια πρέζα μπαχάρι)

kouzina1387535082

Η ταινία προσπαθεί, με την ψυχραιμία που της επιτρέπει η χρονική απόσταση, να ασχοληθεί με μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και με τις κοινωνικές της προεκτάσεις, ρίχνοντας φως σε μια πτυχή των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και στα προβλήματα προσαρμογής που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες, κυρίως στην πίκρα των ανθρώπων εκείνων που «οι Τούρκοι τους έδιωξαν ως Έλληνες και οι Έλληνες τους υποδέχθηκαν ως Τούρκους».

Ο τίτλος της ταινίας στην Ελλάδα δόθηκε με τέτοιο τρόπο (η λέξη ΠΟΛΙΤΙΚΗ με κεφαλαία γράμματα και κουζίνα με μικρά) ώστε να έχει διττή έννοια, και να παραπέμπει στην πολιτική, καθώς τα κοινωνικοϊστορικά γεγονότα με τα οποία καταπιάνεται, υπήρξαν πρωτίστως πολιτικά.

 

5. Το Τανγκό των Χριστουγέννων

tango_xristougennwn

Το 1970, σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένας υπολοχαγός αναγκάζει έναν φαντάρο να του μάθει τανγκό, ώστε να ζητήσει στη γιορτή των Χριστουγέννων σε χορό τη σύζυγο του αντισυνταγματάρχη με την οποία είναι ερωτευμένος.

 

Συντονιστές τους προγράμματος

Κασάπης Βάιος

Κωτούλας Αριστείδης

Οφρυδοπούλου Αθηνά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων