ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

Γενεύη: ημέρα 2

Φεβ 202018

Η δεύτερη ημέρα της εκδρομής μας στη Γενεύη περιελάμβανε δυο σημαντικές επισκέψεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη. Το κτήριο λέγεται Palais des Nations και στέγασε την προδρομική μορφή του ΟΗΕ, που λεγόταν Κοινωνία των Εθνών, ήδη από το μεσοπόλεμο. Αφού ξεπεράσαμε τις ατελείωτες ουρές της εισόδου και τους εξαντλητικούς ελέγχους ασφαλείας, συναντηθήκαμε με την ξεναγό μας η οποία μας ξενάγησε στους χώρους τόσο του νέου όσο και του παλιού κτηρίου και μας ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο του ΟΗΕ. Η άλλη επίσκεψη έγινε στο μουσείο του Ερυθρού Σταυρού. Ήταν 24 Ιουνίου 1859 όταν συνέβη η φονική μάχη του Σολφερίνο, στη Λομβαρδία της Ιταλίας. Σε αυτή τη μάχη, οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν πάρα πολλοί. Η τραγική αυτή κατάσταση ευαισθητοποίησε τον Ελβετό έμπορο Ερρίκο Ντυνάν (αυτόπτη μάρτυρα της μάχης), που ανέλαβε πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού. Έκτοτε ο Ερυθρός Σταυρός δραστηριοποιείται για να γαληνέψει τον ανθρώπινο πόνο που προκαλείται από τους πολέμους, τις διώξεις, τη φτώχεια ή τις φυσικές καταστροφές. Το μουσείο είναι πολύ σύγχρονο, η αντίληψη της οργάνωσής του είναι πολύ μοντέρνα και όλα τα παιδιά συμφώνησαν ότι ήταν από τις καλύτερες επισκέψεις. Δείτε κάποιες φωτό, για να πάρετε μια ιδέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων