ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

επειδή το θέατρο είναι και…άνθρωποι

Οκτ 201716

Το πρώτο σου  χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους και το τρίτο , να παραδώσεις στο παιδί σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ-ΝΕΣΤΟΥ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΤΟΠΙΚΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΤΕΛΙΚΟ-7Σε αυτό το χρέος βοήθησε το συνέδριο τοπικής ιστορίας του Δήμου Νέστου όπου οι νεότεροι διαπίστωσαν ότι ο δήμος Νέστου είναι πανσπερμία Ηπειρωτών, Θρακιωτών, Ποντίων, Μικρασιατών, Σαρακατσαναίων. Τι μας ενώνει; Η Μ ν ή μ η.

PONTOSΗ θεατρική ομάδα του σχολείου μας είδε ότι το θεατρικό μας κείμενο σκαλίζει μνήμες –αληθινές  ιστορίες με γνήσιους ανθρώπους που έχουν πολλές πατρίδες.

Διδακτική επίσκεψη στο 8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

Οκτ 201716

«Tο Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ, έχοντας ως οδηγό την αδιαμφισβήτητη επιτυχία των προηγούμενων 7 φεστιβάλ, θα διοργανώσουν στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το όγδοο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής(www.i2fest.gr) από Παρασκευή 6 έως και Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. »

πηγή http://www.i2fest.gr/

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της β” τάξης επισκέφθηκαν το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις των μαθητών από τους εκπροσώπους τους ανά τμήμα γενικής παιδείας.

20171013_130143

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Θεατρικό εργαστήρι του ΓΕΛ Χρυσούπολης. Σχολικό έτος 2014-2015

Οκτ 201712

Τη χρονιά αυτή το σχολείο μας ανέβασε τρεις θεατρικές παραστάσεις, επειδή υπήρξε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών και θέλαμε να ικανοποιήσουμε την προθυμία όλων των παιδιών.

ΛΟΓΙΚΗ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ

Επαναλάβαμε την επιτυχημένη παράσταση του έτους 2009-2010 με ορισμένες ανανεωτικές προσθήκες βασισμένες στο μουσικό ταλέντο των μαθητών. Υπεύθυνη της σκηνοθεσίας και της θεατρικής διδασκαλίας ήταν η Ελένη Κωστοπούλου και υπεύθυνος για τη διασκευή του έργου και την τεχνική υποστήριξη της παράστασης ο Κώστας Φουντανόπουλος. Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ.

ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΜΑΡΩΣ

Πρόκειται για πρωτότυπο έργο, που γράφτηκε από τον καθηγητή του σχολείου μας Κώστα Φουντανόπουλο για τις ανάγκες αυτής της παράστασης. Είναι ένα έργο αφιέρωμα στη δεκαετία του 1960. Μιμείται τους εκφραστικούς τρόπους και τα θέματα των ελληνικών ταινιών εκείνης της δεκαετίας και ακούγονται πολλά τραγούδια εκείνης της εποχής. Υπεύθυνη της σκηνοθεσίας και της θεατρικής διδασκαλίας ήταν η Ελένη Κωστοπούλου και υπεύθυνος για την την τεχνική υποστήριξη της παράστασης ο Κώστας Φουντανόπουλος. Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ.

Θεατρικό εργαστήρι του ΓΕΛ Χρυσούπολης. Σχολικό έτος 2013-2014: FAME

Οκτ 201712

Ήταν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια του σχολείου μας να ανεβάσει μια παράσταση μιούζικαλ. Το έργο αποτελεί διασκευή του γνωστού τηλεοπτικού σήριαλ της δεκαετίας του 1980 με πρωταγωνιστές νέους της Μουσικής Ακαδημίας της Ν. Υόρκης που σπουδάζουν θέατρο, μουσική, χορό. Ήταν μια ευτυχής στιγμή για το σχολείο μας, γιατί εκείνη τη χρονιά υπήρχαν πολλά παιδιά με ταλέντο στη μουσική, στο τραγούδι και το χορό και που ήταν πρόθυμα να παίξουν στο έργο. Υπεύθυνη της σκηνοθεσίας και της θεατρικής διδασκαλίας ήταν η Ελένη Κωστοπούλου και υπεύθυνος για τη διασκευή του έργου και την τεχνική υποστήριξη της παράστασης ο Κώστας Φουντανόπουλος. Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ.

Θεατρικό εργαστήρι του ΓΕΛ Χρυσούπολης. Σχολικό έτος 2012-2013: ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

Οκτ 201712

Το έργο αποτελεί διασκευή του ομώνυμο έργου του Β. Κορνάρου και διανθίζεται με όλα τα γνωστά τραγούδια τα εμπνευσμένα από στίχους του Ερωτόκριτου. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο νέους οι οποίοι, λόγω κοινωνικής καταγωγής, δεν έπρεπε να ερωτευτούν. Υπεύθυνη της σκηνοθεσίας και της θεατρικής διδασκαλίας ήταν η Ελένη Κωστοπούλου και υπεύθυνος για τη διασκευή του έργου και την τεχνική υποστήριξη της παράστασης ο Κώστας Φουντανόπουλος. Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ.

Θεατρικό εργαστήρι του ΓΕΛ Χρυσούπολης. Σχολικό έτος 2011-2012: ΑΧΑΡΝΕΙΣ

Οκτ 201712

Το έργο αποτελεί διασκευή της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη και είναι διανθισμένο με τα τραγούδια που έγραψε ο Δ. Σαββόπουλος για την εκδοχή που ανέβασε το Θέατρο Τέχνης του Κ. Κουν. Υπεύθυνη της σκηνοθεσίας και της θεατρικής διδασκαλίας ήταν η Ελένη Κωστοπούλου και υπεύθυνος για τη διασκευή του έργου και την τεχνική υποστήριξη της παράστασης ο Κώστας Φουντανόπουλος. Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ.

Θεατρικό εργαστήρι του ΓΕΛ Χρυσούπολης. Σχολικό έτος 2010-2011: ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Οκτ 201712

Πρόκειται για ένα δραματικό έργο που προβληματίζεται πάνω στον τρόπο που μια ομάδα νέων αντιμετωπίζει το θέμα των ανίατων ασθενειών και του θανάτου. Είναι μεταφρασμένο από τα αγγλικά. Υπεύθυνη της σκηνοθεσίας και της θεατρικής διδασκαλίας ήταν η Ελένη Κωστοπούλου και υπεύθυνος της μετάφρασης και της τεχνικής υποστήριξης ο Κώστας Φουντανόπουλος. Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ.

Θεατρικό εργαστήρι του ΓΕΛ Χρυσούπολης. Σχολικό έτος 2009-2010: ΛΟΓΙΚΗ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ

Οκτ 201712

Το έργο αυτό αποτέλεσε μια διασκευή του ομώνυμου έργου του Γρ. Ξενόπουλου, ώστε να έρθει πιο κοντά στο μαθητικό κοινό. Βασικός προβληματισμός του έργου είναι το κριτήριο με το οποίο πρέπει να λειτουργεί ο άνθρωπος στη ζωή του, τη λογική ή το συναίσθημα; Υπεύθυνη της σκηνοθεσίας και της θεατρικής διδασκαλίας ήταν η Ελένη Κωστοπούλου και υπεύθυνος για τη διασκευή του έργου και την τεχνική υποστήριξη της παράστασης ο Κώστας Φουντανόπουλος. Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ.

Θεατρικό εργαστήρι του ΓΕΛ Χρυσούπολης. Σχολικό έτος 2008-2009: ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Οκτ 201712

Το σχολείο μας έχει μια πολύχρονη δραστηριότητα στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια προσπαθειών και, για να τιμήσουμε αυτή τη μικρή επέτειο, δημιουργήσαμε ένα αρχείο των έργων που ανέβηκαν από το θεατρικό εργαστήρι όλα αυτά τα χρόνια (κάτι που έλειπε από το ιστολόγιο του σχολείου μας). Τη σχολική χρονιά 2008-2009 το σχολείο μας ανέβασε την παράσταση «Αντιγόνη». Ήταν η πρώτη και δειλή προσπάθεια του σχολείου μας να δημιουργήσει μια θεατρική παράσταση μετά από σιγή αρκετών ετών. Το έργο ήταν μια διασκευή πάνω στη γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή με επιρροές από την κινηματογραφική εκδοχή του Ανουίγ. Υπεύθυνη της σκηνοθεσίας και της θεατρικής διδασκαλίας ήταν η Ελένη Κωστοπούλου και υπεύθυνος της διασκευής και της τεχνικής υποστήριξης της παράστασης ο Κώστας Φουντανόπουλος.

Θέατρο είναι…

Οκτ 201712

Δηλώνοντας ότι το θ έ α τ ρ ο

 

είναι: υποκριτική, σκηνή, μαγεία, ψυχή, ηθοποιοί, αυτοσχεδιασμός, μεγάλη κουρτίνα, ελευθερία έκφρασης, ρόλοι, ….

Είναι και άνθρωποι, είναι και σχέσεις…

Η θεατρική μας ομάδα θα το απο-δείξει

στην 3η θεατρική μας συνάντηση

Σάββατο 14-10-2017  ώρα 16:00 στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας  και όχι μόνο…

Το θεατρικό συννεφόλεξο της ομάδας μας

« Παλιότερα άρθρα

Ημερολόγιο

Οκτωβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591024197 -2591022021

Τηλεομοιότυπο (Fax): 2591025097

e-mail: mail [at] lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Οι Γονείς και Κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται από την πλειονότητα των καθηγητών του σχολείου μας κάθε ημέρα (Δευτέρα-Παρασκευή)  από τις 9:45 π.μ έως 10:00 π.μ.

 

facebook

Ενημερωθείτε

από το Facebook!!

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού

RSS Τεχνολογικά … ΝέαTop
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων