ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΓΥΠΑΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου Κρήτης σχετικά με το έργο “Γύπσς” στο οποίο συμμετέχουν ντόπιοι επιστήμονες σε συνεργασία με το δήμο Γόρτυνας.

Το έργο αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση του εξαιρετικά μειωμένου πληθυσμού του γύπα στην Κύπρο με πουλιά από την Κρήτη, ώστε ο πληθυσμός στην Κύπρο να ανακάμψει.  και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στα πλαίσια του έργου θα κατασκευαστεί στην Κύπρο ένας κλωβός φιλοξενίας στο Λιμνάτη, θα επεκταθεί ένας υπάρχοντας κλωβός στον Αη Γιάννη της Πάφου και θα κατασκευαστούν δύο νέες ταΐστρες για τους γύπες. Επίσης, θα γίνει παρακολούθηση των εναπομεινάντων πουλιών, διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του κοινού και παραγωγή ενημερωτικού υλικού.

Στην Κρήτη  θα δημιουργηθεί ένα κέντρο αποκατάστασης γυπών στους Ασίτες για την επανένταξή τους στη φύση και θα γίνει παρακολούθηση του πληθυσμού.

20131017_091557

 

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων