ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

1. Θέα από τα δρομάκια της κωμόπολης Αρχάγγελος.

2.Το κύριο αξιοθέατο στην κωμόπολη Αρχάγγελος είναι το Μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στην περιοχή. Το έκτισαν οι κατακτητές Ιωαννίτες Ιππότες γύρω στο 1320 πάνω στα ερείπια παλαιότερου βυζαντινού, ίχνη του οποίου διασώζονται ενσωματωμένα στα νεότερα τείχη.

3.O Ιερός Ναός του Αρχάγγελου Μιχαήλ, απ’ όπου και το όνομα της κωμόπολης, με ωραία αυλή στρωμένη με βότσαλο και δάπεδο με χαρακτηριστικές διακοσμήσεις επίσης από βότσαλο.

4.Η Νέα Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκα, σε απόσταση 4 χιλιόμετρα Βόρεια από το χωριό Αρχάγγελος.

5.Το Λαογραφικό Μουσείο στον Αρχάγγελο, όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή του παρελθόντος και εκτίθενται τοπικές φορεσιές, εργαλεία και άλλα σκεύη της καθημερινότητας των παλαιοτέρων κατοίκων, καθώς επίσης και ωραία χειροποίητα κεντήματα, υφαντά και άλλα δημιουργήματα της παλιάς οικοτεχνίας του τόπου.

6.Θέα από τα τείχη του Μεσαιωνικού κάστρου στον Αρχάγγελο.

7.Θέα από τη Νέα Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκας. Το δάπεδο της εκκλησίας και η αυλή είναι όμορφα διακοσμημένες με βότσαλα.

8.Εικόνα από την Νέα Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκα. Η ντόπια παράδοση θέλει εδώ την Παναγία να προστατεύει τις άτεκνες γυναίκες και ενίοτε να πραγματοποιεί και θαύματα. Οι πιστές της αφιερώνουν κέρινες κούκλες.

9.Το Δημοτικό Σχολείο του Αρχάγγελου.

10.Θέα από το καμπαναριό και τον Ιερό Ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, απ’ όπου και το όνομα της κωμόπολης, με ωραία αυλή στρωμένη με βότσαλο και δάπεδο με χαρακτηριστικές διακοσμήσεις επίσης από βότσαλο.

11.Θέα από το εσωτερικό της Νέας Μονής της Παναγίας της Τσαμπίκα. Το ταβάνι της εκκλησίας καλύπτεται από τόξα με αγιογραφίες.

 

http://www.greekhotel.com/dodecane/rhodes/archangelos/village/home-gr.htm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *