Πολιτιστικός Σύλλογος ” Περικλής” Στρουσίου

Από τους πιο δραστήριους συλλόγους του κάμπου της Ηλείας είναι ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου “Ο Περικλής”.  Πρόεδρος είναι η κα.Τσάκωνα Κωνσταντίνα. Διαθέτει τμήμα παραδοσιακών χορών με χοροδιδάσκαλο τον φιλόλογο Αριστοτέλη Κλαμαριά, το οποίο συμμετέχει σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας.

 

Κάθε Ιούλιο, με αφορμή την εορτή της Αγίας Κυριακής, διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις με στόχο την προβολή του τόπου και της παράδοσης. Στη γιορτή συμμετέχουν και πολλοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

periklis

 

Θεσμός έχει γίνει και η ποδηλατοδρομία, κάθε Άνοιξη, από την πλατεία της Ανδραβίδας έως το Στρούσι.

strousi

Την Κυριακή 2 Μαΐου 2010, ο Σύλλογος διοργάνωσε την 5η ποδηλατοδρομία. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Στρούσι στις 11 το πρωί με προορισμό την Ανδραβίδα. Στο τέλος της ποδηλατοδρομίας, δόθηκαν με κλήρωση 4 ποδήλατα στους συμμετέχοντες ποδηλάτες.

 

Δείτε εδώ την αφίσα της διοργάνωσης.

Μια χαρούμενη και «ζεστή» χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με πολλές εκπλήξεις και όμορφα δώρα, πραγματοποίησε την παραμονή των Χριστουγέννων, στον χώρο του για όλα τα παιδιά (και για όσους αισθάνονται παιδιά) ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Στρουσίου «Ο Περικλής».

strousi.patris.1

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/697

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση