Επιμορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κ. Παναγιάς

Ο επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς του Δ/Δ Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης δημιουργήθηκε το 1974-1975 στην Αθήνα από νέους και νέες που φοιτούσαν και εργάζονταν εκεί, παιδιά των μόνιμων κατοίκων του χωριού και επίσημα αναγνωρίσθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών το 1976.

λαβαρο

Κύριος σκοπός του είναι η διατήρηση και προώθηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του ομώνυμου χωριού της Μικράς Ασίας, κληρονομιάς και εθίμων των προσφύγων της Κάτω Παναγιάς που «ξεριζώθηκε» τον Αύγουστο του 1922 με την Μικρασιατική καταστροφή από τους Τούρκους.

Ο επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς κάθε χρόνο διοργανώνει και αναβιώνει ήθη και έθιμα που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά.

kouloura.katwpanagia1

(Φωτογραφία από το τρέξιμο της κουλούρας)

Mε σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας του χωριού,  δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια ιστοσελίδα με πλούσιο περιεχόμενο, την οποία αξίζει κανείς να την επισκεφθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://katwpanagia.blogspot.gr/

Οι πληροφορίες που προβάλλονται είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας απο βιβλία, μαρτυρίες,ηχητικά και οπτικοακουστικά αρχεία αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους οκτακόσιους ήρωες Κατωπαναγιούσηδες  που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο τον Αύγουστο του 1922.

Επίσης, ο σύλλογος διαθέτει τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και φιλαρμονική μπάντα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.3

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/690

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση